Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
3. 10. 2015,
7.59

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Joseph Blatter FIFA

Sobota, 3. 10. 2015, 7.59

8 let, 5 mesecev

Največji pokrovitelji Fife dvignili glas proti Švicarju. Blatterju sporočajo, naj odide.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Največji pokrovitelji Mednarodne nogometne zveze (FIFA), Coca Cola, Visa in McDonald's, zahtevajo takojšen odhod predsednika Josepha Blatterja. Švicar ne namerava ugoditi njihovi zahtevi.

Na zadnje dogodke, povezane s krovno nogometno zvezo Fifa in njenim predsednikom v odstopu Josephom Blatterjem, ki je nedavno zavrnil še en odstop zaradi proti njemu uperjene preiskave švicarskih pravosodnih organov, so se zdaj odzvali še pokrovitelji.

Največji pokrovitelji so v petek zahtevala, da Blatter takoj odstopi, ker je ugled Fife z vsakim dnem pod njegovim vodstvom bolj načet.

A 79-letni Švicar se ne namerava posloviti. Prek odvetnika je še enkrat, tako kot že pred dnevi v odzivu na preiskavo švicarskega tožilstva o njegovi domnevni vpletenosti v korupcijski škandal, pojasnil, da ne vidi razloga, da bi se predčasno poslovil na zahtevo pokroviteljev.

"Coca Cola je cenjen pokrovitelj Fife, toda gospod Blatter se ne strinja s stališči podjetja. Verjame, da Fifi, če bi mesto predsednika zapustil zdaj, to ne bi koristilo, prav tako pa ne bi prispevalo k procesu reform. Zato ne bo odstopil," je v petek zvečer sporočil odvetnik Richard Cullen.

Ne spreglejte