Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Ponedeljek,
26. 10. 2015,
11.10

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Gianluigi Donnarumma AC Milan Siniša Mihajlović

Ponedeljek, 26. 10. 2015, 11.10

8 let

Najstnik popravil rekord svojega vzornika Buffona

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Nekdaj velikan italijanskega nogometa AC Milana je po treh krogih brez zmage v nedeljo z 2:1 premagal Sassuolo, trener Siniša Mihajlović pa bo vsaj nekaj dni lažje dihal.

Po porazu proti Genoi, Napoliju in remiju proti Torinu je posijalo sonce tudi za Rossonere, ki so v nedeljo sicer ne gladko, a to niti ni pomembno, le prišli do četrte zmage v sezoni, kar jih trenutno uvršča na deseto mesto prvenstvene lestvice.

Zmaga sicer ne bi bila nič posebnega, saj je bila bolj kot ne nujna in pričakovana, a ob dejstvu, da ima trener Milana vsak dan manj zagovornikov, je Srb vseeno na klop posadil prvega vratarja Diega Lopeza, med vratnici pa ni postavil drugega vratarja Christiana Abbiatija, pač pa komaj 16-letnega italijanskega reprezentanta do 17 let Gianluigija Donnarummo, ki je bil kos pritisku in Milančanom pomagal do zmage. Izkazal se je s štirimi obrambami, enkrat pa je žoga končala za njegovim hrbtom.

Golobradi, a kar 196 centimetrov visoki vratar je postal drugi najmlajši vratar (16 let 242 dni), ki je kdajkoli zaigral v serie A. Rekord še vedno drži Gianluca Pacchiarotti (16 let 208 dni), je pa prehitel svojega vzornika in soimenjaka Gianluigija Buffona, ki je pred 20 leti med italijansko elito debitiral kot 17-letni fantič. "Buffon je zame najboljši vratar vseh časov. Upam, da bom šel po njegovi poti," je pred časom dejal otrok Milana, ali se bo to res zgodilo, pa bo pokazal čas.

V Casttellammare di Stabia rojeni vratar je v prvo ekipo napredoval, ko je na klop sedel Mihajlović in postal tretji vratar ekipe. Dobil je nekaj priložnosti že v pripravljalnem delu, vse do nedelje pa ni dobil priložnosti na nobeni uradni tekmi. Ali bo mladenič postal stalnica v prvi postavi Milana ali je bila to le lekcija za 33-letnega Lopeza, pa bomo videli v prihodnjih dneh. Že v sredo bo Milan gostil Chievo Boštjana Cesarja in Valterja Birse.

Ne spreglejte