Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
17. 2. 2015,
13.17

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

NK Domžale Sasha Aneff Ivo Šušak NK Osijek Luka Elsner

Torek, 17. 2. 2015, 13.17

8 let

Najboljši strelec Domžal Slovenijo zamenjal za Slavonijo

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Domžalčani so ostali brez najboljšega strelca Sashe Aneffa. Ocenili so, da sta v tem trenutku v napadu jesenskih prvakov v prednosti Mate Eterović in Slobodan Vuk, zato Urugvajec odhaja v Osijek.

Jesenski prvaki so v prvem delu Prve lige Telekom Slovenije dosegli 27 zadetkov, Sasha Alexander Aneff Medrano Rosso pa se je podpisal pod pet in je bil najboljši klubski strelec. Na lestvici najboljših strelcev tekmovanja si deli osmo mesto, ki pa ga na koncu ne bo zadržal, saj se je iz Domžal preselil na Hrvaško. Do konca sezone bo kot posojen napadalec dvakratnih slovenskih prvakov branil barve Osijeka. Tako se bo namesto za slovensko krono potegoval za obstanek v hrvaškem prvenstvu, kjer slavonskemu nogometnemu ponosu ne cvetijo rožice.

Prezimil je na zadnjem mestu, po prihodu nekdanjega trenerja Maribora Iva Šuška pa so se stvari spremenile na bolje, kar je Osijek dokazal pred dnevi, ko je na domačem igrišču odpihnil Split kar s 4:0. Urugvajec z bolgarskim potnim listom je bil ena izmed želja novega trenerja, ki želi Osijek obdržali med hrvaško elito.

Aneff v slačilnici Osijeka ne bo edini Urugvajec, saj je klub sklenil dogovor tudi z njegovim rojakom Federicom Platerom Gazzaneom. Nekdanji mladi reprezentant Urugvaj prihaja na Hrvaško kot posojeni branilec švicarskega drugoligaškega kluba Wil. Zanimivo je, da je iz omenjenega kluba v Domžale prišel mladi Romun Andrei Blejdea, ki je popestril konkurenco v napadu jesenskih prvakov.

Aneff bi lahko v novem dresu debitiral proti najboljšemu

Osijek se nahaja v velikih finančnih težavah, a si vodstvo kluba na čelu s predsednikom Slobodanom Toljem prizadeva, da bi se stanje kmalu izboljšalo. Za začetek si želi priboriti obstanek, nato pa krenili v lov za višja mesta, ki jih je pred leti že osvajal. Aneff je v jesenskem delu za Domžale prispeval sedem zadetkov, saj je bil dvakrat uspešen tudi v pokalnem tekmovanju, bi lahko za novega delodajalca debitiral konec tedna, ko bo na štadionu Gradski vrt gostoval vodilni Dinamo.

Glavno besedo v domžalskem napadu bodo tako imeli zimski novinec Mate Eterović, ki je bil v prejšnji sezoni prvi strelec Prve lige Telekom Slovenije, Slobodan Vuk in Francoz Benjamin Morel. Domžalske vrste sta pozimi zapustila tudi Joshua Parker in mladi Srb Nemanja Maksimović, ki sta jeseni v 1. SNL dosegla tri zadetke, zdaj pa se dokazujeta v Srbiji in Kazahstanu.

Elsner pogrešal borbenost: Kapfenberg nas je pretepel

Domžalčani nadaljujejo priprave. Konec prejšnjega tedna so v pripravljalni tekmi ugnali avstrijski drugoligaški klub Kapfenberg z 1:0, a strateg Luka Elsner ni bil zadovoljen z izvedbo. "Naša predstava ni bila dobra, še več, bila je problematična. Ekipa Kapfenberga nas je v večji meri prvega polčasa dodobra pretepla. Ležali smo na tleh in to je v nasprotju s tistim, kar zahtevam od ekipe, ki mora biti borbena in mora zdržati takšne dvoboje," je 32-letni trener pogrešal borbenost v domžalskih vrstah in opozoril na težavo, ki bi jim lahko v nadaljevanju prvenstva ponagajala pri osvajanju točk. Opozoril je tudi na preveliko število tehničnih napak, ki si jih v zadnjem delu pripravljalnega obdobja ne bi smeli več privoščiti. "Morda se nekateri vidijo v prelepi luči," je opozoril.

Njegovi izbranci mu lahko dokažejo nasprotno prihodnji konec tedna, ko bodo Domžalčani najverjetneje odigrali dve prijateljski tekmi. V petek v Medulinu z avstrijskim tretjeligašem Lafnitz, dan pozneje pa v generalki za spomladanski del prvenstva še s Krškim. Tako bo v Domžalah potekal spopad dveh jesenskih prvakov, saj se bo Elsnerjeva četa udarila z najboljšim drugoligašem.

Ne spreglejte