Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
26. 2. 2014,
11.36

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Borussia Dortmund Zenit Marco Reus Jürgen Klopp Luciano Spalletti

Sreda, 26. 2. 2014, 11.36

8 let, 5 mesecev

Najbolj ga boli, da so izpadli naivni

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Nogometaši Borussie Dortmund so si z visoko zmago v St. Peterburgu na široko odprli vrata četrtfinala lige prvakov. Zenit je obljubljal veliko, a pred domačimi gledalci doživel ponižanje.

Rumeno-črni stroj v torek ni zakašljal. Deloval je na meji popolnosti, z zadetkom in dvema podajama pa je na stadionu Petrovski izstopal Marco Reus. "Odlično smo vstopili v tekmo in si hitro priigrali vodstvo z 2:0. Izbrali smo odlično taktiko," je nemški reprezentant po zmagi nad ruskim prvakom pohvalil strokovno vodstvo. Na seznamu strelcev je z dvema zadetkoma kraljeval Robert Lewandowski, nerešljiva uganka za neprepričljivo obrambo Zenita. "Je nogometaš svetovnega kova. Veseli smo, da je še z nami, in si želimo, da bi nadaljeval v formi, ki jo kaže v zadnjih tednih," je rojaku čestital rojak ter soigralec Lukasz Piszczek.

Klopp: Odličen večer za nas, a nismo še napredovali

"Igrali smo na meji popolnosti. Bili smo izvrstni, pritisnili na tekmeca ter dobro zaustavili Hulka. Vedel sem, da imajo moji nogometaši močan karakter. V Hamburgu smo pustili tekmecu, da vodi igro na način, kot si ga je želel, po tej tekmi je mogoče pričakovati, da se bodo moji izbranci v St. Peterburgu predstavili v boljši luči," je po visoki zmagi od sreče sijal Jürgen Klopp. Še enkrat več je dokazal, da je velik motivator, saj je po bolečem porazu v Hamburgu (0:3) prebudil moštvo in si v Rusiji bolj ali manj že zagotovil napredovanje med najboljših osem. "To je bil odličen večer za nas, a nismo še napredovali. Čaka nas še povratna tekma," vseeno ostaja previden Nemec.

Navijaški neredi pred srečanjem, poškodba Aršavina

Zadovoljstvo nemškega podprvaka po visoki zmagi so nekoliko skazile novice o navijaških neredih. Skupine nekaj desetih razgretih navijačev Zenita so pred dvobojem po ulicah St. Peterburga lovile in ustrahovale navijače Borussie Dortmund, zato lahko čez tri tedne, ko bo na sporedu povratna tekma, pričakujemo vročo kri pred dvoriščem rumeno-črnih.

Pri Zenitu se je poškodoval Andrij Aršavin. Njegov nastop na povratni tekmi je zaradi poškodbe mišice pod vprašajem.

Ne spreglejte