Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
23. 6. 2015,
12.01

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

žreb Prva liga Telekom Slovenije

Torek, 23. 6. 2015, 12.01

8 let

Na večni derbi med Mariborom in Olimpijo bo treba malce počakati

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Nogometna zveza Slovenije je opravila žreb parov za tekmovalno sezono 2015/16. Državni prvak Maribor se bo v prvem krogu Prve lige Telekom Slovenije po vrsti, v soboto, 18. julija, pomeril z Zavrčem.

Državnega podprvaka Celje uvodoma čaka novi prvoligaš iz Krškega. Domžale se bodo uvodoma pomerile s pokalnim prvakom Koprom, Olimpijo čaka Gorica, velenjski Rudar pa novomeška Krka.

Uvod v novo sezono slovenskega nogometa bo sicer 5. julija, ko bo koprska Bonifika gostila superpokalno tekmo med Koprom in Mariborom.

Na večni derbi med Mariborom in Olimpijo bo treba počakati do 15. avgusta, saj se bosta tekmeca v Ljudskem vrtu pomerila v sklopu 6. kroga.

Pari 2. SNL, ki se začne v nedeljo, 9. avgusta, so: Šenčur ‒ Drava Ptuj, Farmtech Veržej ‒ Kalcer Radomlje, Zarica Kranj ‒ Triglav Kranj, Roltek Dob ‒ Ankaran Hrvatini in Aluminij ‒ TKK Tolmin.

Pokal Slovenije se s prvim krogom začne v sredo, 19. avgusta, pari pa so: Rogaška ‒ Olimpija Ljubljana, Hotiza ‒ Drava Ptuj, Ivančna Gorica ‒ Odranci, Fužinar ‒ Krka, Brda ‒ Zarica Kranj, TKK Tolmin ‒ Ankaran Hrvatini, Mura ‒ Gorica, Ilirija Extra-Lux ‒ Kalcer Radomlje, Izola ‒ Farmtech Veržej, Tehnotim Pesnica ‒ Rudar Velenje, Stojnci ‒ Triglav Kranj in Šampion ‒ Zavrč.

V Kongresnem centru na Brdu pri Kranju so poleg žreba podelili še nagrade najboljšim strelcem minule sezone ter klubom. Koprčani so tako dobili lovoriko za pokalno zmago, Krčani za naslov v 2. SNL, Mariborčani pa za prvo mesto v Prvi ligi Telekom Slovenije.

Sebastjan Gobec, dolgoletni član Celja, absolutni rekorder po številu nastopov v slovenski prvi ligi, je dobil spominsko majico s številom nastopov – 489. Gobec je ob koncu zadnje sezone pomahal v slovo, odigral jih je kar 18, vendar ostaja vpet v celjski klub. Šestega julija bo v Celju odigral poslovilno tekmo proti Københavnu, danskemu prvoligašu, h kateremu se je preselil njegov zdaj že nekdanji soigralec Benjamin Verbič.

Lovoriko za najboljšega strelca Prve lige Telekom Slovenije je domov odnesel Marcos Tavares (Maribor, 17 golov), v boju za ferplej pa je na prvem mestu končal celjski prvoligaš. Nagrado za najboljšega strelca 2. SNL je dobil Matej Poplatnik (Triglav Kranj, 18 golov), Aluminij Kidričevo je dobil nagrado za ferplej v drugi ligi.

Predsednik Nogometne zveze Slovenije Aleksander Čeferin je v uvodnem nagovoru opozoril na številčnejši obisk tekem, višjo televizijsko gledanost tekem državnega prvenstva ter napredek klubov kljub zahtevnim razmeram tako s poslovnega kot tudi infrastrukturnega vidika.

Ne spreglejte