Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
20. 10. 2022,
11.02

Osveženo pred

1 leto, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,11

Natisni članek

Arthur Feirense

Četrtek, 20. 10. 2022, 11.02

1 leto, 6 mesecev

Na Portugalskem padel neverjeten gol s skoraj 100 metrov #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,11

Nogomet je zelo nepredvidljiv šport. Zadetke je mogoče doseči na tisoč in en način. Vratar portugalskega drugoligaškega kluba Feirense Arthur se je v torek podpisal pod enega bolj nenavadnih, kar jih je mogoče uzreti na zelenicah, in poskrbel za spletno uspešnico.

Pogon Luka Zahović
Sportal Po hat-tricku Zahovića odločila 14. serija 11-metrovk

Zelo redki so primeri, ko vratar po strelu čez celotno igrišče premaga vratarja nasprotne ekipe. Takšnih zadetkov ne vidimo prav pogosto, zato je tisti, ki ga je v torek dosegel Arthur, vratar Feirenseja, še kako izstopal. V 9. krogu druge portugalske lige sta se pomerila Feirense in Moreirense. Gostje, sicer vodilni na lestvici, so veljali za favorite. To so upravičili z zgodnjim vodstvom, ko je Walterson v 9. minuti zadel za 1:0.

Rezultat se nato ni spreminjal vse do sredine drugega polčasa, ko je uspel izjemen podvig domačemu vratarju. Arthur, 23-letni Brazilec s polnim imenom Arthur Augusto da Silva, je v 69. minuti poslal žogo na igrišče. To pa je storil tako močno, da je žoga v visokem loku letela proti nasprotnemu golu, nato pa tik pred kazenskim prostorom odskočila, dobila še nepričakovan pospešek, nato pa preletela in prevarala čuvaja mreže gostov. Ta je lahko le še nemočno opazoval, kako je žoga po "podaji" Arthurja zatresla njegovo mrežo. Soigralci so odhiteli v objem brazilskemu vratarju, ki se je po proslavljanju evrogola znašel na kolenih. Feirense je izenačil na 1:1, na tribunah so navijači noreli od sreče.

Veselje gostiteljev ni trajalo dolgo, Moreirense je le dve minuti pozneje povedel z 2:1, zmagoviti gol je dosegel Pedro Aparicio, klub iz mesta Moreira de Conegos pa je tako zadržal lepo prednost pred zasledovalci. Pred drugouvrščenim Farensejem ima s tekmo več sedem točk prednosti, Feirense pa je na osmem mestu. Ostal je brez točk, a je njegovo ime po zaslugi izjemnega zadetka vratarja vseeno odmevalo po svetu.

Izola
Sportal Maribor zabil 10 golov, prvega Tavares, rekordna pa Bistrica
Ne spreglejte