Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
2. 12. 2014,
15.19

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Josip Iličić Fiorentina Amir Ružnić

Torek, 2. 12. 2014, 15.19

8 let

Na Josipa Iličića se lepijo težave

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenski nogometaš Josip Iličić, ki v zadnjem času greje klop Fiorentine, si bo gostovanje na Sardiniji zapomnil tudi po zapletu na letališču, ko so ga na piko vzeli privrženci vijolic.

Na Apeninskem polotoku se povečuje število somišljenikov, ki so prepričani, da bo Josip Iličić januarja zamenjal klubsko okolje in zapustil Firence. Ko se je iz Palerma preselil k Fiorentini, je vodstvo vijolic zanj plačalo devet milijonov evrov, navijači pa so pričakovali, da bo Kranjčan pokazal vsaj delček čarovnije, s katero je blestel na Siciliji. V Toskani pa se mu ni izšlo vse po načrtih. Zadetkov in atraktivnih potez ni bilo veliko, nagajale so mu tudi poškodbe, tik pred oktobrsko reprezentančno akcijo se je odločil, da pod vodstvom Srečka Katanca ne bo zaigral za izbrano vrsto, nato pa se je zapletel še v spor z navijači.

Po domačem porazu z Napolijem je jezno prislonil prst na usta in pozneje pojasnil, da je sporočilo o tem, naj utihne, podal le posamezniku na tribunah, ki mu je žalil družino. Škoda je bila že storjena, navijači niso skrivali nezadovoljstva, pomagalo ni niti opravičilo na klubskih straneh. Ko pa se je Fiorentina konec prejšnjega tedna zmagoslavno vračala iz Cagliarija, kjer je zmagala s 4:0 in pridobila samozavest pred težko pričakovanim petkovim derbijem, ko bo v Firencah gostoval osovraženi Juventus, pa se je pripetila nova nerodnost.

Ravsanje s pijanimi navijači zaradi dresa?

Italijanski mediji o njej poročajo drugače. Po poročanju športnega časnika Corriere dello Sport je na letališču v Cagliariju dišalo po pretepu, a sta med Iličića in navijače Fiorentine stopila njegova soigralca Alberto Aquilani in Nenad Tomović ter preprečila najhujše.

Klub je stopil v bran nesojenemu slovenskemu reprezentantu, po tej zgodbi pa naj bi do zapleta prišlo zaradi skupine navijačev, ki so pregloboko pogledali v kozarec, in od Kranjčana zahtevali dres. Tako poroča tudi športni dnevnik La Gazzetta dello Sport in dodaja, da Iličič ni ugodil njihovi želji, ampak le odkimal z glavo, nato pa je prišlo do fizičnega stika.

Po novi težavi, ki Iličiću gotovo ne bo pomagala v želji, da se pobota z vročekrvnimi navijači Fiorentine, je vse bližje zimska selitev. Januarja bi lahko slovenski legionar, ki je v Italiji do zdaj zaigral v dresu dveh klubov, spoznal novega delodajalca. Zanimanja zanj ne manjka, o njem je imel pohvalno mnenje tudi oslabeli velikan AC Milan, Josip pa bi lahko Firence zapustil kot posojeni igralec vijolic, s tem da bi imel njegov najbolj resen snubec možnost odkupa. Tako se pozimi v Italiji trguje že leta, januarja pa velja pričakovati podobne kupčije. Iličićev posrednik Amir Ružnić nam je povedal, da nogometaš Fiorentine na omenjeno temo ne daje nobenih komentarjev ter da bo o njegovi usodi več znanega januarja.

Ne spreglejte