Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
30. 12. 2022,
18.50

Osveženo pred

1 leto, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

Hajduk Split NŠ Mura Ivan Šarić Prva liga Telemach 1. SNL

Petek, 30. 12. 2022, 18.50

1 leto, 4 mesece

Ivan Šarić

Mura pripeljala okrepitev iz splitskega Hajduka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15
Radomlje Mura Ivan Šarić | Ivan Šarić je lani v Sloveniji že igral kot posojen nogometaš Hajduka Radomljam. | Foto Blaž Weindorfer/Sportida

Ivan Šarić je lani v Sloveniji že igral kot posojen nogometaš Hajduka Radomljam.

Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Ivan Šarić, ki je v Sloveniji že igral za Radomlje, zdaj iz splitskega Hajduka prihaja k Muri. "Zelo sem vesel, da sem postal del takšnega kluba, kot je Mura." Uro pozneje je Mura predstavila še četrto okrepitev. Nova moč na sredini igrišča je 25-letni srbski vezist Lazar Zličić.

Ivan Šarić je tretji novinec v Muri v zimskem prestopnem roku. Napadalec prihaja iz Splita. V Sloveniji je že igral, saj se je v prejšnji sezoni kot posojen nogometaš Hajduka dokazoval v dresu Radomelj, kjer je na 34 tekmah dosegel sedem zadetkov in prispeval še pet asistenc. Za drugo ekipo Hajduka je v drugi hrvaški nogometni ligi zbral 32 nastopov in dosegel 13 golov.

Pogodbo z Muro je podpisal do poletja 2025. "Zelo sem vesel, da sem postal del takšnega kluba, kot je Mura. Prejšnjo sezono sem se lahko prepričal o tem, kaj pomenijo v slovenskem nogometnem prostoru. Tudi zaradi tega sem se odločil za ta korak v karieri. Slišal sem veliko dobrih stvari o klubu in navijačih. Upam, da bom upravičil pričakovanja in da bomo skupaj dosegli zastavljene cilje."

Brez odškodnine pa iz kazahstanskega FK Aksu v Muro prihaja Lazar Zličić. V srbski super ligi je za Vojvodino in Voždovac odigral 78 tekem in dosegel 12 golov. V sezoni 2020/21 je igral za madžarski Kisvárda FC, kjer je ostal dve sezoni in na 53 tekmah zabil tri zadetke. Za Aksu je letos odigral 11 tekem. Bil je tudi član vseh mlajših selekcij Srbije, poleg srbskega ima Lazar tudi madžarski potni list, kar pomeni, da ne bo zasedel mesta tujca. Tudi on je pogodbo z Muro podpisal do 31. maja 2025.

Mura je že pred dnevi predstavila vratarja Florijana Raduho in vezista Filippa Tripija.

Ne spreglejte