Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
18. 9. 2012,
8.30

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

liga prvakov Manchester City Real Madrid Roberto Mancini

Torek, 18. 9. 2012, 8.30

8 let

Mourinho: Tekma s Cityjem me motivira

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Pred začetkom lige prvakov je največ zanimanja deležna skupina D, kjer bo prvi krog prinesel obračun angleških in španskih prvakov. V Dortmundu gre prav tako pričakovati ofenzivno igro.

Nogometni navdušenci bodo spet prihajajo na svoj račun, saj se začenja liga prvakov. In to s kakšnim napovednikom - Real Madrid – Manchester City. Obračun angleških in španskih prvakov je nekaj največjega kaj lahko ponudi liga prvakov, zato v Madridu spektakel, ki sta ga omenjena kluba zmožna več kot odlično prezentirati, ne bi smel izostati. Real Madrid se v tekmovanje podaja kot eden glavnih favoritov, a Madridčani so slabo začeli domače prvenstvo in po štirih krogih za vodilno Barcelono zaostaja že za kar osem točk. Josea Mourinha skrbi predvsem način, kako tekmeci premagujejo njegovo obrambo, v napadu pa Cristiano Ronaldo, ob vsem pompu, ki ga je izzval v zadnjem času, še ne kaže igre iz minule sezone. Nazadnje pa je Real celo izgubil v Sevilli, kar je vneslo še nekaj slabe volje v ekipo, tudi Mourinho pa je kritiziral nogometaše. Tudi zato bo kraljevi klub še dodatno na očeh javnosti, kaj bi se zgodilo ob morebitnem novem porazu. Kljub temu pa je Portugalec pred uvodom v ligo prvakov povedal. "Začetna postava ne bo kaj preveč spremenjena. Na igrišče bom poslal najboljšo možno postavo izvrstnih igralcev. Za rezultate sem odgovoren jaz. Nekaj časa nisem bil zmožen držati svojih nogometašev motiviranih in zbranih, mislim pa, da ni mogoče imeti boljši odnos z igralci, kot ga imam jaz. Nihče mi ne daje takšen pritisk, kot si ga dajem sam. Tekma proti Manchester Citju me motivira, podobno kot proti Getafeju, motivacija je del tega posla," je bil gostobeseden Mourinho

Vendar na drugi strani Manchester City v Madrid ni prispel s kakšno bleščečo formo, saj je na štirih tekmah angleškega prvenstva po dvakrat zmagal in remiziral. V minuli sezoni je četa Roberta Mancinija ligo prvakov sklenila že po skupinskem delu, kar si tokrat ne bi smel dopustiti. "Minula sezona je bila velika izkušnja. Tokrat imamo še bolj zahtevno skupino. Težko je povedati, česar smo zmožni. Začetek tekmovanja je pomemben. Real Madrid ima najboljšo ekipo na svetu, vendar se želimo izkazati," je povedal italijanski strateg. Pri sinje modrih naj bi manjkali Micah Richards, Pablo Zabaleta in tudi Jack Rodwell, vrača pa se Sergio Agüero, ki je imel težavo s kolenom.

Borussia se v ligo prvakov podobno kot v pretekli sezoni podaja s predznakom nemškega prvaka. Kakšnih večjih sprememb razen odhoda Shinjija Kagawe v Dortmundu ni bilo, zamenjal ga je debitant Marco Reus, zato bi znali s svojim ofenzivnim pristopom pod vodstvom Jürgena Kloppa tudi tokrat biti neugodni tudi v najbolj močni skupini. Po treh odigranih krogih bundeslige so zbrali dve zmagi in remi in so favoriti proti Ajaxu. "Ajax je pod vodstvom Franka de Boerja spet postal uspešen. V minuli sezoni nismo imeli dovolj izkušenj za kak odmeven dosežek in na tem smo delali," je povedal Klopp.

Nizozemskega prvaka, ki prav tako goji ofenzivni slog, vodi Frank de Boer. Skupina mladcev tudi tokrat čaka na dodatno uveljavitev, talenta jim ne manjka, izkušenj pač. Po petih krogih nizozemskega prvenstva so zbrali tri zmage in dva remija. Ajax se iz skupinskega dela ni prebil že od leta 2006. "Ne bi rekel, da Borussia igra netipičen nemški nogomet. So pa zelo atraktivni. Mojim igralcem vedno govorim, da ni nujno zmagati na vsak način. Najbolj pomembno je igrati našo igro," je povedal de Boer.

Pri Borussii kakšnih težav z odsotnostjo nimajo, precej več skrbi pa imajo pri klubu iz Amsterdama, saj bodo manjkali Nicolai Boilesen, Eyong Enoh in Kolbeinn Sigthorsson.

Ne spreglejte