Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
29. 4. 2013,
19.15

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Jose Mourinho Jürgen Klopp Real Madrid Borussia Dortmund Chelsea

Ponedeljek, 29. 4. 2013, 19.15

8 let

Mourinho: Moja prihodnost ni odvisna od Dortmunda

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V torek bo na sporedu prva povratna polfinalna tekma lige prvakov. Real bo v Madridu gostil Borussio Dortmund in skušal nadoknaditi zaostanek s prve tekme.

Real je v španskem prvenstvu praktično že zapravil možnosti za naslov, zato so si v španski prestolnici toliko bolj želeli, da bi prišli do evropskega naslova, ki bi bil jubilejni deseti v klubski zgodovini. Po prvi tekmi polfinala proti Borussii Madridčanom ne kaže najbolje. V Dortmundu so izgubili z 1:4, pred povratno tekmo pred domačimi navijači jih čaka zahtevna naloga.

Že dlje časa mediji pišejo o tem, da bo Jose Mourinho po koncu sezone zagotovo zapustil Real. Portugalec ostaja skrivnosten in govoric ni nikoli potrdil, vsi pa so prepričani, da bo še zadnji dvom o morebitnem ostanku na klopi Reala izginil, če se ne bo prebil v finale elitnega evropskega klubskega tekmovanja. Sam meni drugače in sporoča: ''Moja prihodnost ni odvisna od tekme proti Borussii. To, kako se bo razpletla torkova tekma, ne bo vplivalo na nič.'' Nekateri mediji so trenerja, ki je Realu lani prinesel naslov španskega prvaka, že preselili v Chelsea, kjer je pred leti že deloval. Šli so celo tako daleč in zapisali, da je Portugalec trenerju Borussie Jürgenu Kloppu dejal, da se po koncu sezone seli na Stamford Bridge. Tudi te trditve je Mourinho pričakovano zanikal. ''Kloppu nikoli nisem rekel, da odhajam v Chelsea,'' je dejal in dodal: ''Trenutno razmišljam le o tekmi proti Borussii in o tem, kako napredovati v finale. Lahko rečem, da je to najbolj pomembna tekma Reala v zadnjih desetih letih. In ko je tako, ne morem razmišljati o ničemer drugem kot zgolj o tej tekmi.''

Ne spreglejte