Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
18. 10. 2011,
9.28

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Jose Mourinho Real Madrid Lyon

Torek, 18. 10. 2011, 9.28

7 let, 12 mesecev

Mourinho hvali Lyon in napoveduje zmago

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Derbi torkovega dela lige prvakov bo potekal na štadionu Santiago Bernabeu. Real Madrid bo pričakal Lyon, ki je v zadnjih sezonah zadal ''galaktikov'' veliko udarcev. Na klop se vrača Jose Mourinho.

Portugalec se bo po odsluženi kazni končno vrnil na klop španskega velikana, ki si želi napredovanje v osmino finala zagotoviti čimprej. Po možnosti že po štirih krogih, zato je tabor Reala izpostavil načrt, da bi v prihodnjih dveh krogih dvakrat premagal Lyon. ''Imeli bomo opravka z Lyonom, močnim kot vselej. Lahko menja trenerje in igralce, a bo ekipa še vedno enaka: taktično močna, izjemna v obrambi, resna in disciplinirana, fantastična v prekinitvah in nevarna v protinapadih,'' je Jose Mourinho opisal tekmeca, ki je v zadnjih sedmih sezonah z Realom v ligi prvakov odigral kar osem tekem. Izgubil je le eno, prav zadnjo na povratnem srečanju osmine finala v sezoni 2010/11 (0:3 v Madridu), dobil pa kar tri, tako da je poleg velike želje ''galaktikov'' zaznati tudi ogromno previdnosti. Real bo skušal ritem francoskega tekmeca zlomiti z močnim ritmom od prve minute. ''Real je vedno igral napadalno in skušal zmagati tako doma ali pa v gosteh. Radi bi bili še boljši kot v minuli sezoni, a ne bo enostavno. Lani smo v prvih štirih nastopih zbrali deset točk in si že priigrali napredovanje,'' je izpostavil strateg, ki se je na evropski prestol povzpel tako s Portom kot Interjem. Za dvoboj z Lyonom ne bodo prišli v poštev Raul Albiol, ki se je poškodoval na pripravah reprezentance, Ricardo Carvalho in Lassana Diarra. Slednji si je na zadnjem prvenstvenem srečanju z Betisu (Real je zmagal s 4:1) poškodoval mišico, v ekipo pa se po odsluženi kazni zaradi rdečega kartona v Zagrebu vrača Marcelo. Dvoboj z Betisom je izpustil tudi Karim Benzema. Nekdanji golgeter ''levov'' z Gerlanda bi lahko v konici napada združil moči z razpoloženim Gonzalom Higuainom, ki je minuli teden dosegel ''hat-trick'' tako v reprezentančnem kot klubskem dresu, odločitev pa bo Mourinho podal tik pred začetkom tekme.

Pri gostih je znova v pogonu Yoann Gourcuff, ki se je vrnil po petmesečni odsotnosti zaradi poškodbe gležnja. Trener Remi Garde ima nekaj težav s sestavo zvezne vrste, saj se je poškodoval Clement Grenier, še vedno pa je na seznamu poškodovanih napadalec Oscar Lisandro Lopez. ''Real je pokazal, zakaj spada med najboljše klube v Evropi. Občudujem Mourinha, ker spoštuje igralce, hkrati pa je veliko spoštovanja deležen tudi z njihove strani. Realu bomo skušali prekrižati načrte z discipliniranim branjenjem po celem igrišču,'' je napovedal Garde.

V Zagrebu se bosta v obračunu za tretje mesto pomerila Dinamo Zagreb in Ajax Amsterdam. Hrvaški prvak je pod silovitim pritiskom, saj bi mu nov neuspeh popolno odrezal krila od tako želenega tretjega mesta. Zato bo Jurčićeva četa naredila vse, da osvoji vsaj točko in še naprej kandidira za tretje mesto, ki še zagotavlja evropsko pomlad. Nekaj, o čemer ''modri'' iz Zagreba sanjajo že štiri desetletja. Zaradi poškodb bosta manjkala Boilsen in Gigthörsson, gostitelji bodo pogrešali kaznovanega Šimeta Vrsaljka.

Ne spreglejte