Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
19. 2. 2024,
11.28

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,11

Natisni članek

Alanyaspor Jure Balkovec slovenski nogometaši na delu v tujini

Ponedeljek, 19. 2. 2024, 11.28

2 meseca, 1 teden

Jure Balkovec v polno s prostega strela

Mojstrski zadetek Slovenca v Turčiji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,11
Jure Balkovec | Jure Balkovec je za Slovenijo zbral že 31 nastopov. | Foto Vid Ponikvar

Jure Balkovec je za Slovenijo zbral že 31 nastopov.

Foto: Vid Ponikvar

Prejšnji teden so slovenski nogometni reprezentanti v klubskih dresih poskrbeli za kopico zadetkov, prevladovali so zlasti napadalci. Tokrat pa je strelsko opozoril nase Jure Balkovec. Levi bočni branilec Alanyasporja je navdušil na srečanju proti Adana Demirsporju in dokazal, kako ostaja velemojster izvajanja prostih strelov.

Matjaž Kek
Sportal Strelska eksplozija Slovencev, ki je ogrela srce Keku

Nedeljsko srečanje 26. kroga turškega prvenstva v Alanyi je postreglo z razburljivim dogajanjem, na katerem so gledalci videli kar šest zadetkov (3:3). Prvega na srečanju je dosegel Jure Balkovec. Slovenski reprezentančni branilec, ki se mu letos nasmiha nastop na evropskem prvenstvu v Nemčiji, je zablestel v 20. minuti. Mojstrsko je izvedel prosti strel in z natančnim strelom z levo nogo popeljal Alanyaspor v vodstvo z 1:0.

Vrhunci dvoboja v Alanyi, zadetek Jureta Balkovca pri 1:15:

Iz Slovenije prek Italije v Turčijo

Belokranjec se z Alanyasporjem poteguje za obstanek. Trenutno je na 15. mestu, na zadnjih petih tekmah turškega prvenstva pa je brez zmage, od tega pa je kar na štirih tekmah remiziral.  | Foto: Guliverimage Belokranjec se z Alanyasporjem poteguje za obstanek. Trenutno je na 15. mestu, na zadnjih petih tekmah turškega prvenstva pa je brez zmage, od tega pa je kar na štirih tekmah remiziral. Foto: Guliverimage Belokranjec je z atraktivnimi zadetki, doseženimi s prostih strelov, navduševal že v 1. SNL v dresu Domžal. Pozneje ga je nogometna pot popeljala v Italijo (Empoli, Bari, Verona) in Turčijo, kjer je med letoma 2020 in 2022 nastopal za Fatih Karagumruk, nato pa se preselil v vrste Alanyasporja. Z njim se v tej sezoni poteguje za obstanek, zato bi mu zmaga nad Adano Demirsporjem pomenila veliko. Gostiteljem je kazalo zelo dobro, do konca prvega polčasa so podvojili prednost na 2:0, nato so gostje sredi drugega dela izenačili na 2:2, a je Alanyaspor v 76. minuti dosegel še tretji gol. Povedel je s 3:2, a tudi to ni zadoščalo za zmago. V izdihljajih srečanja, igrala se je sedma minuta sodnikovega podaljška, so gostje izenačili na 3:3.

Devetindvajsetletni Belokranjec je v tej sezoni dosegel tri zadetke. Dva v turškem prvenstvu, enega pa v pokalu. V reprezentančnem dresu je zbral 31 nastopov, v kvalifikacijah za Euro 2024 zbral pet nastopov, v jesenskem obdobju pa večinoma ostajal na klopi, saj je prednost dobival Erik Janža. Pred tem se je za mesto prvega levega bočnega branilca potegoval s trenutno poškodovanim članom Maribora Gregorjem Sikoškom.

 

Benjamin Šeško
Sportal Šeško za 50 milijonov evrov? Oglasil se je njegov agent in pojasnil.
Ne spreglejte