Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
16. 2. 2024,
17.00

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,42

Natisni članek

nemško prvenstvo Benjamin Šeško Benjamin Šeško Elvis Bašanović RB Leipzig

Petek, 16. 2. 2024, 17.00

2 meseca, 1 teden

Agent Benjamina Šeška o možnosti poletnega prestopa

Šeško za 50 milijonov evrov? Oglasil se je njegov agent in pojasnil.

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,42
Benjamin Šeško | Slovenski nogometni reprezentant Benjamin Šeško je deležen zanimanja največjih evropskih klubov. Za zdaj je zelo zadovoljen s tem, kar mu nudi RB Leipzig. Z njim ima sklenjeno pogodbo vse do leta 2028. | Foto Ana Kovač

Slovenski nogometni reprezentant Benjamin Šeško je deležen zanimanja največjih evropskih klubov. Za zdaj je zelo zadovoljen s tem, kar mu nudi RB Leipzig. Z njim ima sklenjeno pogodbo vse do leta 2028.

Foto: Ana Kovač

Za mladega slovenskega nogometnega asa Benjamina Šeška se zanimajo številni evropski klubski velikani. Elvis Bašanović, agent 20-letnega napadalca Leipziga, ki je v torek izstopal proti madridskemu Realu, je v pogovoru za Sportal sporočil, kako za zdaj ne razmišljajo o prestopu. Dal pa je tudi vedeti, kako podatek o odkupni klavzuli v višini 50 milijonov evrov, ki naj bi se po poročanju Bilda aktivirala to poletje, ne drži.  

Benjamin Šeško
Sportal Šeško tarča kar šestih evropskih velikanov, pada nor rekord?

Fenomen Benjamina Šeška napreduje iz meseca v mesec, hkrati pa pridobiva tudi njegova tržna vrednost. Že zdaj spada med najdražje in najbolj cenjene 20-letne nogometaše na svetu, sodeč po zanimanju, ki zanj vlada na nogometni tržnici, pa ga skoraj ni več klubskega velikana, ki se ne bi potegoval za njegovo naklonjenost. Nemški Bild je tako zapisal, da naj bi se za Šeška zanimali AC Milan, Arsenal, Barcelona, Liverpool in Manchester City, v Franciji pa poročajo o tem, da PSG eno izmed rešitev v tem, kako po koncu sezone zapolniti vrzel po odhodu Kyliana Mbappeja, vidi prav v mladem Radečanu.

Benjamin Šeško Leipzig Real
Sportal Šešku se je godila krivica? Tako meni celo zvezdnik Reala!

Z malo kakovostnejšo presojo v VAR sobi ...

Benjamin Šeško je premagal ukrajinskega vratarja Andrija Lunina po strelu z glavo, a je bil zadetek, dosežen že v drugi minuti, razveljavljen zaradi nedovoljenega položaja njegovega soigralca Benjamina Henrichsa, saj naj bi oviral čuvaja mreže Reala. | Foto: Reuters Benjamin Šeško je premagal ukrajinskega vratarja Andrija Lunina po strelu z glavo, a je bil zadetek, dosežen že v drugi minuti, razveljavljen zaradi nedovoljenega položaja njegovega soigralca Benjamina Henrichsa, saj naj bi oviral čuvaja mreže Reala. Foto: Reuters Kaj pa o tem meni njegov posrednik Elvis Bašanović? Bi lahko mladi slovenski nogometni as poleti resnično zapustil Leipzig? "Največji svetovni klubi aktivno spremljajo Benjamina, kar je normalno glede na njegov potencial," je potrdil, kako se ime njegovega varovanca pojavlja v beležnicah marsikaterih velikih klubov. Zanimanje se je po odmevni predstavi v torek, ko je na prvi tekmi osmine finala večkrat namučil obrambo madridskega Reala, le še povečalo.

"Mislim, da je odigral odlično tekmo. Z malo kakovostnejšo presojo v VAR sobi bi bil večer še veliko lepši. Da si na takšni tekmi proti Real Madridu priigraš tri priložnosti in zabiješ čisti zadetek, ki ti ga razveljavijo v VAR sobi, je velika stvar. Ob tem pa je treba poudariti, kako je star šele 20 let," se je spomnil na torkovo srečanje lige prvakov, ki ga je v Leipzigu spremljal z ožjim sodelavcem v svoji agenciji, nekdanjim slovenskim reprezentantom Zlatkom Dedićem.

NI še ZA OBJAVO Benjamin Šeško obetavna športna osebnost
Sportal Slovenski nogometni dragulj, ki ne pozablja ljudi, ki so ga odkrili #video

Bašanović: Ta podatek ne drži

Elvis Bašanović sodeluje z Benjaminom Šeškom že šest let. | Foto: Instagram Elvis Bašanović sodeluje z Benjaminom Šeškom že šest let. Foto: Instagram V zadnjem obdobju ne manjka različnih sestavkov o tem, kje vse bi lahko dragulj slovenskega nogometa nadaljeval kariero, če bi poleti zapustil Leipzig. Nemški Bild je zapisal, da se bo takrat v njegovi pogodbi aktivirala odkupna klavzula v višini 50 milijonov evrov, kar pa je zmotilo Šeškovega agenta. "Podatek, da je poleti odkupna klavzula 50 milijonov evrov, ne drži," je za Sportal pojasnil Bašanović, podrobneje pa o tej zadevi, vendarle je govora o podrobnostih pogodbe, ki so poslovna skrivnost, ni želel razpravljati.

Je pa dal vedeti nekaj, kar bi lahko ob prebiranju raznoraznih govoric o poletnem odhodu Šeška vsaj malce pomirilo srca navijačev RB Leipziga. "Ne razmišljamo o transferju. Razmišljamo pa iz dneva v dan, kako je lahko Benjamin boljši in kje lahko še napreduje. Ko bo pravi trenutek, bomo razmišljali tudi o transferju," je napovedal Primorec, ki nestrpno čaka soboto, saj prinaša nov izziv v karieri njegovega najodmevnejšega varovanca.

Benjamin Šeško je lani poskrbel za najdražji slovenski prestop vseh časov. Leipzig ga je od Salzburga kupil za 24 milijonov evrov. | Foto: Guliverimage Benjamin Šeško je lani poskrbel za najdražji slovenski prestop vseh časov. Leipzig ga je od Salzburga kupil za 24 milijonov evrov. Foto: Guliverimage

Leipzig se bo na nemškem prvenstvu doma pomeril proti Borussii Mönchengladbach, Šeško pa se bo poskušal na seznam strelcev vpisati še na četrti zaporedni prvenstveni tekmi. V polno je zadel tudi v torek v ligi prvakov proti Realu, a so sodniki zadetek, ki je dvignil nemalo prahu, po asistenci VAR razveljavili ...

Benjamin Šeško
Sportal Šeško ogrožal vrata Reala, a so v Leipzigu zmagali Madridčani, City zanesljiv
AC Milan
Sportal Velikan se je ogrel za slovenskega dragulja, omenja se 50 milijonov
Benjamin Šeško
Novice Spotkast z Benjaminom Šeškom: Rad bi zaigral za Real Madrid #video
Ne spreglejte