Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Nedelja,
4. 11. 2012,
22.01

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Darko Milanič Marijan Pušnik

Nedelja, 4. 11. 2012, 22.01

8 let

Misija nemogoče uspela: Milanič padel v Ljudskem vrtu

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Marijanu Pušniku in Celju je v soboto uspelo nekaj, kar uspe le izbranim. V prvenstvu je v Ljudskem vrtu premagal Maribor. Odkar je trener vijoličastih Darko Milanič, je to zelo redek pojav.

Odkar je junija leta 2008 sedel na klop najbolj trofejnega slovenskega kluba, ki je z njegovim prihodom ta primat le še utrdil, je Darko Milanič Maribor v prvenstvu vodil na natanko 80 tekmah v Ljudskem vrtu. Izkupiček? Zelo dober in spoštovanja vreden. Sobotni poraz proti Celju je bil šele enajsti. Na 18 tekmah je remiziral, na kar 51 pa zmagal. Osvojil je 171 od 240 možnih prvenstvenih točk, kar znese 71,25 odstotka vseh razpoložljivih točk.

Prav domače tekme so bile tiste, s katerimi si je utrl pot do treh prvenstvenih lovorik. Da je bilo tako, potrjuje tudi podatek iz sezone 2009/10. Edine, v kateri ni osvojil naslova. Takrat si je namreč pred domačim občinstvom privoščil kar šest porazov. Več kot polovico vseh, ki jih je doslej doživel na klopi Maribora. Iz tistega obdobja izhaja tudi v luči zdajšnjih rezultatov vijoličastih neverjeten niz od 23. avgusta do 28. novembra 2009, ko je v petih zaporednih domačih tekmah doživel kar tri poraze in zbral vsega dve točki. Kar tri mesece in 20 dni so Mariborčani takrat čakali na prvenstveno zmago v Ljudskem vrtu. Zdaj je zgodba seveda povsem drugačna. Sobotni poraz proti Celju je bil prvi, ki so ga v prvenstvu doživeli doma po letu, mesecu in devetih dneh. Pred tem so namreč nazadnje izgubili 25. septembra lani, ko je bila Nafta boljša z 2:0. Od takrat naprej so bili v Ljudskem vrtu Mariborčani domala nedotakljivi. Izgubili niso 19 tekem zapored in v tem obdobju nanizali kar 17 zmag. Odkar je na klopi zdajšnji trener, so si dva zaporedna domača prvenstvena poraza privoščili le dvakrat. Prvič septembra 2009 proti Rudarju in Domžalam, drugič marca lani proti Gorici in Nafti. Aluminij, ki bo gost Ljudskega vrta prihodnji konec tedna, torej nima preveč razlogov za optimizem. Pa še to. Kateri so klubi, ki jim je moral Milanič v Ljudskem vrtu priznati premoč v prvenstvu? Nafta kar trikrat, Gorica in Rudar dvakrat, Koper, Domžale, Interblock in po novem še Celje.

Ne spreglejte