Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sobota,
17. 1. 2015,
22.23

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

slovenska nogometna reprezentanca Rajko Rotman

Sobota, 17. 1. 2015, 22.23

8 let

Miral Samardžić: postal pomemben vojak Matjaža Keka

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Miral Samardžić je v prvi polovici preteklega leta igral v Moldaviji, v drugi pa se preselil na Hrvaško, kjer gre Jeseničanu pri Rijeki zelo dobro.

Leto 2014 je Miral Samardžić začel kot eden izmed stebrov obrambe z naskokom najboljšega moldavskega moštva Šerifa iz Tiraspola, s katerim je spet zlahka osvojil nov naslov državnega prvaka. Dvojne lovorike 27-letnemu branilcu ni uspelo dobiti, v finalu pokala je s soigralci izgubil.

V prvenstvu je v prvi polovici preteklega leta v Moldaviji zbral osem nastopov, vse od prve minute. V pokalu je nastopil dvakrat. Potem je poleti po štirih letih in pol, številnih evropskih nastopih in vlogi kapetana, ki jo je opravljal v Tiraspolu, zapustil Moldavijo. In se preselil na Hrvaško.

Prišel je k Rijeki Matjaža Keka in z njo takoj osvojil lovoriko. V superpokalu je Rijeka tudi po zaslugi njegovega gola premagala zagrebški Dinamo in sezono začela na najlepši mogoč način. Tudi nadaljevanje ni bilo nič slabše.

Skozi kvalifikacije se je še drugič uvrstila v skupinski del evropske lige. Tam se je dobro upirala Sevilli, Feyenoordu in Standard Liegu. Do zadnjega kroga je bila v igri za napredovanje, a se morala potem sprijazniti z izpadom. Samardžić je v Evropi zbral osem nastopov in enkrat zadel. V kvalifikacijah proti madžarskemu Ferencvarošu.

V prvenstvu je Rijeka po prvi polovici sezone druga. Slovenski branilec je nastopil enajstkrat in zadel pri zmagi nad Osijekom. V pokalu se je prav tako enkrat vpisal med strelce. Pri zmagi nad Dubrovnikom. Rijeka se je prebila v četrtfinale tekmovanja, v katerem brani naslov.

Nekajkrat kot partner kapetana

V reprezentanci ga je selektor Srečko Katanec na nekaj tekmah preizkušal kot partnerja kapetana Boštjana Cesarja v osrčju obrambe. Od prve minute je igral na prijateljski tekmi proti Urugvaju. Proti Argentini nekaj dni pozneje je nastopil v drugem polčasu.

V začetni enajsterici je bil tudi pri porazu v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2016 proti Estoniji. Potem nekaj časa ni dobil priložnosti za igro v izbrani vrsti. Dočakal jo je šele na zadnji tekmi leta 2014, prijateljski proti Kolumbiji v Ljubljani, ki jo je Slovenija izgubila z 0:1.

Ne spreglejte