Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
16. 10. 2017,
21.18

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,78

Natisni članek

Milivoje Novakovič

Ponedeljek, 16. 10. 2017, 21.18

6 let, 6 mesecev

Senzacionalna vest, ki prihaja iz Nemčije

Milivoje Novaković se je pripravljen vrniti na igrišče

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,78
Milivoje Novaković | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Milivoje Novaković, dolgoletni napadalec slovenske nogometne reprezentance in drugi najboljši strelec v njeni zgodovini, ki je po koncu prejšnje sezone odšel v pokoj, je pripravljen pomagati Kölnu v boju za obstanek v prvi nemški ligi, je novica, ki je danes zaokrožila po Nemčiji. Po informacijah, ki jih imamo, Ljubljančan misli resno.

Nemški Express je danes objavil novico, da se je Milivoje Novaković pripravljen vrniti na nogometne zelenice in pomagati Kölnu, ki je zelo slabo začel novo sezono in je po osmih prvenstvenih krogih nemške prve lige s točko prikovan na zadnje, 18. mesto.

"Zastonj bi prišel v Köln. Moje srce pripada temu klubu. Verjamem, da bi dosegel deset golov. Potreboval bi tri tedne, da bi prišel v tekmovalno formo. Pripravljen sem," je 38-letni nekdanji napadalec Kölna, za katerega je zabil kar 81 golov, povedal za omenjeni nemški dnevnik.

Če je prišel Claudio Pizarro, zakaj ne bi še on?

Poslovil se je 10. junija letos. | Foto: Grega Valančič/Sportida Poslovil se je 10. junija letos. Foto: Grega Valančič/Sportida Ali misli resno, smo preverili tudi pri ljudeh, ki so mu blizu (njega nismo dobili), in dobili potrditev, da to drži.

Seveda bi morali za kaj takega potezo potegniti tudi pri Kölnu, a glede na to, da so pred kratkim podpisali pogodbo z 39-letnim perujskim nekdanjim napadalcem Bayerna Münchna Claudiom Pizarrom, ki je po koncu prejšnje sezone zapustil Werder Bremen in od takrat ni več igral, se tak scenarij ne zdi tako nemogoč.

Novaković, ki je za Köln igral med letoma 2006 in 2014 (vmes je bil eno sezono na Japonskem), je v prejšnji sezoni igral za Maribor, a pogodbe z njim ni podaljšal in se odločil, da ima nogometa dovolj.

Zadnjo tekmo je odigral junija letos v dresu Slovenije, ko se je v Stožicah na tekmi kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2018 proti Malti od navijačev poslovil z golom. Slovenci so zmagali z 2:0.

Claudio Pizarro se je vrnil pri 39 letih in že odigral svojo prvo tekmo za Köln. | Foto: Getty Images Claudio Pizarro se je vrnil pri 39 letih in že odigral svojo prvo tekmo za Köln. Foto: Getty Images

Pred dvema tednoma je bil v Kölnu

Od takrat uživa v družinskem krogu, pred časom je namreč postal oče. Da ima s Kölnom še vedno tesne vezi, potrjuje tudi podatek, da je bil pred dvema tednoma njegov gost na domači tekmi lige Europa proti Crveni zvezdi.

Tudi v tem tekmovanju Kölnu ne gre najbolje. Po dveh tekmah je brez točke.

Ne spreglejte