Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Ponedeljek,
15. 6. 2015,
16.06

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Zlatko Zahović slovenska nogometna reprezentanca

Ponedeljek, 15. 6. 2015, 16.06

8 let

Milivoje Novaković po angleški mojstrovini že ujel Zlatka Zahovića

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Zlatko Zahović, kralj strelcev v dresu s slovenskim grbom, ki je še pred časom brezskrbno sedel v sedlu, ob naslednjih tekmah Slovenije ne bo več mirno spal. Milivoje Novaković se mu hitro bliža.

Novaković je z mojstrovino proti Angležem zabil že svoj jubilejni 30. zadetek za slovensko reprezentanci, kar pomeni, da jih ima zdaj le še pet manj od nespornega kralja strelcev Zlatka Zahovića (35).

"Niti en odstotek ni logike za polemike. Robert Berić se razvija izjemno dobro, a povedal bom še enkrat, pa ne mislim nikogar v nič dajati. Avstrijska liga je le avstrijska liga. Njegov strelski izkupiček v tej sezoni je odličen, a za tekmo proti Angliji je treba imeti tudi izkušnje in še kaj drugega," je pred tekmo z Anglijo Srečko Katanec dal vsem jasno vedeti, da niti za trenutek ne pomišlja, da ne bi v špici začel z Novakovićem. Ta je selektorjevo zaupanje upravičil z zadetkom, in to kakšnim. Odličnega vratarja Joeja Harta je prelisičil v slogu največjih napadalcev na svetu.

Dvajset tekem, 11 zadetkov

Forma izkušenega 36-letnega napadalca, ki igra za japonsko ekipo Nagoja Grampus, je v zadnjem času v reprezentanci odlična. Na zadnjih 20 tekmah je dosegel 11 zadetkov. Če bo tako nadaljeval, bo Zahovića slej kot prej ujel. Morda že do konca tega kvalifikacijskega ciklusa, v katerem bo Slovenija odigrala še štiri tekme. Eno tudi proti San Marinu.

Denimo trije zadetki proti San Marinu, dva proti Litvi in enega proti Estoniji bi "Novo" prestavili pred Zahovića, za katerega smo še pred časom mislili, da ga ne more prav nihče ogroziti. Je pa res, da je teorija eno, praksa nekaj drugega, zabiti šest zadetkov ni tako preprosto, a če bo priložnost za to, jo bo prekaljeni maček, kot je Novaković, rade volje sprejel.

Zanimivo je, da se je Novaković po odstotkih danih golov na vsaki odigrani tekmi po zadetku proti Angliji izenačil z Zahovićem. Oba sta glede na število svojih nastopov dosegla nekaj manj kot polovico gola (0,43) na vsaki odigrani tekmi za reprezentanco.

Ne spreglejte