Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
29. 8. 2014,
19.53

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

serie A Juventus Boštjan Cesar AC Milan Inter Fiorentina Samir Handanović Josip Iličić Jasmin Kurtić Chievo Valter Birsa Palermo Siniša Anđelković Aljaž Struna Carpi Vid Belec

Petek, 29. 8. 2014, 19.53

8 let

Milan na 164. derbiju della Madonnina deklasiral Inter

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V 22. krogu italijanske serie A je na milanskem spektaklu med Interjem in Milanom obračun dobil domači Milan. Obračun med Chievom Valterja Birse in prvakom Juventusom je pripadel slednjemu.

V vratih Interja na 164. mestnem derbiju v Serie A, imenovanem tudi "Derby della Madonnina" je vso tekmo stal Handanović. Inter ima 69 zmag, Milan pa sedaj 62. V 15 minutah je imel več od igre Inter, ki mu je uspel tudi edini strel na tekmi proti vratom ter imel edine tri udarce s kota. Do 30. minute je Milan vzpostavil ravnotežje na dvoboju, zgodilo pa se ni nič kaj bolj konkretnega. V 35. minuti je bilo vroče pred Handanovićevi vrati, a so žogo branilci izbili. Še v isti minuti je po podaji Keisukeja Honde Handanovića z glavo premagal Alex. Do 65. minute je bilo razmerje v posesti žoge 55-odstotno za Inter. Slednji je imel tudi dva strela na gol, Milan le enega in še ta je končal v mreži.

V 68. minuti je nad prekrškom nad Maurom Icardijem sodnik dosodil 11-metrovko za Inter. Icardi jo je izvedel sam, a zadel le vratnico. V 72. minuti je sledila kazen. M'Baye Niang je s predložkom odlično zaposlil Carlosa Bacco, ki se je spretno znašel sam pred Handanovićem in ga premagal. Pet minut kasneje je po napaki Interjeve obrambe Handanović branil strel Nianga, toda žoga se je Francozu odbila nazaj v noge, ki je v drugo uspel zatresti mrežo. Rezultat 3:0 se do konca ni spremenil.

Poker golov Juventusa proti Chievu

V nedeljo je Chievo Boštjana Cesarja in Valterja Birse gostil veliki Juventus. Verončani, ki niso mogli računati na pomoč Cesarja, ki je bil pretekli vikend izključen, so izgubili z 0:4. Birsa je igral od prve do 68. minute. Josip Iličić (v prvi postavi) je bil v Genovi zamenjan v 56. minuti.

Vratar Carpija Vid Belec je prejel en gol na tekmi s Palermom, pri slednjem je celo tekmo odigral Aljaž Struna in prejel rumen karton, Siniša Anđelković je obsedel na klopi za rezerve. Jasmin Kurtić je za Atalanto odigral 73 minut tekme proti Sassuolu. Ta se je končala z neodločenim izidom 1:1.

Ne spreglejte