Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
5. 5. 2022,
15.11

Osveženo pred

1 leto, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

levkemija italijansko prvenstvo serie A Siniša Mihajlović Bologna

Četrtek, 5. 5. 2022, 15.11

1 leto, 11 mesecev

Mihajlović po odpustu iz bolnišnice že na delovnem mestu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
Siniša Mihajlović | Siniša Mihajlović, ki so mu leta 2019 diagnosticirali levkemijo, je v ponedeljek zapustil polikliniko. | Foto Guliverimage

Siniša Mihajlović, ki so mu leta 2019 diagnosticirali levkemijo, je v ponedeljek zapustil polikliniko.

Foto: Guliverimage

Trener italijanskega nogometnega prvoligaša Bologne Siniša Mihajlović, ki so mu leta 2019 diagnosticirali levkemijo, je v ponedeljek zapustil polikliniko Sant'Orsola v Bologni po zdravljenju po ponovitvi bolezni. Danes pa je že vodil trening svoje ekipe, poroča italijanska tiskovna agencija Ansa.

Karizmatični in v Italiji zelo priljubljeni Mihajlović se je tako že vrnil na svoje delovno mesto v trening-centru Bologne Casteldebole. Dopoldne ob 11. uri je vodil trening ekipe. Pred treningom je imel pogovor z ekipo, kjer se je lahko končno znova srečal in objel z igralci. Igralci rossobluja so v centru pripravili žar v čast Mihajlovićeve vrnitve.

Triinpetdesetletni srbski strokovnjak, ki je oktobra 2019 prestal presaditev kostnega mozga, se je 26. marca začasno umaknil s položaja trenerja. Kot je razkril, je zaradi nevarnosti ponovitve bolezni moral znova na terapijo v bolnišnico.

Nekdanji jugoslovanski reprezentant, veljal je za enega najboljših izvajalcev prostih strelov svoje generacije, od leta 2018 vodi Bologno. Ekipo, ki ji je grozila selitev v drugo ligo, je spravil na deseto mesto. Bologna je v naslednjih dveh sezonah končala na 12. mestu. Trenutno zaseda 13. mesto v serie A.

Nogometaš iz okolice Vukovarja je v začetku devetdesetih let prejšnjega stoletja zaslovel predvsem v dresu Crvene zvezde, nato je odšel v Italijo, kjer je igral za Romo, Sampdorio, Lazio in milanski Inter.

Z Apeninskim polotokom je ostal povezan tudi kot trener. Pred vnovičnim prihodom na klop Bologne je vodil Milan, Torino, Fiorentino, Sampdorio in Catanio, pa tudi Sporting Lizbono in reprezentanco Srbije.

Preberite še:

Rafael Leao AC Milan
Sportal Handanović je nazaj, Inter z zmago sledi vodilnemu Milanu
Carlos Soler
Sportal Soler odhaja v Barcelono? "Ne lažite," odgovarja Valencia.
Real Madrid
Sportal Kaj se je dogajalo v slačilnici Reala? #video
Ne spreglejte