Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
29. 9. 2021,
11.49

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,63

Natisni članek

Šerif Tiraspol Real Madrid Carlo Ancelotti Pep Guardiola Manchester City PSG UEFA liga prvakov

Sreda, 29. 9. 2021, 11.49

1 leto

Trenerja Real Madrida in Manchester Cityja po včerajšnjih tekmah

Messi zabil, a Guardiola se je "zaljubil" v nekoga drugega

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,63
Pep Guardiola | Trener sinjemodrih ni iskal izgovorov za poraz. | Foto Guliverimage

Trener sinjemodrih ni iskal izgovorov za poraz.

Foto: Guliverimage

Po včerajšnjem velikem derbiju skupinskega dela lige prvakov se smeji Parižanom. Z 2:0 so ugnali Manchester City, poleg tega pa dočakali tudi prvi zadetek Lionela Messija. Na drugi strani pa je trener sinjemodrih Pep Guardiola preprosto priznal, da so izgubili, ker pač niso zabili.

Juventus : Chelsea, Federico Chiesa
Sportal Juventus ugnal branilce naslova, polom Barcelone, podvig Ronalda

Strateg gostov je našel popolnoma preprost razlog za poraz svojega moštva: "Nihče ne more reči, da nismo dali maksimuma. Igrali smo svojo igro, a proti takšnemu nasprotniku vselej nastane problem, ko izgubiš žogo. Ko žogo v noge dobi izjemen igralec, kot je Verratti, in nato išče bodisi Neymarja bodisi Messija, bo zagotovo težko. Odigrali smo dobro tekmo, a morali bi zabiti gol. Ker ga nismo, smo izgubili."

Lionel Messi je postavil končnih 2:0. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Lionel Messi je postavil končnih 2:0. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

"Če je Messi srečen, bom tudi jaz"

Seveda Katalonec na klopi meščanov ni mogel mimo svojega nekdanjega varovanca pri Barceloni: "Mislim, da smo dobro nadzorovali PSG, a Messija nikoli ne moreš nadzirati celo tekmo. Ni imel veliko stika z žogo, kar je po svoje tudi razumljivo, saj se je šele vrnil po poškodbi in išče pravi ritem. Vsi pa se zavedamo, kaj se lahko zgodi, ko on dobi uporabno žogo in začne svoj prodor. Želim mu vse najboljše. Če je srečen in če uživa v Parizu, bom srečen tudi jaz."

Marco Verratti je navdušil Guardiolo. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Marco Verratti je navdušil Guardiolo. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

"Zaljubil" se je v Verrattija

Za konec je še enkrat pohvalil tudi drugega nasprotnikovega igralca, ki ga je navdušil na tem srečanju: "Moram povedati, da sem se 'zaljubil' v Marca Verrattija. On je izjemen igralec. Kljub temu, da je majhen, lahko vedno računaš nanj. Vesel sem, da se je vrnil po poškodbi." 

Drugi strelec za Parižane je bil že na samem uvodu Idrissa Gueye, PSG pa se je z zmago povzpel na vrh skupine A:

Ancelotti ni bil razočaran

Italijan je bil kljub porazu zadovoljen s predstavo svojih varovancev. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Italijan je bil kljub porazu zadovoljen s predstavo svojih varovancev. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko "Sem nekoliko žalosten, saj mislim, da si nocoj nismo zaslužili poraza," je po srečanju s Šerifom in Tiraspola povedal trener galaktikov Carlo Ancelotti. "Včasih lahko rečeš, da je ekipa igrala slabo in da si je poraz zaslužila. A mislim, da po tej tekmi lahko rečem, da smo imeli nesrečo. Majhni detajli so nas stali boljšega rezultata," je nato nadaljeval Italijan na klopi madridskega velikana.

62-letnik je na novinarski konferenci po tekmi podal še svoj pogled na predstavo svojih varovancev: "Moštvo je igralo zelo intenzivno. So trenutki, ko detajli ne odločijo tekme, a tokrat ni bilo tako. Ekipa je odigrala dobro. Imeli smo veliko priložnosti, lahko bi igrali pametneje, ko smo prišli nekje 30 metrov od nasprotnikovega gola, a težko je pojasniti ta poraz glede na igro, ki smo jo prikazali."

Glede na statistiko pa je imel kar prav. Galaktiki so v okvir vrat nasprotnika sprožili 31 strelov, prevladovali pri posesti žoge, a na koncu se jim ni izšlo. Dve napaki v obrambi sta jih na koncu stali vsaj točke.

Šerif
Sportal Senzacija v Madridu: spektakularen gol utišal navijače #video
Jan Oblak
Sportal Fantastična obramba Oblaka obnorela Evropo
 
Ne spreglejte