Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
29. 9. 2021,
7.00

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,67

6

Natisni članek

Andrij Pjatov UEFA liga prvakov Atletico Madrid Jan Oblak Jan Oblak

Sreda, 29. 9. 2021, 7.00

1 leto

Najlepši obrambi večera v ligi prvakov

Fantastična obramba Oblaka obnorela Evropo

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,67

6

Jan Oblak | Jan Oblak je mojstrsko preprečil zadetek Anteju Rebiću. | Foto Guliverimage

Jan Oblak je mojstrsko preprečil zadetek Anteju Rebiću.

Foto: Guliverimage

V pestrem evropskem torku, v katerem v ligi prvakov ni manjkalo zanimivih zgodb in dosežkov, je nase opozoril tudi Jan Oblak. Kapetan slovenske reprezentance in čuvaj mreže Atletica je pomagal Madridčanom do velike zmage v Milanu, obramba (2:1), s katero je spravil v slabo voljo Hrvata Anteja Rebića, pa je bila prepoznana kot ena izmed dveh največjih tega večera.

Juventus : Chelsea, Federico Chiesa
Sportal Juventus ugnal branilce naslova, polom Barcelone, podvig Ronalda

To je bil večer, ki ga ljubitelji nogometa še dolgo ne bodo pozabili. Šerif iz Tiraspola je z zmago v Madridu nad Realom (2:1) spisal za mnoge največjo senzacijo vseh časov, kar zadeva dvoboje skupinskega dela lige prvakov. Dovolj pove že podatek, da je kvota za zmago moldavijskega prvaka na nekaterih stavnicah znašala kar 21.

Argentinec Lionel Messi je dosegel težko pričakovan strelski prvenec v dresu PSG, Liverpool si je privoščil Porto na zmajevem stadionu (5:1), belgijski prvak Club Brugge bogate rdeče bike v Leipzigu (2:1) … Dogajalo se je marsikaj, v Evropi pa je odmeval tudi preobrat Atletica. Španski prvak se je na San Siru rešil iz izgubljenega položaja.

Oblak dokazal, zakaj spada med najboljše

Oblak je po odhodu Kokeja pri Atleticu nosil kapetanski trak. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Oblak je po odhodu Kokeja pri Atleticu nosil kapetanski trak. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Na stadionu, na katerem je pred petimi leti izgubil v finalu lige prvakov, je z 2:1 premagal sedemkratnega evropskega prvaka AC Milan. Rdeče-črni so na San Siru v ligi prvakov zaigrali prvič po več kot sedmih letih. Pred tem so doma nazadnje poslušali himno lige prvakov leta 2014, ko jih je v osmini finala z 1:0 premagal prav Atletico. Takrat zanj še ni branil Jan Oblak, ki je v torek še enkrat več dokazal, zakaj spada med najboljše vratarje na svetu.

Na zadnji reprezentančni tekmi je s kar sedmimi obrambami preprečil še hujši poraz Kekove čete na Poljudu proti Hrvaški (0:3). Zanimivo je, da so njegovo mrežo zatresli zgolj Splitčani (Marko Livaja, Mario Pašalić in Nikola Vlašić). Ni manjkalo veliko, pa bi se "tradicija" nadaljevala tudi v prestolnici Lombardije, kjer se je domačemu napadalcu Anteju Rebiću v 18. minuti pri rezultatu 0:0 ponudila izjemna priložnost za vodstvo Milana.

Dalmatinec je sam stekel proti Oblaku, ga skušal premagati, a je sledila izvrstna obramba 28-letnega Slovenca. S fantastičnim refleksom je z nogo preprečil zadetek in poskrbel, da se je žoga namesto v mrežo Atletica odbila v kot. Ostalo je pri 0:0, predstavniki tekmovanja lige prvakov, ki skrbijo za objave na družbenih omrežjih, pa so Oblakovo obrambo prepoznali kot eno izmed dveh najboljših tega večera.

Najlepši obrambi vratarjev torkovega večera v ligi prvakov:

Škofjeločan je bil resda nekaj minut pozneje premagan, ob natančnem strelu mladega Portugalca Rafaela Leaa ni mogel veliko narediti, a je nato gostom pomagala strogo dosojena izključitev Francka Kessieja. Po šele uvodnih 30 minutah igre. Milančani so z igralcem manj vseeno zadržali vodstvo do 84. minute, nato pa je sledilo izenačenje.

Na napetem srečanju v Milanu je slovenski vratar tudi miril soigralca Marcosa Llorenteja. | Foto: Reuters Na napetem srečanju v Milanu je slovenski vratar tudi miril soigralca Marcosa Llorenteja. Foto: Reuters

V polno je zadel Antoine Griezmann, ki ga konec tedna čaka še kako razburljiv derbi, saj se bo v španskem prvenstvu pomeril z nekdanjimi soigralci pri Barceloni, globoko v sodnikovem podaljšku pa je Luis Suarez z bele točke priigral Atleticu vse tri točke. To je bil prvi zadetek Urugvajca na gostujoči tekmi lige prvakov po neverjetnih šestih letih! Niz gostovanj, na katerem je zvezdnik iz Južne Amerike čakal na zadetek, je bil dolg kar 25 tekem. Pred tem je nazadnje Suarez kot napadalec Barcelone na Olimpicu leta 2015 zatresel mrežo Rome. Veselje Oblaka je bilo tako popolno, kar je poudaril tudi z objavo na Twitterju, v katerem se je veselil novega moštvenega uspeha.

Med dve najlepši obrambi večera spada tudi posredovanje Andrija Pjatova. Izkušeni ukrajinski vratar je bil eden najbolj zaslužnih, da se je obračun med Šahtarjem in milanskim Interjem v Kijevu razpletel brez zadetkov. Svoje delo pri gostih iz Italije je odlično opravil Samir Handanović, saj je mrežo ohranil nedotaknjeno, na drugi strani pa se je izkazal Ukrajinec.

Andrij Pjatov je preprečil, da bi se Inter v Ukrajini veselil zmage v ligi prvakov. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Andrij Pjatov je preprečil, da bi se Inter v Ukrajini veselil zmage v ligi prvakov. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Zlasti v 87. minuti, ko je s skrajnimi močmi s konicami prstov dovršen in zelo nevaren strel Argentinca Joaquina Corree odbil v kot. Ni kaj, to je bil zelo pester evropski torek. Kaj vse prinaša šele današnji spored dvobojev lige prvakov, na katerem ne bo manjkalo poslastic …

Ne spreglejte