Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
6. 8. 2021,
23.01

Osveženo pred

2 leti, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,46

6

Natisni članek

poletni prestopni rok PSG Barcelona Lionel Messi Lionel Messi

Petek, 6. 8. 2021, 23.01

2 leti, 8 mesecev

Kje bo Lionel Messi nadaljeval kariero?

Ni kaj, Messi se očitno seli v Pariz

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,46

6

Lionel Messi | Lionel Messi se spogleduje z nadaljevanjem kariere pri PSG. | Foto Reuters

Lionel Messi se spogleduje z nadaljevanjem kariere pri PSG.

Foto: Reuters

Argentinski nogometni zvezdnik Lionel Messi, ki je po več kot dveh desetletjih končal igranje za španskega velikana Barcelono, se po poročanju več medijev iz Francije, Italije, Španije in Južne Amerike najverjetneje seli k francoskemu Paris Saint-Germainu. Če bi se pridružil bogatemu klubu iz Pariza, bi ga vodil rojak Maurizio Pocchetino, v napadu pa bi sodeloval z nekdanjim soigralcem pri Barceloni Neymarjem.

Lionel Messi
Sportal Prvi mož Barcelone prekinil molk: Messi je želel ostati, imeli smo že dogovor, a ...

Kje bo nadaljeval kariero Argentinec Lionel Messi? Po 21 letih, ki jih je prebil na Camp Nouu, je postal prost igralec. Pri Barceloni so priznali, da si ga zaradi finančnih težav in pravil lige ne morejo več privoščiti in posledično podpisati nove pogodbe z njim, kljub 50-odstotnemu znižanju plače.

V Parizu bi lahko zaslužil 40 milijonov evrov na sezono

Čeprav je As poročal, da so pri Chelseaju hoteli sestanek z Messijevimi predstavniki, naj bi bil na prvem mestu želja prav PSG. Kot poroča football-italia.net, naj bi pogajanja končali v 24 urah in naj bi Messi nosil dres PSG v sezoni, ki se je v Franciji začela v petek, naslov prvaka pa brani Lille.

Italijanski novinar Fabrizio Romano dodaja, kako naj bi bogati francoski klub, podprt s katarskim kapitalom, v kratkem Messiju ponudil dveletno pogodbo. Podobno trdi tudi francoski L'Equipe, češ da v klubu pripravljajo dvoletno pogodbo z možnostjo podaljšanja še za eno sezono, po njej pa bi Messiju pripadlo 40 milijonov evrov na sezono.

Bosta Lionel Messi in Neymar, ki sta leta 2015 z Barcelono osvojila ligo prvakov, spet zaigrala skupaj? | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Bosta Lionel Messi in Neymar, ki sta leta 2015 z Barcelono osvojila ligo prvakov, spet zaigrala skupaj? Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Argentinski reprezentant, ki je nedavno osvojil naslov južnoameriškega prvaka z Argentino, bi se tako med drugim pridružil nekdanjemu soigralcu Neymarju, francoskemu zvezdniku Kylianu Mbappeju, nekdanjemu tekmecu in kapetanu Reala Madrida Sergiu Ramosu, Italijanoma Marcu Verrattiju in Gianluigiju Donnarummi ter kopici drugih odličnih nogometašev, ki jih vodi Mauricio Pochettino.

Novinar francoskega Telefoota Julien Maynard poroča, kako je Messi pri PSG izbral dres s številko 19. Številke 10, ki jo nosi v izbrani vrsti Argentine, z njo pa je pustil nepozaben pečat pri Barceloni, ni mogel izbrati, saj jo pri pariškem velikanu nosi Neymar. Ko je Messi začel kariero pri Barceloni, je sprva nosil prav številko 19.

Če bi Messi izbral PSG, bi dokončno odpadla možnost, da bi se preselil na Otok k angleškemu prvaku Manchester Cityju, kjer bi lahko ponovno združil moči z nekdanjim trenerjem Barcelone Josepom Guardiolo.

Lionel Messi
Sportal Šok v Barceloni: Messi se poslavlja

Barcelona ima po poročanju španskih medijev, med njimi tudi Marce in Asa, okoli 1,2 milijarde evrov dolgov, več kot polovica tega zneska pa mora biti odplačana v kratkem času. Štiriintridesetletni Messi, ki je k Barceloni prišel pri 13 letih in v 778 nastopih dosegel 672 golov, se tako podaja novim izzivom naproti.

Ne spreglejte