Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
19. 9. 2013,
6.31

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Barcelona Real Madrid Lionel Messi Lionel Messi Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo Gerardo Martino Xavi

Četrtek, 19. 9. 2013, 6.31

8 let

Messi odgovoril Ronaldu z enako mero, a tudi novim rekordom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Le 24 ur po tem, ko je Cristiano Ronaldo z izjemno predstavo v Istanbulu podal kandidaturo za najboljšega strelca lige prvakov, se je treh zadetkov veselil tudi Lionel Messi. Postal je novi rekorder.

Da sta zelo dobra, smo vedeli že prej. Da v skupini najboljših igralcev, kar si jih lahko zamislijo evropski klubi, tako očitno izstopata že na začetku lige prvakov, pa si ne bi mislili. Sta edina igralca, ki sta v uvodnem dejanju dosegla po tri zadetke. V skladu s tradicijo sta lahko obdržala žogo, s katero sta kot za stavo tresla mreži. To sta seveda Cristiano Ronaldo in Lionel Messi, največja zvezdnika madridskega Reala in Barcelone, dveh španskih velikanov, ki sta v ligo prvakov vstopila s prepričljivo zmago. Če je Portugalec v torek zvečer z istanbulskim podvigom vrgel rokavico tekmecu, ki ga v zadnjih letih redno prehiteva v točkovanju za lovoriko za najboljšega nogometaša na svetu, mu je Argentinec vrnil z enako mero.

Katalonci so s 4:0 odpravili Ajax. Nizozemski prvak se je skušal Barceloni postaviti po robu s hrabro, napadalno igro, a ni našel rešitve, ko je proti vratom Kennetha Vermeerja udrihal Messi. V prvem polčasu je zadel v polno s prostega strela in tlakoval pot do uvodnih treh točk. V nadaljevanju je bilo lažje, Argentinec se je med strelce vpisal še dvakrat in se trojčka v ligi prvakov veselil že četrtič v karieri. S tem je postal rekorder, saj štiri hat-tricke v omenjenem tekmovanju do novega Messijevega presežka ni dosegel še nihče. Tri sta dosegla Mario Gomez in Filippo Inzaghi, a ju je najboljši strelec Barcelone zdaj prehitel.

Za Raulom zaostaja le še devet zadetkov

Messi je v ligi prvakov dosegel že 62 zadetkov. Absolutni rekord Raula, karizmatičnega nekdanjega kapetana Reala, je v resnih težavah, saj ima Španec na lestvici le še devet zadetkov prednosti. Leo pa je komaj dopolnil 26 let, tako da je pred njih še ogromno vrhunskih sezon, z njimi vred pa bo dočakal še kar nekaj absolutnih rekordnih dosežkov. '"Zelo je pomembno, da smo začeli tekmovanje z zmago, še posebej ker smo igrali doma. V skupinskem delu lige prvakov je vedno zahtevno. V drugem polčasu smo bili boljši kot v prvem, tudi zato, ker je Ajax hotel igrati nogomet in voditi igro. To je bil izvrsten dvoboj," je po tekmi povedal Messi.

Po visoki zmagi je izpostavil novo kakovost Barcelone, ki ji jo je vcepil novi trener Gerardo Martino. "Zdaj smo še bolj raznovrstni, lahko igramo tudi na protinapade ali pa dolge predložke," meni trikratni strelec, ki je zadnji zadetek dosegel po podaji Xavija Hernandeza. Izkušeni dirigent Barcelone in španske izbrane vrste je v ligi prvakov prvič po treh letih obtičal na rezervni klopi, vstopil pa šele v 71. minuti, ko je zamenjal Cesca Fabregasa. Zadnji je bil v prejšnji sezoni vedno prva zamenjava in bil obsojen na sedenje na klopi, v tej sezoni pa naj bi Martino z rotacijami poskrbel, da bo vsak kandidat na koncu zadovoljen. "Imamo tri igralce za dve igralni mesti," je pojasnil "Tata" Martino, ki je po srečanju odpotoval v domovino, kjer bo v prihodnjih dneh pokopan njegov oče.

Ne spreglejte