Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Sreda,
25. 1. 2017,
14.17

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,98

1

Natisni članek

nogomet Barcelona Lionel Messi Lionel Messi

Sreda, 25. 1. 2017, 14.17

6 let, 6 mesecev

Barcelona in Lionel Messi blizu dogovora

Messi dobil ponudbo, ki je ne bo mogel zavrniti

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,98

1

Lionel Messi | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Lionel Messi in Barcelona se bosta, kot vse kaže, dogovorila za podaljšanje pogodbe. Čeprav se je v preteklih tednih pisalo marsikaj, je tak scenarij vendarle edino logičen. Kot se je vedelo že prej, pa za Katalonce ne bo poceni. Argentinec bo glede na višino letne plače prehitel tudi rojaka Carlosa Teveza, ki je rekord podrl po prestopu na Kitajsko.

Barcelone si praktično ne moremo prestavljati brez Lionela Messija. In to tudi ne bo treba. Tako vsaj trdijo številni španski in italijanski mediji, ki poročajo, da je petkratni dobitnik zlate žoge po novem najbolje plačani nogometaš na svetu. Dodajajo, da si Barcelona to lahko privošči, čeprav se je v preteklosti govorilo, da ne bo rinila z glavo skozi zid, saj ima določen proračun, od katerega ne namerava odstopati. Resnica je očitno drugačna.

"Veliko se piše, da nočemo in ne želimo podaljšati pogodbe z Messijem, resnica pa je, da naši pogovori napredujejo zelo dobro in so že v sklepni fazi," je za katalonski radio dejal športni direktor Barcelone Robert Fernandez. Ta seveda ni hotel govoriti o številkah, ki bodo prepričale Messija, a naj ne bi bile majhne, še več, padel naj bi celo nov rekord.

Bo zaslužil še enkrat več kot Ronaldo?

Če so napovedi resnične, Cristiano Ronaldo ne bo več mirno spal. | Foto: Reuters Če so napovedi resnične, Cristiano Ronaldo ne bo več mirno spal. Foto: Reuters Potem ko se je svet zgražal nad 37 milijoni Carlosa Teveza, ki mu jih bo na leto izplačal kitajski Shanghei Shenhua, bodo šli Katalonci še dlje. Messiju ponujajo kar 40 milijonov evrov na leto, kar bi pomenilo, da bo zdaj 29-letni superzvezdnik najbolje plačani nogometaš na svetu.

Če te informacije držijo, Argentinec, ki se mu stara pogodba s španskim prvakom izteče konec junija 2018, ne bo veliko pomišljal in z Barcelono sklenil nov dogovor.

Zanimivo je, da njegov največji tekmec v zadnjih letih Cristiano Ronaldo na leto s plačo zasluži "le" okoli 22 milijonov evrov, zato bo zanimivo vprašanje, ali bo Portugalcu prav, da prejema skoraj polovico manj kot Argentinec.

Jasno je, da bo moral rokave ponovno zavihati tudi Real in krepko popraviti številke, ki se bodo vsako leto prikazale na bančnem računu prvega zvezdnika belega baleta.

Kaj menite o številki, ki naj bi jo Barcelona ponujala Lionelu Messiju?

  • Nič. Če kdo, si to zasluži ravno Messi.
    54,83 %
    766 glasov
  • To je odločno preveč. Dvomim, da si Barcelona to lahko privošči.
    45,17 %
    631 glasov
Oddanih 1397 glasov
Ne spreglejte