Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
17. 8. 2011,
21.40

Osveženo pred

3 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Barcelona Real Madrid superpokal

Sreda, 17. 8. 2011, 21.40

3 leta, 8 mesecev

Messi Barceloni priboril 10. superpokal

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Tudi povratna tekma španskega superpokala je bila zelo zanimiva in bogata z zadetki. Na koncu so se veselili nogometaši Barcelone, ki so po zaslugi Lionela Messija s 3:2 premagali Real Madrid.

Že šesti obračun največjih španskih rivalov v zadnjih štirih mesecih in skupno 215. se je končal po željah Barcelone. Katalonci so povratni obračun superpokala začeli z identično postavo, ki je v pretekli sezoni osvojila ligo prvakov proti Manchester Unitedu.

Ronaldo prvič zadel na Camp Nouu

Tudi tokrat smo spremljali zanimiv obračun, ki si ga je na Camp Nou ogledalo kar 92,965 ljudi. Barcelona je povedla že v 15. minuti, ko je Andres Iniesta prejel globinsko podajo Lionela Messija in sam stekel proti Ikerju Casillasu ter ga premagal. Real Madrid je izenačil že pet minut kasneje.

Po strelu Karima Benzemaja z vrha kazenskega prostora je bil v kazenskem prostoru najbolj spreten Crisitano Ronaldo. To je bil sploh prvi zadetek 26-letnega zvezdnika na štadionu Barcelone. Portugalec je v 26. minuti z močnim strelom zadel tudi okvir vrat. Tudi na povratni tekmi so bili v prvem polčasu doseženi trije zadetki. In spet je ob koncu prvega dela, podobno kot na Santiagu Bernabeu, z bližine zadel Lionel Messi. Z atraktivno podajo s peto se je izkazal Gerard Pique.

Messi spet odločil, incident ob koncu

V drugem polčasu je Real Madrid imel manjšo pobudo in v 82. minuti izenačil izid na 2:2. Podajalec iz kota je bil rezervist Kaka, v gneči pa je žogo v mrežo zabil Karim Benzema. Pri Barceloni je v 82. minuti vstopil tudi Cesc Fabregas, za katerega je to bil debi pri katalonskem velikanu.

Ko je že kazalo na podaljšek, pa je v 87. minuti spet v svojem slogu zablestel Messi. Argentinec je izkoristil podajo Adriana. Messi bi lahko v 90. minuti zabil še en zadetek, a se je po akciji ena na ena izkazal Iker Casillas. Ob koncu tekme je prišlo tudi do incidenta. Marcelo storil grob prekršek nad Fabregasom in bil izključen. Prišlo je do množičnega prerivanja, zaušnic in ostrih besed, udeleženi pa so bili tudi akterji na klopi. Tako je sodnik David Fernandez Borbalan tudi Mesutu Özilu pokazal rdeči karton. Barcelona je kljub temu zadržala prednost. Na ta način je tudi Josep Guardiola osvojil že enajsto lovoriko kot trener Barcelone, s čimer je prehitel Johana Cruyffa.

Real in Barcelona sta bila petič tekmeca v španskem superpokalu in Katalonci so sploh prvič premagali Madridčane, ki ostajajo pri osmih naslovih. Za Barcelono je bil to že deseti superpokalni naslov.

Ne spreglejte