Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
9. 1. 2014,
10.09

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Lionel Messi Lionel Messi Barcelona Gerardo Martino Getafe

Četrtek, 9. 1. 2014, 10.09

8 let

Messi: Barcelona je brez mene igrala izjemno (video)

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Lionel Messi se je vrnil k starih navadam. "Presrečen sem," ni skrival zadovoljstva po dveh golih na prvem letošnjem nastopu. V soboto ga čaka veliki derbi z Atleticom, a še ne ve, ali bo nastopil.

Argentinski stroj za zadetke se je v sredo zvečer hitro ogrel in našel strelski ritem že po 25 minutah. Na pokalni tekmi z Getafejem (Barcelona je zmagala s 4:0, tako da bo povratno srečanje v Madridu le še "formalnost") je vstopil v igro v 64. minuti, si prislužil aplavz, saj se je na igrišče vrnil po dvomesečni odsotnosti, nato pa zablestel v končnici srečanja in dvakrat zatresel mrežo Getafeja.

Zdaj sledi velik izpit. Sobotni derbi španskega prvenstva z Atleticom. Barcelona na štadion Vicente Calderon odhaja bogatejša za Lionela Messija, a tudi s sladkimi težavami trenerja Gerarda Martina, ki so ga med odsotnostjo argentinskega virtuoza razvajali razigrani "nadomestni" strelci. Zato Martina čaka kar nekaj razmišljanja o tem, koga uvrstiti v začetno enajsterico, saj so Pedro, Alexis Sanchez, Cesc Fabregas in ne nazadnje Neymar v odlični formi …

Vlada neizmerna gneča za mesta v napadu, sploh zdaj, ko je pripravljen tudi Messi. "Trener bo odločil, kdo bo nastopil. Nihče ni nezamenljiv. Moram priznati, da je Barcelona brez mene igrala izjemno. Sploh ni pomembno, kdo igra, saj smo vsi pripravljeni na največje izzive," razmišlja dvakratni strelec na tekmi z Getafejem (tako kot Fabregas), ki še ne ve, ali bo na derbiju z Atleticom del začetne enajsterice ali pa bo podobno kot v sredo čakal na priložnost s klopi za rezervne igralce.

Po gladki pokalni zmagi nad Getafejem, s katero si je Barcelona bolj ali manj že zagotovila nastop v četrtfinalu, je širil dobro voljo, saj je prejel dokaz, da je poškodba dokončno preteklost. "Presrečen sem, saj v stegenski mišici nisem čutil nobenih bolečin. Pripravljen sem na izzive. Želim si zelo uspešnega leta. Pred nami je zelo zahtevnih pet mesecev in verjamem, da bomo izpolnili cilj. Nato pa pride na vrsto svetovno prvenstvo, o katerem bom razmišljal pozneje," je sporočil eden izmed treh kandidatov za dobitnika zlate žoge, ki se bo 7. junija v generalki pred uvodnim srečanjem na SP 2014 (na Maracani z BiH) sredi Buenos Airesa pomeril prav z igralci Slovenije.

Ne spreglejte