Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
22. 5. 2023,
7.41

Osveženo pred

11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,92

Natisni članek

argentinska nogometna reprezentanca Lionel Messi Lionel Messi

Ponedeljek, 22. 5. 2023, 7.41

11 mesecev

Argentina se bo v Pekingu pomerila z Avstralijo

Messi bo zaigral na Kitajskem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,92
Lionel Messi | Lionel Messi je lani z Argentino postal svetovni prvak. | Foto Reuters

Lionel Messi je lani z Argentino postal svetovni prvak.

Foto: Reuters

Kapetan argentinske nogometne reprezentance Lionel Messi bo svetovne prvake vodil na prijateljski tekmi proti Avstraliji, ki jo bosta reprezentanci odigrali 15. junija v Pekingu. Reprezentanci se bosta pomerili prvič po mundialu v Katarju, kjer so gavči po zadetku Messija z 2:1 izločili kenguruje in na koncu osvojili naslov prvaka.

Kylian Mbappe
Sportal PSG se je namučil pri moštvu z dna lestvice in je tik pred potrditvijo naslova

"Lionel Messi bo 15. junija vodil argentinsko nogometno reprezentanco na prijateljski tekmi proti Avstraliji v Pekingu," so na kitajski različici Twitterja, Weiboju objavili na argentinski ambasadi.

Izvršni direktor avstralske nogometne zveze James Johnson je dejal, da bo igranje na Kitajskem še okrepilo vezi med državama po letih težavnih odnosov.

"Nogomet je resnično globalna igra in vabilo Avstraliji, da na Kitajskem odigra tekmo proti prvi reprezentanci sveta, bo gotovo našima državama odprlo dodatne priložnosti za sodelovanje tako na nogometnem igrišču kot zunaj njega," je rekel Johnson.

"Minilo je 15 let, odkar je naša reprezentanca igrala na Kitajskem, in resnično smo navdušeni, da se vračamo na tekmo z Argentino na prenovljenem stadionu v Pekingu," je dodal.

Gavči se bodo 15. junija v Pekingu pomerili z Avstralijo. | Foto: Reuters Gavči se bodo 15. junija v Pekingu pomerili z Avstralijo. Foto: Reuters

Mednarodni šport se je šele začel vračati na Kitajsko, potem ko je Peking konec lanskega leta nenadoma opustil stroge omejitve proti koronavirusu.

Tudi vodstvo argentinske reprezentance je novico potrdilo in dodalo, da bo 19. junija Argentina v okviru poletne azijske turneje 19. junija v Džakarti odigrala še tekmo proti Indoneziji.

Ne spreglejte