Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Četrtek,
25. 2. 2016,
10.55

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Josip Iličić Andraž Šporar Kevin Kampl Robert Berić

Četrtek, 25. 2. 2016, 10.55

7 let, 12 mesecev

Med Slovenci so kosile poškodbe, v ognju bo samo en

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Prvega potnika v osmino finala evropske lige že imamo, danes jih bomo dobili še preostalih 15. Na delu tudi nekaj klubov slovenskih nogometašev.

Braga je v sredo doma remizirala proti švicarskemu Sionu z 2:2 in se, na prvi tekmi je zmagala z 2:1, prebila med najboljših 16. Danes bo ta podvig naskakovalo še 34 klubov. Med njimi tudi Saint Etienne in Basel, ki se bosta udarila v Švici. Obeta se zanimiva tekma, Francozi so doma zmagali s 3:2. To bi morala biti tudi tekma, v kateri bi si na nasprotnih straneh stala dva slovenska napadalca, oba sta v tej sezoni prišla kot veliki okrepitvi, a je usoda hotela, da ne bo nobenega. Robert Berić se je poškodoval že pred časom in še vedno ne igra, Andraža Šporarja čaka operacija gležnja, poškodba ga je doletela pred kratkim.

Poškodba je ustavila tudi Kevina Kampla

Bomo pa zato z velikim zanimanjem pogledovali proti Londonu, kjer se bosta na White Hart Lanu udarila Tottenham in Fiorentina. Kluba, ki sta se, zanimivo, v isti fazi istega tekmovanja udarila že lani, takrat so brez težav napredovali Italijani. Tokrat so Angleži v prednosti, saj so v gosteh remizirali z 1:1, a tudi Josip Iličić je eden izmed tistih, na katerega Firenčani polagajo veliko upov. Slovenski reprezentant, ki je za vijoličaste v tej sezoni v vseh tekmovanjih zabil že 12 golov, naj bi tekmo začel v prvi postavi.

Še en klub, pri katerem pomembno vlogo igra slovenski nogometaš, bo danes v ognju, Bayer Leverkusen, ki bo na domačem štadionu velik favorit v dvoboju z lizbonskim Sportingom. Že na Portugalskem je namreč zmagal z 1:0. A tudi v Leverkusnu na delu ne bo Slovenca, saj je Kevin Kampl poškodovan in zagotovo ne bo igral.

Bo Manchester United popravil sramoto?

Kaj vse nas še čaka? Zelo napeto bo zagotovo v Gelsenkirchnu, kjer se bosta v povratno tekmo podala Schalke in Šahtar Doneck, prva tekma se je končala brez zadetkov. Podobno velja za tekmo na Anfieldu, na njem se bosta pomerila Liverpool in novinec v evropskih pokalih Augsburg.

Marseille bo doma skušal nadoknaditi zaostanek enega gola (0:1) proti Athletic Bilbau, v Rimu se obeta vroč obračun med Laziom in Galatasarayem (prva tekma 1:1), v Neaplju bo Napoli skušal nadoknaditi minimalen zaostanek s prve tekme proti Villarrealu (0:1), Manchester United bo skušal vsaj malo popraviti katastrofalno sezono in nadoknaditi zaostanek s prve tekme (1:2) proti danskemu palčku Midtjyllandu, Borussia Dortmund bo v Portu branila lepo prednost iz Nemčije (2:0), Olympiakos bo v Pireju lovil zaostanek z 0:1 proti Anderlechtu, moskovska Lokomotiva pa v Rusiji zaostanek s prve tekme proti Fenerbahčeju (0:2).

Valencia in branilka naslova sta praktično že napredovali

Obračun med Valencio in Rapidom, udarila se bosta na Dunaju, je že odločen, Španci so na prvi tekmi zmagali kar s 6:0, veliko bolj napeto bo v obračunu klubov iz vzhodnoevropskih držav, Krasnodar bo gostil praško Sparto, v Rusiji bo lovil zaostanek z 0:1. Branilko naslova Sevillo čaka lahka naloga na Norveškem, kjer ne bi smela imeti težav z ubranitvijo visoke zmage iz Andaluzije (3:0).

Ne spreglejte