Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
15. 8. 2024,
11.53

Osveženo pred

1 dan, 7 ur

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,13
ZDA Mauricio Pochettino

Natisni članek

Četrtek, 15. 8. 2024, 11.53

1 dan, 7 ur

Do konca svetovnega prvenstva 2026

Mauricio Pochettino je novi selektor ZDA

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,13
Mauricio Pochettino | Mauricio Pochettino je novi selektor ZDA. | Foto Guliverimage

Mauricio Pochettino je novi selektor ZDA.

Foto: Guliverimage

Argentinski nogometni trener Mauricio Pochettino bo po pisanju New York Timesa prevzel vodenje ameriške reprezentance vsaj do konca svetovnega prvenstva leta 2026, ki ga bodo ob Kanadi in Mehiki gostile prav ZDA.

Američani so brez selektorja, odkar je tamkajšnja zveza (USMNT) odpustila Gregga Berhalterja po izpadu v skupinskem delu južnoameriškega prvenstva.

Newyorški časnik je pretekli teden poročal, da je 52-letni Pochettino prva tarča ameriške zveze, danes pa so po informacijah preverjenih virov pisali še o sklenjenem poslu.

Pochettino doslej še nikoli ni vodil katere od držav, nase pa je opozoril predvsem z vodenjem španskega Espanyola, Southamptona in Tottenhama med letoma 2009 in 2019. Nato je bil nekaj let še na čelu Paris Saint-Germaina in nazadnje Chelseaja, kjer pa se ni proslavil.

Otoški mediji namigovali, da bo prevzel Angleže

Od londonskih modrih se je poslovil po koncu prejšnje sezone, otoški mediji pa so namigovali, da bo prevzel vodenje angleške reprezentance po odhodu Garetha Southgata. Začasno vodenje Anglije je sicer pred kratkim prevzel Lee Carsley.

Američani ob vse večjem vlaganju v nogomet še naprej iščejo pravi preboj na velikih tekmovanjih, predvsem na SP. Leta 2026 bodo skupaj s Kanado in Mehiko gostili prvi mundial z 48 reprezentancami.

Od leta 1990 je reprezentanca ZDA le enkrat nastopila v četrtfinalu (2002), štirikrat je izpadla v osmini finala, leta 2018 pa se na tekmovanje v Rusiji sploh ni uvrstila.

Mauricio Pochettino
Sportal Chelsea se je razšel s Pochettinom
Ne spreglejte