Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Torek,
31. 10. 2017,
0.40

Osveženo pred

6 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05

Natisni članek

Samir Handanović Kevin Kampl Tim Matavž Benjamin Verbič Valter Birsa Miha Mevlja Aljaž Struna Bojan Jokić Boštjan Cesar Jan Oblak Jan Oblak Luka Elsner Slaviša Stojanović Matjaž Kek legionarji

Torek, 31. 10. 2017, 0.40

6 let, 5 mesecev

Slovenski nogometaši na delu v tujini

Benjamin Verbič je pustil soigralce na cedilu, nov gol Jasmina Kurtića

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05

Tudi ta konec tedna ni manjkalo pomembnih tekem Slovencev na delu v tujini. V Italiji sta se z golom oziroma podajo izkazala Jasmin Kurtić in Valter Birsa. Benjamin Verbič je bil na Danskem izključen. Luka Elsner na Cipru še osmič zapored ni izgubil, Matjaž Kek pa je z Rijeko vedno bolj oddaljen od vodilnega Dinama.

Matjaž Kek je upravičeno zaskrbljen. Na hrvaškem prvenstvu je z Rijeko doživel še peti poraz. | Foto: Sportida Matjaž Kek je upravičeno zaskrbljen. Na hrvaškem prvenstvu je z Rijeko doživel še peti poraz. Foto: Sportida

Slovenski trenerji, ki delajo v tujini:

Luka Elsner: Po porazu ob debiju na klopi Pafosa je nanizal osem tekem brez poraza. Tako je bilo tudi v nedeljo, ko je pred domačimi navijači remiziral z Arisom brez zadetkov v prvi ciprski ligi.

Matjaž Kek: Po porazih proti Istri in Osijeku je Rijeka v sobotnem velikem derbiju prve hrvaške lige izgubila še proti Dinamu v Zagrebu in doživela tretji prvenstveni poraz v nizu. To je najbolj črn niz nekdanjega selektorja Slovenije na klopi Rijeke, na katero je sedel februarja 2013. Izgubil je z 1:3, potem ko je na stadionu Maksimir sicer vodil, a so nato Zagrebčani zabili tri gole in doživeli preobrat. Zdaj ima Dinamo, ki je pred Rijekinim naslovom v prejšnji sezoni nanizal kar enajst prvenstvenih lovorik zapored, na vrhu lestvice kar devet točk prednosti pred Rečani in zdi se, da so Kekovi trenutno v izgubljenem položaju v lovu na ubranitev zgodovinskega naslova, ki so se ga veselili maja letos.

Slaviša Stojanović: Ljubljančan na delu v Latviji je v soboto v prvi latvijski ligi odigral zadnjo tekmo v tej sezoni. Z Rigo je gostil Jelgavo in vodil že z 2:0, a se moral nato zadovoljiti z remijem 2:2. Na lestvici je na drugem mestu.

Jan Oblak z Atleticom v španski ligi ostaja neporažen. | Foto: Getty Images Jan Oblak z Atleticom v španski ligi ostaja neporažen. Foto: Getty Images

Slovenski reprezentanti v tujini:

Vratarji:

Vid Belec: Novinec v prvi italijanski ligi Benevento je v prvi italijanski ligi v nedeljo že enajstič zapored izgubil. Tokrat ga je na njegovem štadionu s 5:1 premagal Lazio. Slovenski vratar je sedel na klopi.

Jan Koprivec: Pafosu je v nedeljo v prvi ciprski ligi pomagal do remija proti Arisu. Tekma se je končala z 0:0, tako da je spet ohranil nedotaknjeno mrežo.

Jan Oblak: Med tednom, ko je Atletico igral v pokalu, je pričakovano počival, v soboto se je vrnil med vratnici Madridčanov, ki so doma z 1:1 remizirali proti Villarrealu in tako tudi po desetem prvenstvenem krogu ostajajo neporaženi. Škofjeločan je branil vso tekmo in zbral tri obrambe.

Branilci:

Miha Mevlja v akciji proti Lokomotivi. | Foto: Getty Images Miha Mevlja v akciji proti Lokomotivi. Foto: Getty Images Boštjan Cesar: Pri nedeljskem porazu Chieva v prvi italijanski ligi z 1:4 v gosteh pri Sampdorii ni sodeloval. Vso tekmo je presedel na klopi za rezerve.

Antonio Delamea Mlinar: New England Revolution je končal redni del sezone, po katerem se ni uvrstil v končnico. Prvi Slovenec, ki je zaigral v ligi MLS, je lahko s prvo sezono v ZDA zelo zadovoljen. Navijači njegovega kluba so ga izbrali za najboljšega posameznika sezone.

Bojan Jokić: Ufa je v ponedeljek v ruskem prvenstvu doma premagala Rubin iz Kazana (2:1) brez pomoči Kranjčana, ki ni kandidiral za dvoboj.

Miha Mevlja: Z Zenitom je v ruski premier ligi padel v veliko krizo, saj je v zadnjih štirih krogih osvojil le dve točki, zato ne čudi, da je padel s prvega mesta. Prehitela ga je prav moskovska Lokomotiva, ki ga je v nedeljo na njegovem štadionu premagala s 3:0. Slovenski branilec je za Zenit tokrat igral do 70. minute. Ko je odšel z igrišča, je Zenit zaostajal z 0:2.

Aljaž Struna: S Palermom je v soboto v drugi italijanski ligi gostil Virtus Entello in zmagal z 2:0. Igral je od prve do zadnje minute.

Miral Samardžić: Anži Mahačkala je v ponedeljek na gostovanju pri Ahmatu iz Groznega remizirala z 1:1 in se na lestvici povzpela na predzadnje mesto. Jeseničan je odigral vso tekmo.

Nejc Skubic: S Konyasporom je v nedeljo v prvi turški ligi doma premagal Osmanlispor z 1:0. Igral je vso tekmo in prejel rumen karton.

Veselje Jasmina Kurtića po drugem golu v majici Atalante v tem tednu. | Foto: Getty Images Veselje Jasmina Kurtića po drugem golu v majici Atalante v tem tednu. Foto: Getty Images

Vezisti:

Valter Birsa: v nedeljo je v prvi italijanski ligi s Chievom izgubil v Genovi pri Sampdorii z 1:4. Spet se je izkazal, tokrat s podajo za izenačenje Verončanov na 1:1 v prvem polčasu. To je bila že njegova četrta podaja v tej sezoni, pohvali se lahko tudi z dvema goloma. Zadnjega je dosegel med tednom proti Milanu. Igral je od prve do zadnje minute.

Rene Krhin: Nantes je v soboto v prvi francoski ligi izgubil v gosteh pri Dijonu z 0:1. Mariborčan se je očitno ustalil v začetni enajsterici Nantesa, tudi tokrat je igral od prve do zadnje minute.

Jasmin Kurtić: Po tem, ko je zadel že med tednom, se je izkušeni slovenski vezist v majici Atalante v prvi italijanski ligi med strelce vpisal tudi v nedeljo, ko je v 29. minuti moštvo iz Bergama popeljal v vodstvo z 1:0. Na njegovo žalost to ni bilo dovolj niti za točko, Udinese je namreč v nadaljevanju dvakrat zadel in zmagal z 2:1. Igral je od prve do zadnje minute.

Gol Jasmina Kurtića v Vidmu:

Jan Repas: Caen je bil med tednom uspešen v francoskem pokalu, v soboto pa v prvi francoski ligi doma z 1:0 premagal Troyes. Mladi slovenski as je tudi tokrat igral od prve do zadnje minute.

Rajko Rotman: Götzepe je bil v prvi turški ligi dejaven že v petek zvečer, ko je v gosteh pri Kasimpasi izgubil z 1:3. Slovenski vezist je igral 63 minut.

Benjamin Verbič: Po tem, ko je v zadnjem prvenstvenem krogu zablestel z dvema goloma in Köbenhavnu po dveh porazih prinesel pomembno zmago, je Vojničan v nedeljo v danski prvi ligi razočaral svoje navijače. Pri izidu 0:0 v gosteh pri Horsensu si je namreč privoščil nespametno potezo, zaradi katere je moral že po 38 minutah predčasno z igrišča zaradi rdečega kartona. Tekma se je na koncu končala z remijem 1:1. Danski prvak je po 14 odigranih tekmah šele na petem mestu lestvice. Za prvim mestom zaostaja za sedem točk.

Rdeč karton Benjamina Verbiča:

Tim Matavž ostaja pri šestih prvenstvenih golih v prvi nizozemski ligi v tej sezoni. | Foto: Getty Images Tim Matavž ostaja pri šestih prvenstvenih golih v prvi nizozemski ligi v tej sezoni. Foto: Getty Images

Napadalci:

Roman Bezjak: Darmstadt, za katerega v nemški drugi ligi Korošec v prvenstvu v tej sezoni ni odigral še niti minute, je v soboto doma remiziral proti Holstein Kielu z 1:1. Izkušenega slovenskega napadalca spet ni bilo niti na klopi Darmstadta.

Josip Iličić: Pri porazu Atalante z 1:2 v Vidmu proti Udineseju v nedeljo v prvi italijanski ligi je igral do 74. minute. Ko je odšel na klop, je bil na semaforju že izpisan končni izid.

Tim Matavž: v nedeljo je z Vitessejem v derbiju prve nizozemske lige gostil svoj nekdanji klub PSV Eindhoven, za katerega je pred leti dosegel 44 golov. S soigralci je izgubil z 2:4 in ni zadel. Igral je vso tekmo.

Andraž Šporar: Ljubljančan, ki je v drugo nemško ligo prišel kot posojeni nogometaš švicarskega prvaka Basla, pri Arminii po besedah, da želi oditi drugam, ne more več pričakovati prave priložnosti. Zato ne čudi, da ga pri petkovem domačem porazu Arminie z 1:3 proti Ingolstadtu ni bilo niti na klopi moštva iz Bielefelda. 

Na seznamu reprezentantov so nogometaši, ki jih je na svoj zadnji seznam pred odhodom iz reprezentance uvrstil zdaj že nekdanji selektor Slovenije Srečko Katanec za oktobrski tekmi proti Angliji v Londonu in Škotski v Ljubljani.

Gol Etiena Velikonje:

Preostali slovenski nogometaši, ki igrajo v tujini:

Ni igral. Ni ga bilo niti na klopi.

Jon Gorenc Stanković (Huddersfield Town) Anglija, 1. liga Liverpool : Huddersfield Town 3:0 Ni igral. Zaradi poškodbe ga bilo niti na klopi.
Rajko Rep (LASK) Avstrija, 1. liga LASK : Austria Dunaj 2:2 Zaradi zdravstvenih težav ni kandidiral za tekmo.
Zlatko Dedić (Wacker Innsbruck) Avstrija, 2. liga Liefering : Wacker Innsbruck 1:0 Igral je vso tekmo.
Robert Berić (Anderlecht) Belgija, 1. liga AS Eupen : Anderlecht 2:3 Ni igral. Sedel je na klopi.
Željko Filipović (Mechelen) Belgija, 1. liga Zulte Waregem : Mechelen 2:1 Ni igral. Sedel je na klopi.
Nicolas Rajser (Oostende) Belgija, 1. liga Lokeren : Oostende 0:3 Ni igral. Ni ga bilo niti na klopi.
Dino Martinović (Lokomotiv Plovdiv) Bolgarija, 1. liga Lokomotiv Plovdiv : Etar 2:0 Odigral je vso tekmo.
Ivica Guberac (Borac Banja Luka) BiH, 1. liga Borac Banja Luka : GOŠK Gabela 1:0 Ni igral.
Emil Velić (Mladost Doboj) BiH, 1. liga Željezničar : Mladost Doboj 2:0 Branil je vso tekmo.
Erik Janža (Pafos) Ciper, 1. liga Pafos : Aris 0:0 Igral je vso tekmo.
Mitja Lotrič (Pafos) Ciper, 1. liga Pafos : Aris 0:0 Ni igral. Sedel je na klopi.
David Poljanec (Nea Salamis) Ciper, 1. liga Olympiakos : Nea Salamis 1:1 Igral je 76 minut.
Nermin Haljeta (FK Teplice) Češka, 1. liga Sigma Olomouc : FK Teplice 1:0 Igral je od 88. minute.
Milan Kocić (Bohemians) Češka, 1. liga Bohemians : Zlin 1:1 Igral je vso tekmo.
Gregor Sikošek (Silkeborg) Danska, 1. liga Helsingor : Silkeborg 2:0 Igral je 82 minut in prejel rumeni karton.
Filip Valenčič (HJK Helsinki) Finska, 1. liga HJK : RoPS 2:3 Igral je vso tekmo.
Denis Petrić (Guingamp) Francija, 1. liga Guingamp : Amiens 1:1 Ni igral. Ni ga bilo niti na klopi.
Patrik Eler (Nancy) Francija, 2. liga Reims : Nancy 3:0 Ni igral. Ni ga bilo niti na klopi.
Ivan Firer (Auxerre) Francija, 2. liga Bourg en Bresse : Auxerre 1:1 Igral je 70 minut.
Matic Kotnik (Panionios) Grčija, 1. liga Panionios : AEK Atene 0:1 Branil je vso tekmo.
Matic Črnic (Rijeka) Hrvaška, 1. liga Dinamo Zagreb : Rijeka 3:1 Igral je od 61. minute.
Petar Stojanović (Dinamo Zagreb) Hrvaška, 1. liga Dinamo Zagreb : Rijeka 3:1 Ni igral. Ni ga bilo niti na klopi.
Samir Handanović (Inter) Italija, 1. liga Hellas Verona : Inter 1:2 Branil je vso tekmo.
Andrej Kotnik (Crotone) Italija, 1. liga Crotone : Fiorentina 2:1 Ni igral. Ni ga bilo niti na klopi.
Siniša Anđelković (Venezia) Italija, 2. liga Venezia : Frosinone 1:1 Igral je vso tekmo.
Erik Gliha (Avellino) Italija, 2. liga Parma : Avellino 2:0 Ni igral, ostal je na klopi.
Enej Jelenič (Carpi) Italija, 2. liga Ternana : Carpi 0:0 Odigral je vso tekmo.
Luka Krajnc (Frosinone) Italija, 2. liga Venezia : Frosinone 1:1 Ni igral. Sedel je na klopi.
Jan Mlakar (Venezia) Italija, 2. liga Venezia : Frosinone 1:1 Ni igral. Ni ga bilo niti na klopi.
Leo Štulac (Venezia) Italija, 2. liga Venezia : Frosinone 1:1 Ni igral. Sedel je na klopi.
Miha Zajc (Empoli) Italija, 2. liga Salernitana : Empoli 2:1 Igral je od 65. minute.
Armin Bačinović (Sambenedettese) Italija, 3. liga Sambenedettese : Fano 0:0 Igral je v prvem polčasu.
Zlatan Ljubijankić (Urawa Reds) Japonska, 1. liga Sanfrecce Hirošima : Urawa Reds 0:1 V igro je vstopil v 81. minuti.
Lucas Mario Horvat (Okzhetpes) Kazahstan, 1. liga Okzhetpes : Irtysj 1:2 Igral je vso tekmo.
Miha Blažič (Ferencvaroš) Madžarska, 1. liga Mezokövesd Zsory : Ferencvaroš 0:1 Igral je vso tekmo.
Kevin Kampl (RB Leipzig) Nemčija, 1. liga Bayern München : RB Leipzig 2:0 Ni igral. Sedel je na klopi.
Dominic Maroh (Köln) Nemčija, 1. liga Bayer Leverkusen : Köln 2:1 Igral je v prvem polčasu.
Mišo Brečko (Nürnberg) Nemčija, 2. liga Heidenheim : Nürnberg 1:0 Igral je 79 minut.
Nik Omladič (Greuther Fürth) Nemčija, 2. liga Greuther Fürth : Sandhausen 2:1 Ni igral. Ni ga bilo niti na klopi.
Dejan Trajkovski (Twente) Nizozemska, 1. liga Twente : Excelsior 1:3 Ni igral. Ni ga bilo niti na klopi.
Etien Velikonja (Willem II) Nizozemska, 1. liga Willem II : Ajax 1:3 V 55. minuti je uspešno realiziral enajstmetrovko in izenačil na 1:1. Osem minut pozneje je odšel z igrišča, takrat je bilo še vedno 1:1.
Dalibor Volaš (Sparta Rotterdam) Nizozemska, 1. liga Sparta Rotterdam : Groningen 2:1 Ni igral. Ni ga bilo niti na klopi.
Haris Vučkić (Twente) Nizozemska, 1. liga Twente : Excelsior 1:3 Ni igral. Ni ga bilo niti na klopi.
Roy Rudonja (RKC Waalwijk) Nizozemska, 2. liga RKC Waalwijk : Dordrecht 1:0 Ni igral. Ni ga bilo niti na klopi.
Slobodan Vuk (Tromsö) Norveška, 1. liga Tromso : Viking 3:0 Ni igral. Sedel je na klopi.
Sandi Arčon (Gornik Zabrze) Poljska, 1. liga Sandecja Nowy Sacz : Gornik Zabrze 1:2 Ni igral. Ni ga bilo niti na klopi.
Goran Cvijanović (Korona Kielce) Poljska, 1. liga Lechia Gdansk : Korona Kielce 0:5 Odigral je 73 minut.
Matic Fink (Cracovia Krakov) Poljska, 1. liga Cracovia Krakov : Nieciecza 1:1 Igral je vso tekmo.
Boban Jović (Slask Vroclav) Poljska, 1. liga Slask Vroclav : Pogon Szczecin 3:0 Ni igral. Ni ga bilo niti na klopi.
Uroš Korun (Piast Gliwice) Poljska, 1. liga Piast Gliwice : Wisla Plock 2:1 Igral je vso tekmo.
Nemanja Mitrović (Jagiellonia Bialystok) Poljska, 1. liga Jagiellonia Bialystok : Zaglebie Lubin 3:1 Ni igral. Sedel je na klopi.
Saša Živec (Piast Gliwice) Poljska, 1. liga Piast Gliwice : Wisla Plock 2:1 Ni igral. Ni ga bilo niti na klopi.
Dejan Djermanović (Stal Mielec) Poljska, 2. liga Bytovia Bytow : Stal Mielec 0:0 Igral je vso tekmo.
Gregor Balažic (Ural) Rusija, 1. liga Amkar Perm : Ural 1:1 Igral je vso tekmo.
Matija Boben (Rostov) Rusija, 1. liga Rostov : Spartak Moskva 2:2 Ni igral. Sedel je na klopi.
Žan Majer (Rostov) Rusija, 1. liga Rostov : Spartak Moskva 2:2 Igral je vso tekmo in prispeval podajo za drugi gol.
Denis Popović (Orenburg) Rusija, 2. liga Orenburg : Spartak Moskva II 2:1 Igral je vso tekmo.
Matej Pučko (Oviedo) Španija, 2. liga Alcorcon : Oviedo 2:0 Ni igral. Sedel je na klopi.
Domen Črnigoj (Lugano) Švica, 1. liga Lugano : Luzern 1:0 Igral je 26 minut.
Džengis Čavušević (Zürich) Švica, 1. liga Zürich : Basel 0:0 Ni igral. Ni ga bilo niti na klopi.
Nejc Mevlja (Schauffhausen) Švica, 2. liga Schauffhausen : Aarau 4:1 Igral je vso tekmo.
Dalibor Stevanović (Servette) Švica, 2. liga Wil : Servette 0:0 V igro je vstopil v 83. minuti.
Sašo Fornezzi (Antalyaspor) Turčija, 1. liga Bursaspor : Antalyaspor 4:0 Ni igral. Ni ga bilo niti na klopi.
Andraž Struna (New York City) ZDA, 1. liga Kot eno izmed dveh moštvev z vzhodne konference se je v končnico MLS New York City uvrstilo neposredno in še čaka na svojega nasprotnika.  
Ne spreglejte