Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
10. 3. 2015,
0.24

Osveženo pred

2 leti, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Matjaž Kek Rijeka Tomislav Ivković

Torek, 10. 3. 2015, 0.24

2 leti, 10 mesecev

Matjažu Keku prekipelo v Zagrebu

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nekdanji slovenski selektor Matjaž Kek je z Rijeko doživel boleč poraz na gostovanju pri Lokomotivi, bil izključen in konec dvoboja zaradi silnih kritik, naperjenih sodniku, dočakal na tribunah.

Ne zgodi se pogosto, da bi Matjaž Kek na nogometnem srečanju izgubil živce in burno protestiral pri delivcih pravice. V ponedeljek je. Na dvoboju hrvaškega prvenstva med Lokomotivo in Rijeko, ki je potekal pred maloštevilnim občinstvom v Zagrebu, je bil Mariborčan nezadovoljen s številnimi sodniškimi odločitvami, ki so pripomogle k presenetljivi zmagi Lokomotive.

"Nočem komentirati sojenja, bi pa želel, da bi kdo iz našega kluba zaščitil igralce, ki zdaj jokajo v slačilnici. Ko sem videl nedeljske rezultate (Hajduk je premagal Osijek in na lestvici prehitel Lokomotivo, op. p.), sem že pred tekmo zaslutil, kaj se bo zgodilo. Vedel sem, kaj nas čaka. Če sem bil upravičeno izključen, se ob tej priložnosti opravičujem," je po porazu na štadionu v Kranjčevićevi ulici pojasnil nekdanji slovenski selektor.

Njiva namesto igrišča ter sumljive sodniške odločitve

Na vprašanje hrvaških novinarjev, kaj je vedel pred tekmo, je le zamahnil z roko in dejal: "Nimam komentarja. Fantje se trudijo in igrajo po takšnih njivah (kritiko na slabo pripravljena igrišča, ki jih je primerjal z njivo, je na Hrvaškem podal že prejšnji teden, op. p.), nekdo pa sedi doma v naslanjaču in se nam smeje. Zelo lepa reklama za hrvaški nogomet," je bil po poročanju hrvaškega časnika Novi list po porazu v Zagrebu piker Kek, ki je na gostovanju pri tretjeuvrščeni ekipi ostal brez točk(e), čeprav so njegovi izbranci prevladovali na igrišču.

"Žal mi je, da smo morali igrati na tako težki igralni podlagi, ki ni bila dostojna takšne tekme," je priznal trener Lokomotive Tomislav Ivković. Nekdanji reprezentančni vratar Jugoslavije, znan tudi po tem, da je dvakrat v karieri ubranil 11-metrovko Diegu Armandu Maradoni (enkrat v dresu Sportinga iz Lizbone, drugič v četrtfinalu svetovnega prvenstva 1990 v Italiji), je kot trener zagrebškega kluba končno dočakal zmago nad Kekovo zasedbo.

Nogomet je ponovno pokazal svoj nepredvidljiv obraz. Rijeka je pred dnevi v četrtfinalu hrvaškega pokala na dveh tekmah v mrežo Lokomotive izstrelila nič koliko torpedov in jo izločila s skupnim rezultatom 8:1, na prvenstveni tekmi pa je, čeprav je bila večji del srečanja nevarnejši tekmec in si priigrala več priložnosti, nesrečno izgubila z 0:1.

Nepravično razveljavljen zadetek Rijeke

Lokomotiva je dosegla edini zadetek le nekaj minut pred koncem rednega dela in to iz sporne dosojene enajstmetrovke, kar je bil tudi edini strel v okvir vrat gostov. Strel z bele točke, ki ga je izvajal kapetan Lokomotive Jerko Leko (nekdanjega hrvaškega reprezentanta je Lokomotivi "odstopil" zagrebški Dinamo), je našel pot do mreže.

To je bil trenutek, ki je odločil srečanje in dvignil pritisk reškemu taboru. Glavni sodnik Igor Križarić in stranski sodnik Dražen Fejer sta spravila ob živce goste, saj je bil igralec Lokomotive, ki je poslal predložek v kazenski prostor, v nedovoljenem položaju. Ko je sodnik pokazal na belo točko, so sledili ostri protesti z reške klopi, nezadovoljstva ni skrivalo tudi nekaj sto navijačev Rijeke, ki so pripotovali v hrvaško prestolnico. S kritikami ni varčeval niti Kek, ki ga redko kdaj kaj vrže s tira. Besede niso bile nedolžne, ampak ostre, zato so mu delivci pravice pokazali pot na tribune. Razočaranje in jeza gostov sta bila še toliko večja, ker sodnik v prvem polčasu ni priznal zadetka Marina Tomasova. Počasni posnetki so pokazali, da je storil napako in bi moral biti zadetek priznan, tako pa je ostalo pri 0:0.

Rijeka je dvoboj v Zagrebu odigrala brez Slovencev. Miral Samardžić in Goran Cvijanović nista prejela priložnosti.

Ne spreglejte