Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
5. 4. 2015,
3.12

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Matjaž Kek Zoran Mamić Miral Samardžić Goran Cvijanović NK Rijeka

Nedelja, 5. 4. 2015, 3.12

8 let

Matjaža Keka je poljubila sreča, trener Dinama besnel na sodnika

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Trener Rijeke Matjaž Kek je tudi v osmem poizkusu ostal brez prvenstvene zmage nad zagrebškim Dinamom. Mariborčan je prišel do točke z evrogolom v izdihljajih sodnikovega podaljška.

Razburljiv derbi med vodilnim Dinamom in najbližjim zasledovalcem Rijeko se je razpletel brez zmagovalca (2:2), tako da je zagrebški klub pred Kekovo četo ohranil visokih 14 točk prednosti. Še naprej ostaja neporažen v tej sezoni in je vedno bližje uresničitvi drznega načrta o prečkanju ciljne črte po prvenstvenem maratonu brez poraza.

Trener Dinama Zoran Mamić je v pokalu in superpokalu že izgubil proti Matjažu Keku, v prvenstvu pa proti nekdanjemu selektorju Slovenije še vedno ni izkusil grenkobe poraza. Tokrat je bil zelo blizu sladki zmagi, a nato v zadnjih sekundah srečanja, ko je z izjemnim strelom z razdalje izenačil mladi Dalmatinec Josip Radošević, ostal brez nje. Slovenski reprezentant Miral Samardžić ni kandidiral za tekmo zaradi poškodbe, Goran Cvijanović pa je ostal na klopi Rijeke za rezervne igralce.

Mamić svetuje sodniku, naj ne sodi več nogometnih tekem

Po dvoboju je bilo ogromno strupenih puščic naperjenih proti glavnemu sodniku Mariju Strahonji. Gostitelji so mu očitali, zakaj med srečanjem ni vsaj enkrat pokazal na belo točko, gostje iz Zagreba pa so mu zamerili ogromno stvari. Tudi to, da bi moral tik pred zadnjim zadetkom Rijeke dosoditi izvajanje avta, ne pa udarca s kota.

Po tekmi so nogometaši Dinama obkrožili sodnika, do njega je stopil tudi trener Mamić in glasno protestiral: "Opravičujem se, ne bi se smel tako obnašati, a preprosto nisem mogel zdržati. Sodnik Strahonja je storil ogromno napak. Vem, da bom kaznovan, ker me bo sodnik prijavil, a če bi bil sam na njegovem mestu, potem po takšni tekmi ne bi več sodil na nogometnih tekmah," je Mamić zbodel hrvaškega sodnika in spomnil na nekatere dvomljive sodniške odločitve v prejšnji sezoni.

"Govorijo, da je Dinamo zaščiten klub, a je bilo v našo škodo dosojeno toliko napačnih odločitev. Vedno govorimo, da smo gospodje in da tega ne bomo komentirali, a to res ni več normalno," je dejal mlajši brat Zdravka Mamića, ki je izgubil živce po remiju na Reki.

Kek: Oba zadetka smo prejeli na prelahek način

Kek za razliko od stanovskega kolega pri Dinamu ni želel konkretneje komentirati sodniških odločitev, ampak je le pripomnil, da dvomljive odločitve niso bile dosojene le v škodo enega kluba.

"Na koncu nas je poljubila sreča. Dinamo je bil boljši in če izenačiš v 94. minuti, ne moreš biti nezadovoljen. Oba zadetka smo prejeli na prelahek način. Vedeli smo, da bo Dinamo močnejši v igri kratkih podaj. Na tem področju smo v nekaterih trenutkih zaostali, nismo pa bili tudi dovolj hrabri v napadu, kar od nekaterih igralcev nisem pričakoval. Ko smo opravili zadnje menjave, smo pokazali, da se še nismo predali. Pokazali smo nekaj novega. Ustvarili smo pritisk ter si ustvarili priložnost za zadnji strel, ki nam je prinesel točko," je dejal Kek in dodal, da je takšna tekma dala misliti tistim, ki so napovedovali, da bo to lahkotno srečanje, v katerem bosta tekmeca varčevala z močmi za sredino polfinalno pokalno tekmo, ko se bosta ponovno udarila Rijeka in Dinamo.

Do konca prvenstva je še devet krogov, odigrala se bo še zadnja četrtina, Rijeka pa za vodilnim klubom iz hrvaške prestolnice zaostaja 14 točk, tako da bo sezono skoraj zagotovo končala na drugem mestu.

Ne spreglejte