Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
9. 11. 2012,
9.19

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Jermain Defoe Tottenham Andre Villas Boas

Petek, 9. 11. 2012, 9.19

8 let

Mariborski krvnik Defoe: Najboljši občutek na svetu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Jermain Defoe ima rad slovenske mreže. Dvakrat je zatresel reprezentančno, trikrat pa mariborsko. Na večni lestvici Tottenhama je prehitel Teddyja Sheringhama.

Izkušeni angleški napadalec je poslal odgovor selektorju, ki ga ni uvrstil na seznam. Očitno je Jermain Defoe dobil najboljši možni motiv, s pomočjo katerega je bil na štadionu White Hart Lane nerešljiva uganka za mariborsko obrambo in trikrat premagal Jasmina Handanovića. ''Neverjetno. Počutim se izvrstno. To je najboljši občutek na svetu. Sheringhama sem oboževal, ko sem bil otrok. Bil je odličen igralec in fantastičen strelec, tako za klub kot za reprezentanco,'' je junak prve zmage Tottenhama v tej evropski sezoni spregovoril o novem podvigu, saj je na večni lestvici najboljših strelcev londonskega kluba prehitel legendarnega Teddyja Sheringhama in se povzpel na osmo mesto. Dosegel je 126 golov, v Evropi pa že 15. Več od njega jih je dal le Martin Chivers (22).

Defoe je dosegel ''hat-trick'' prvič po 31 mesecih. ''Napadalce vedno ocenjujejo po številu doseženih zadetkov. Tokrat sem jih dosegel tri, kar je nekaj najlepšega na svetu, a še bolj je pomembno, da smo premagali tekmeca in osvojili tri točke.'' Veliko lepega je imel o Defoeju povedati tudi strateg Andre Villas-Boas, ki mu je prvič v tej sezoni zaupal skupno nalogo v napadu od prve minute skupaj z Emmanuelom Adebayorjem. ''Jermain je odigral izjemno. Dobro se je ujel z Adebayorjem. Za naš klub je pomembno, da lahko računamo tudi na to različico. Jermain je izkoristil večino priložnosti, ki jih je imel, posebne čestitke pa namenjam tudi Garethu Balu, brez katerega ne bi bilo toliko priložnosti,'' je Portugalec pohvalil udarni dvojec v napadu ter hitrega Valižana, ki se je na levi strani izkazal s prodornostjo in bogatim znanjem.

Ne spreglejte