Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Torek,
31. 10. 2017,
22.08

Osveženo pred

6 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,68

2

Natisni članek

Darko Milanič NK Maribor NK Maribor

Torek, 31. 10. 2017, 22.08

6 let, 5 mesecev

Darko Milanič se ne vznemirja preveč

Mariborčani v Liverpool pripotovali z osemurno zamudo

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,68

2

Darko Milanič | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Mariborski nogometaši so pozno zvečer le pripotovali v Liverpool, kjer jih v sredo čaka tekma četrtega kroga lige prvakov. Zaradi težav z letalom so ostali brez večernega treninga.

Namesto ob 10. uri so zaradi tehničnih težav letala, s katerim bi morali z mariborskega letališča poleteti proti Liverpoolu, Mariborčani na pot krenili šele ob 18.20 in okoli 21. ure le srečno prispeli na cilj. Ker so na pot krenili z osemurno zamudo, so ostali brez večernega treninga na štadionu Anfield, kjer jih čaka tekma.

Kot da bi predvideli, kaj se bo zgodilo

"Tisti del treninga, ki je nujen glede taktike za tekmo, smo opravili že včeraj. Kot da bi predvideli, kaj se bo zgodilo," je ob zapletih, ki so Mariborčanom precej pokvarili zadovoljstvo, dobro stvar vseeno našel Darko Milanič. "Do zdaj to, da pridemo tako pozno, ni bila praksa, a v to nas je prisilila višja sila. Za nas je prvič, nekatera moštva pa to počnejo redno in se pripravijo doma, potem pa le pridejo na prizorišče," je nadaljeval.

"Med čakanjem smo odšli na kosilo in potem počivali. Trenerji smo bili na štadionu in se pripravljali na tekmo. Dogovarjali smo se še o nekaterih taktičnih zadevah. Fantje so počivali in počakali, da jih pokličemo, kdaj bo polet," je še povedal trener Maribora.

Ker nimajo vpliva, se nima smisla vznemirjati

"Ker nimamo vpliva na to, kar se je dogajalo, se ni treba preveč vznemirjati. Prilagodili se bomo. Trening je odpadel. Če bo možnost, se bomo zvečer sprehodili po štadionu in si ogledali igrišče. Verjamem, da nas vse skupaj ne bo vrglo iz tira. Na to nimamo vpliva. Nesmiselno se je jeziti. Gre za nov trenutek, ki ne sme imeti prevelikega pomena," je zaplete za konec komentiral Milanič, ki je do zdaj z Mariborom v ligi prvakov zbral eno točko.

Mariborčani se zaradi zapletov niso preveč vznemirjali:

 

Po 8-ih urah zamude #ViaLiverpool #ucl #MiSkupajEnoSmo

A post shared by NK Maribor (@nkmaribor) on

Kaj sledi po dveh visokih porazih?

V prvem krogu je remiziral v Ljudskem vrtu z moskovskim Spartakom, sledila pa sta visok poraz v Sevilli (0:3) in katastrofa proti Liverpoolu pred domačimi navijači (0:7). Lahko Maribor na Anfieldu preseneti? Bomo videli. Odgovor bomo dobili že čez en dan.

Na pot je odpotovalo 22 nogometašev. Doma sta ostala poškodovana napadalec Luka Zahović in branilec Denis Šme.

Ne spreglejte