Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
30. 10. 2017,
9.00

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije Liverpool UEFA liga prvakov Martin Milec Darko Milanič NK Maribor NK Maribor

Ponedeljek, 30. 10. 2017, 9.00

1 leto

Pred potjo v Liverpool

Mariborčani prepričani, da se jim nova katastrofa ne more pripetiti

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68
Maribor Liverpool | Foto Morgan Kristan / Sportida

Foto: Morgan Kristan / Sportida

Nogometaši Maribora so v soboto zmagali na prvenstvenem derbiju v Domžalah, v nedeljo jih je razveselil remi Olimpije v Velenju. Od danes naprej se pripravljajo na gostovanje v Liverpoolu, kjer jih v ligi prvakov čaka drugo gostovanje pri nasprotniku, ki jih je pred dvema tednoma ponižal pred celotno Evropo.

Mariborčani so v soboto v Domžalah, kjer je za tretjo prvenstveno zmago v nizu z mojstrskim golom poskrbel Jasmin Mešanović, ojačali samozavest, ki je pred naslednjim evropskim izpitom še kako pomembna. Čaka jih namreč gostovanje na kultnem Anfieldu proti nasprotniku, ki je v Ljudskem vrtu zmagal s 7:0, poskrbel za najvišjo gostujočo evropsko zmago angleških klubov do zdaj in najvišji domači poraz Maribora v zgodovini kluba.

Navijači se seveda v strahu sprašujejo, kaj bo šele v Liverpoolu, če je že v Ljudskem vrtu Maribor doživel takšno zaušnico, kot jo je. Toda Mariborčani so samozavestni. Verjamejo, da so se na prvi tekmi naučili marsičesa in so prepričani, da si na kultnem štadionu Anfield, na katerem jih bo spremljalo kar dva tisoč navijačev, ne bodo privoščili podobnega spodrsljaja, kot so si ga v Ljudskem vrtu.

Kako je bilo v Mariboru?

Maribor : Liverpool 0:7 (0:4)

Štadion Ljudski vrt, gledalcev 12.300. Sodnik: Viktor Kassai. Pomočnika: György Ring in Vencel Toth. Četrti sodnik: Balasz Buzas (vsi Madžarska).

Strelci: 0:1 Firminho 4., 0:2 Coutinho 13., 0:3 Salah 19., 0:4 Salah 40., 0:5 Firminho 54., 0:6 Oxlade-Chamberlain 86., 0:7 Alexander-Arnold 90.

Maribor (4-2-3-1): Handanović; Viler, Šuler, Rajčević, Milec; Vrhovec, Kabha; Bohar (od 81. Mešanović), Ahmedi (od 58. Pihler), Kramarič (od 58. Hotić); Tavares. Trener: Darko Milanič.
Liverpool (4-3-3): Karius; Moreno, Lovren, Matip, Alexander-Arnold; Can, Wynaldum (od 78. Solanke), Milner; Salah (od 57. Oxlade-Chamberlain), Firminho (od 68. Sturridge), Coutinho. Trener: Jürgen Klopp.

Rumeni kartoni: Milec 45. (Maribor), Vrhovec 80. (Maribor), Hotić 89. (Maribor).

Čaka jih uživanje med pomembneži

Darko Milanič želi ekipno igro. | Foto: Vid Ponikvar Darko Milanič želi ekipno igro. Foto: Vid Ponikvar Nedelja je bila namenjena regeneraciji po zahtevnem prvenstvenem derbiju. Z današnjim dnem začenjajo s pripravami na tekmo v Liverpoolu, kamor bodo odpotovali v torek v dopoldanskih urah.

"Želim videti ekipo, ki bo povezana med seboj in bo znala tudi potrpeti. Želim si, da ne bi delovali posamično, ampak kot homogena skupina, saj je kakovost nasprotnika res izjemna," pred tekmo proti petkratnemu evropskemu prvaku, ki je v času od tekme v Mariboru doživel visok poraz proti Tottenhamu (1:4) in v soboto doma visoko premagal novinca v ligi Huddersfield Town (3:0) pravi Darko Milanič.

"Čaka nas rekordno gostovanje navijačev Maribora v Evropi. Zelo smo veseli podpore naših navijačev. Čutimo jo v vsakem trenutku. Trudimo se upravičiti zaupanje. Vse skupaj nas čaka uživanje med pomembneži. Čeprav igramo proti moštvu, ki je na res visoki ravni, moramo vedeti, da smo si to zaslužili. Do tega smo prišli na igrišču. Gremo pokazat, zakaj smo del te zgodbe," je še povedal trener Maribora, ki je v skupini E lige prvakov, v kateri sta še Sevilla in moskovski Spartak, s točko po treh odigranih krogih na zadnjem mestu.

Vse evropske tekme Maribora na angleških tleh:

21. oktober 2014 (liga prvakov, skupinski del):
Chelsea : Maribor 6:0

3. oktober 2013 (liga Europa, skupinski del):
Wigan : Maribor 3:1

8. november 2012 (liga Europa, skupinski del):
Tottenham : Maribor 3:1

15. november 2011 (liga Europa, skupinski del):
Birmingham : Maribor 1:0

Zdaj vedo, kar so vedeli že prej

Martin Milec pozna načrt. | Foto: Vid Ponikvar Martin Milec pozna načrt. Foto: Vid Ponikvar Če bo izgubil tudi v Liverpoolu, lahko že v sredo izgubi možnosti za napredovanje, na katerega realno tako ali tako nikoli ni računal. Močno se lahko oddalji tudi od tretjega mesta, ki prinaša nadaljevanje evropske sezone v ligi Europa, s katerim se je sramežljivo spogledoval.

"Vemo, kaj nas čaka. Treba se bo maksimalno pripraviti. Morali bomo biti veliko bolj zbrani od prve minute. Ne sme biti tako, kot je bilo na tekmi v Mariboru. Verjamem, da se bomo predstavili v boljši luči. Tudi tekma v Domžalah nam je dala dodatno samozavest. Odigramo smo jo neprimerno bolje kot prejšnjo proti Ankaranu, ko se ni bilo lahko odzvati po tekmi, v kateri smo prejeli kar sedem golov," je pred odhodom v Liverpool glas garderobe predstavil Martin Milec.

"Zdaj vemo, dejansko smo vedeli že prej, kje je njihovo glavno orožje, ampak v Mariboru smo vse pokvarili s slabim začetkom. Zato bo zdaj treba igrati pametneje. Predvsem bomo morali biti bolj zbrani. Verjamem, da bo zgodba v Liverpoolu drugačna. Izkušnja iz Ljudskega vrta je zdaj že pozabljena," je še povedal izkušeni bočni branilec, ki se je v Slovenijo vrnil pred začetkom sezone.

Ne spreglejte