Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
31. 10. 2017,
17.59

Osveženo pred

12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,53

Natisni članek

UEFA liga prvakov NK Maribor NK Maribor Liverpool Jürgen Klopp

Torek, 31. 10. 2017, 17.59

12 mesecev

Pred tekmo lige prvakov – tabor Liverpoola

Slaba novica za Maribor: Liverpool morda brez nebogljenega Hrvata

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,53
NK Maribor Liverpool | Foto Sportida

Foto: Sportida

Na dan vseh svetih ali dan, ko se spominjamo vseh umrlih, se bosta na kultnem Anfieldu (20.45) udarila Liverpool in Maribor. V Ljudskem vrtu smo videli rekordno zmago Angležev na gostovanjih v evropskih pokalih – zmagali so kar s 7:0.


Liverpool se je pred 14 dnevi v štajerski prestolnici znesel nad slovenskimi prvaki. Bilo je kar 7:0, kar je pomenilo dva rekorda. Petkratni evropski prvak v evropskih tekmovanjih še nikoli ni zmagal tako visoko, Maribor pa še nikoli pred domačimi gledalci ni tako visoko izgubil.

Naprej Zahović, zdaj še nespametni tvit

Zlatko Zahović je pred prvo tekmo z Liverpoolom z izjavo razjezil energičnega Nemca. | Foto: Matjaž Vertuš Zlatko Zahović je pred prvo tekmo z Liverpoolom z izjavo razjezil energičnega Nemca. Foto: Matjaž Vertuš Razpoloženje v obeh taborih je bil pričakovano kot noč in dan. Liverpool je tisti dan igral, kot da mu za življenje, slovenski prvaki pa so delali napako za napako, kar je na koncu privedlo do prave katastrofe.

Mnogi menijo, da je trenerja Liverpoola Jürgena Kloppa razjezil tudi športni direktor vijoličnih Zlatko Zahović, ko je dejal, da tako trenerji njegovega temperamenta osvojijo bolj malo lovorik in s tem Mariboru naredil medvedjo uslugo.

Vsi se upravičeno bojijo, kaj se bo zgodilo na Anfieldu, saj so se Mariborčani Liverpoolu posmehovali po težkem porazu (1:4) proti Tottenhamu. ''Hej, Liverpool, če želite izvedeti, kako remizirati s Tottenhamos, nas kar pokličite,'' je čivknila angleška verzija NK Maribor, ki pa sicer ni uraden račun mariborskega kluba. Zagotovo tvit ni zaobšel Liverpoola, ki bi se lahko znova strgal z verige in napolnil mrežo trenutno drugouvrščene ekipe v 1. SNL.

Lovren in Coutinho pod vprašajem

Klopp pred obračunom z Mariborom ne more računati na poškodovana Sadia Maneja in Adama Lallano, najverjetneje pa ne bo tvegal niti z Dejanom Lovrenom in Brazilcem Philippejem Coutinhem.

''Včeraj je normalno tekel. Še vedno je nekaj ur do treninga. Če se bo dobro počutil, bo igral, če ne, ne,'' je zadnjimi podatki kar se tiče poškodbe Coutinha postregel Klopp. Enako velja tudi za Lovrena, dodaja.

Vedno, ko kdo manjka, je to slabo za ekipo. A tukaj je to pred dobra novica za Liverpool in slaba za Maribor. Čeprav Mariborčani v Ljudskem vrtu Lovrenu niso dali priložnosti, da pokaže, kaj v tem trenutku "zna", bi bil Hrvat skozi mariborsko prizmo zagotovo dobrodošel v obrambi Angležev, enako pa velja tudi za Brazilca, ki je bil poleti z eno nogo in pol že na Camp Nouu. Rezultati Liverpoola so zanimivo z njegovo prisotnostjo slabši, kot takrat, ko ga ni v bližini.

Jürgen Klopp še ne ve, ali bo lahko računal na Philippeja Coutinha. | Foto: Reuters Jürgen Klopp še ne ve, ali bo lahko računal na Philippeja Coutinha. Foto: Reuters

Klopp se bo lotil tekme z vso resnostjo

''Igral bom z najboljšimi fanti, ki jih bom imel na voljo. Predolgo sem že v nogometu, da bi tekmo vzel z levo roko. To je liga prvakov,'' je odločen nemški trener.

''Mnogi po rezultatu v Ljudskem vrtu ne spoštujejo Maribora, a moja naloga je, da fantom preprečim, da jim misli odtavajo drugam. Poglejte, kaj se nam je zgodilo po tekmi v Mariboru (op. p. katastrofa proti Tottenhamu). Sam vedno gledam vsako tekmo posebej, nič drugače ne bo zdaj. Želimo tri točke, želimo čim prej v izločilne boje,'' je še zaključil Klopp.

Kdo bo zmagal na Anfieldu?

  • Liverpool.
    69,76 %
    593 glasov
  • Maribor.
    23,76 %
    202 glasov
  • Ne bo zmagovalca.
    6,47 %
    55 glasov
Oddanih 850 glasov

Od prve minute Ox in Sturridge?

Daniel Sturridge že skoraj sedem let ni zadel v ligi prvakov. | Foto: Reuters Daniel Sturridge že skoraj sedem let ni zadel v ligi prvakov. Foto: Reuters Če Brazilec ne bo pripravljen, ga bo v napadu zamenjal Alex Oxlade-Chamberlain, ki je ravno v Ljudskem vrtu zabil prvi zadetek v dresu Liverpoola. Pred rahlo načetim Robertom Firminom pa bi lahko dobil priložnost Daniel Sturridge, ki je lačen igre.

''Liga prvakov je tekmovanje, v katerem želiš sodelovati. Sicer to zame ni nič novega, saj sem bil del tega tekmovanja že pri Chelseju. Z njim smo tudi stopili na vrh. Če mi bo trener dal priložnost, bom pripravljen,'' je v intervjuju za Liverpool Echo dejal motivirani angleški napadalec, ki v tem tekmovanju že sedem let ni zabil gola.

Odločen je, da se to sušno obdobje konča. Da zna zadeti, je pokazal tudi v soboto, ko je Liverpool s 3:0 premagal Huddersfield. Bil je strelec prvega zadetka.

Sreda ob 20.45: Liverpool - Maribor

Verjetna začetna postava Liverpoola proti Mariboru:

Karius; Alexander-Arnold, Matip, Klavan, Moreno; Milner, Can, Wijnaldum; Oxlade-Chamberlain, Sturridge, Salah

Manjkata: Mané, Lallana
Vprašljiva: Lovren, Coutinho

Ne spreglejte