Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
31. 8. 2012,
9.20

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor Tottenham Lazio Panathinaikos

Petek, 31. 8. 2012, 9.20

8 let

Maribor z Laziem, Tottenhamom in Panathinaikosom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Žreb skupin lige Europa je Maribor razvrstil v skupino J, v kateri se bodo slovenski prvaki merili s Tottenhamom, Panathinaikosom in Laziem.

Pri Mariboru so si pred petkovim žrebom želeli čim bolj atraktivne tekmece. Lahko zapišemo, da so se jim želje uresničile. Patrick Kluivert, nekdanji nizozemski golgeter, je Maribor izžrebal v skupino J, v kateri so še v minuli sezoni četrtouvrščeni klub angleške premier lige Tottenham iz Londona, dvakratni angleški prvak, ki se lahko pohvali z dvema zmagama v tem tekmovanju, Panathinaikos iz Aten, drugouvrščeni grški klub minule sezone, ki je bil kar 20-krat grški prvak, in Lazio, ki je v tem tekmovanju zmagal enkrat, osvojil je pa tudi dva naslova italijanskega prvaka. Rimljani se bodo tako vnovič vrnili v Ljudski vrt, kjer so igrali pred kratkim, saj so se prav na mariborskem štadionu v dodatnih kvalifikacijah za ligo Europa pomerili z Muro. V Mariboru pa so, zanimivo, gostovali tudi v ligi prvakov v sezoni 1999/2000.

Na žreb kroglic se je hitro odzval trener Lazia Vladimir Petković: ''Vsi trije tekmeci bodo zelo zahtevni, a sem prepričan, da lahko napredujemo. Nič ni nemogočega. Moramo le ostati zbrani in odigrati tekme tako kot znamo. Veseli me, da bodo navijači Lazia gostovali na pomembnih in zanimivih štadionih. Upam, da si bodo lahko v tej sezoni ogledali še kakšne druge,'' je povedal strateg iz Sarajeva, ki se je v skupinski deli lige Europe prebil po dveh zmagah nad Muro 05, v nedeljo pa se bo v italijanskem prvenstvu pomeril s Palermom, kjer si služita kruh tudi Josip Iličić in Jasmin Kurtić.

V žrebu je sodelovalo še nekaj klubov, pri katerih si kruh služijo slovenski nogometaši. PSV Tima Matavža, ki je v tem tekmovanju zabil že štiri gole v tej sezoni, je v izjemno zahtevni skupini F, v kateri so še Napoli, ukrajinski Dnipro in švedski AIK. Inter Samirja Handanovića in Vida Belca je v skupini H skupaj z Rubinom Kazanom, beograjskim Partizanom in Nefčijem iz Azerbajdžana. Newcaste United Harisa Vučkića je v skupini D skupaj z Bordeauxom, Club Bruggejem in Maritimom.

Finale te sezone lige Europa bo 15. maja v Amsterdamu, skupinski del pa se bo začel že 20. septembra.

Ne spreglejte