Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
6. 5. 2017,
22.23

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

ND Gorica NK Maribor NK Maribor

Sobota, 6. 5. 2017, 22.23

6 let, 7 mesecev

Poročilo s tekme Maribor : Gorica

Maribor skoraj pokvaril zabavo ob proslavi naslova

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15
NK Maribor, ND Gorica | Foto Grega Valančič/Sportida

Foto: Grega Valančič/Sportida

Nogometaši Maribora in Gorice so se v 32. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 2:2 (0:1). Mariborčani so s tem štiri kroge pred koncem že osvojili naslov državnega prvaka za sezono 2016/17.

Mariborčani so si že pred današnjo tekmo zagotovili 14. naslov državnih prvakov, saj so Domžale izgubile na gostovanju pri Kopru z 0:3, tako da vijoličastih štiri kroge pred koncem na vrhu ne more ogroziti nihče. Naslov prvaka se je tako po letu dni premora, lani je naslov osvojila Olimpija, vrnil v Ljudski vrt.

V peti minuti so prvi nevarno zapretili novi državni prvaki, ko je Matej Palčič poslal predložek v kazenski prostor do Marcosa Tavaresa, ki pa je z glavo meril preko gola. Vijoličasti so bili spet nevarni šest minut kasneje, ko sta kombinirala Milivoje Novaković in Tavares, a so goriški branilci dobro posredovali. Po izvajanju kota je z najvišjim skokom poskusil še Marko Šuler, a tudi on meril čez vrata. V 16. minuti so nezbranost mariborskih branilcev skorajda izkoristili Goričani, a je Mitja Viler še pravočasno posredoval in podal Jasminu Handanoviću v roke.

Milivoje Novaković do prvega naslova prvaka

Novo obetavno akcijo so imeli Mariborčani v 25. minuti, a Novaković, ki je danes osvojil prvi naslov državnega prvaka v karieri, ni ujel lepe Palčičeve podaje. V 29. minuti je Blaž Vrhovec na robu kazenskega prostora narobe posredoval, glavni sodnik Roberto Ponis pa je dosodil prosti strel, vendar gostje priložnosti s strelom Jake Kolenca niso znali izkoristiti, Handanović je žogo dobil naravnost v roke.

Darko Milanič, trener Maribora, med tekmo ni bil najbolj zadovoljen. | Foto: Grega Valančič/Sportida Darko Milanič, trener Maribora, med tekmo ni bil najbolj zadovoljen. Foto: Grega Valančič/Sportida

Goričani so bili spet nevarni v 33. minuti, ko je z močnim strelom od daleč poskusil Rifet Kapić, a je žoga letela mimo desne vratnice mariborskega gola. Goričani so svoj nalet kronali v 35. minuti, ko je Dejan Žigon zatresel mrežo vijoličastih. Kapić je podal, Žigon pa lepo sprejel žogo in nameril v polno.

Drugi polčas so bolje začeli gostje, Andrija Filipović je v 47. minuti tako kot v prvem polčasu tudi v drugem od daleč diagonalno meril mimo vratnice Jasmina Handanovića. Maribor je v 52. minuti preko Novakovića izenačil, ko je z glavo po lepi podaji Palčiča premagal gostujočega vratarja Grego Sorčana. V 67. minuti je z novo močno diagonalno žogo poskusil Filipović, a spet meril malo premalo natančno. Bede Amarachi Osuji je v 73. minuti goste popeljal v novo vodstvo. Strelec prvega gola Žigon je podal, Osuji pa je lepo presenetil zmedene mariborske branilce.

Marcos Tavares, kapetan Maribora, je osvojil nov naslov. | Foto: Grega Valančič/Sportida Marcos Tavares, kapetan Maribora, je osvojil nov naslov. Foto: Grega Valančič/Sportida

Tik pred zdajci so se rešili pred porazom

V zadnjih minutah tekme so domači le izenačili. Četrti mariborski kot je v 87. minuti izvajal Valon Ahmedi, žogo je nekje na petih metrih pred goriškimi vrati sprejel Novaković in še drugič na tekmi premagal Sorčana za izenačenje. Tik pred koncem je poskusil še Zahović, a meril čez gol. Viole se niso izneverile svoji tradiciji in so ob zadnjem sodnikovem žvižgu preskočile ograjo in začele proslavljati nov naslov.

Maribor bo prihodnjo nedeljo v 33. krogu gostoval v Kidričevem pri Aluminiju, Gorica pa bo dan prej gostila velenjski Rudar.

Maribor : Gorica 2:2 (0:1)

Ljudski vrt, gledalcev 8500, sodniki: Ponis (Koper), Pospeh (Litija), Vojska (Dob).

Strelci: 0:1 Žigon (35.), 1:1 Novaković (52.), 1:2 Osuji (73.), 2:2 Novaković (87.).

Maribor: Handanović, Palčič, Šuler, Defendi (od 50. Rajčević), Viler, Vrhovec, Pihler (od 46. Ahmedi), Hotić (od 77. Bohar), Tavares, Novaković, Zahović.
Gorica: Sorčan, Curk (od 89. Jogan), Kavčič, Boben, Škarabot, Kolenc, Grudina (od 80. Humar), Osuji, Kapić, Žigon, Filipović (od 83. Nagode).

Rumeni kartoni: Zahović, Viler; Filipović.

Ne spreglejte