Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
15. 7. 2014,
21.49

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor Zrinjski Mostar Agim Ibraimi

Torek, 15. 7. 2014, 21.49

8 let, 1 mesec

Maribor se vrača z ne najboljšim rezultatom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nogometaši Maribora so v prvi tekmi 2. kroga kvalifikacij za ligo prvakov v Mostarju z Zrinskim igrali 0:0.

Nogometaši Maribora so v prvi tekmi drugega kroga kvalifikacij lige prvakov izpolnili cilj. V Mostarju so v sicer ne preveč zanimivi predstavi z Zrinskim odigrali brez zadetkov, tako da imajo pred povratno tekmo, ki bo naslednjo sredo v Ljudskem vrtu, lepo izhodišče.

Gostitelji so imeli večji del rahlo terensko premoč, toda veliko nevarnosti za mariborska vrtata ni bilo. Mariborčani so brez posebnih težav zaustavljali njihove napade, tudi slovenski prvaki, ki so pobudo prevzeli v zadnji četrtini tekme, veliko priložnosti niso imeli. Najlepšo je v prvem polčasu zapravil povratnik v vijoličasto vrsto Agim Ibraimi.

Kdor je pričakoval nogometni spektakel, se je pošteno zmotil. Bosanski in slovenski prvak sta pokazala slabo igro, a ta bo vsaj s strani Mariborčanov hitro pozabljena. Pomemben je bil rezultat in ta bolj ustreza Slovencem, čeprav je izid 0:0 veliko pred povratno tekmo zelo nevaren.

Mogoče bi se tekma odvijala drugače, če bi domači prek Mileta Peharja že v drugi minuti izkoristili priložnost, a je to preprečil Jasmin Handanović. V 23. minuti so imeli lepo priložnost gosti, po akciji, ki jo je začel Jean Philippe Mendy, nadaljeval Dare Vršič, Ibraimi pa je z leve strani prodrl v kazenski prostor, toda streljal mimo gola. Tri minute pozneje so nevaren napad izvedli domači, toda Danijel Stojanović, je z neposredne bližine in neoviran streljal slabo, tako da Handanović ni imel težjega dela. Čez tri minute je s prostega strela poskusil še Velibor Đurić, a tudi njegov strel ni bil natančen.

Drugi polčas je postregel še z manjšim številom razburljivih dogodkov. Mariborčani so ga sicer začeli nekoliko aktivneje, Mendy je bil prvi, ki se je približal zadetku, toda tudi domači vratar se ni pretirano namučil, da je njegov strel ubranil. Do konca tekme se je priložnost ponudila le še najnevarnejšemu domačemu napadalcu Peharju, ki je streljal čez vrata. Mariborčani so v zadnjih trenutkih tekme igrali z igralcem več, saj je sodnik zaradi drugega rumenega kartona (simuliranje prekrška) izključil Milana Muminovića. Čeprav je bilo časa malo, bi si lahko Mariborčani pripravili še kakšno priložnost, a so se v napadu preveč zapletali, predvsem Damjan Bohar je imel v enem izmed zadnjih napadov boljše možnosti, kot je bila slaba podaja žoge proti Marcosu Tavaresu.

Ne spreglejte