Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
29. 7. 2014,
14.59

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor Ljudski vrt

Torek, 29. 7. 2014, 14.59

8 let

Maribor poziva gledalce, da ne izražajo verskih, rasnih ali drugih nestrpnosti

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V sredo bo v Ljudskem vrtu gostoval Maccabi Tel Aviv. Prvak Izraela prihaja v obdobju, ko v njegovi domovini divja vojna. Mariborčani se zavedajo pomembnosti trenutka, zato so gledalcem namenili apel.

Povratni dvoboj drugega kroga kvalifikacij za ligo prvakov med Mariborom ter prvakom BiH je bil v Ljudskem vrtu prepoznan kot tekma visokega tveganja. Podobno je tudi ta teden, ko se na Štajerskem mudi Maccabi Tel Aviv. Tudi za sredino tekmo je tako kot pred srečanjem z Zrinjskim zahtevan postopek personalizacije pri nakupu vstopnic kot tudi pri vstopu na štadionu. Mariborski gostitelji se bodo potrudili, da na srečanju ne bo prišlo do nevšečnosti, ki bi očrnile tabor slovenskih prvakov.

''Naloge so tokrat še toliko bolj zahtevne, saj pogled k nam ne bo usmerjen le s strani Uefe, ki ima ničelno toleranco, ampak tudi Evrope in celotnega sveta. Pod drobnogledom bodo vsi gledalci, zato se moramo izkazati v najboljši luči. Pozivamo gledalce, da ne izražajo nobenih verskih, rasnih ali drugih nestrpnosti. To je ogledalo, v katerem se želi NK Maribor predstaviti svetu, da ostane zgled celotnemu tekmovanju,'' sporoča mariborski klub, ki si na srečanju z izraelskim prvakom nikakor ne želi širjenja verskih, rasnih ali drugih nestrpnosti, še manj pa političnih napisov, ki bi se navezovala na krvava dejanja na pogosto vročem delu Bližnjega vzhoda.

Tekma ne bo le pod drobnogledom Uefe

Mariborski klub bo kot prireditelj srečanja pozorno poslušal napotke policije in varnostne službe, s katerimi bo v teh dneh opravil več delovnih sestankov. Gostuje prvak Izraela, kar zahteva ogromno skrb in pozornost. Za dodatno varnost je namreč treba poskrbeti na vsakem športnem dogodku, na katerem gostuje izraelska ekipa. Spomin na gostovanje Izraelcev na lanskoletnem EuroBasketu v Ljubljani je še kako živ, tam sta košarkarje vneto spremljala dva pripadnika izraelske obveščevalne službe Mosad, podobno je bilo letos na dvoboju Davisovega pokala v Portorožu. Nič drugače ne bo v Mariboru, kjer pa bi se lahko strasti med gledalci razplamtele zaradi vsega, kar se v zadnjem času dogaja na območju Izraela in Gaze. Opozorilo je podala nedavna prijateljska tekma med Maccabijem Haifo in Lillom, ko so dvoboj prekinili podporniki Palestine in na zelenici ustrahovali izraelske nogometaše.

Mariborčani si niti v najhujših sanjah nočejo privoščiti, da bi se kaj podobnega pripetilo v Ljudskem vrtu. Srečanje ne bo zgolj pod drobnogledom Uefe, pač pa celotnega sveta.

Dvoboj se bo začel v sredo ob 20.30.

Ne spreglejte