Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
2. 3. 2014,
10.33

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija NK Koper Prva liga Telekom Slovenije NK Radomlje NK Zavrč NK Domžale NK Maribor NK Maribor NK Krka NK Celje NK Rudar ND Gorica

Nedelja, 2. 3. 2014, 10.33

8 let

Maribor po slavju v Stožicah skočil na vrh lestvice (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Nogometaši Maribora so v večnem derbiju v Stožicah premagali Olimpijo in po spodrsljaju Domžal v Zavrču, kjer so odprli novo tribuno, zavzeli vrh lestvice. Zmage tudi Celju, Kopru in Radomljam.

Večni derbi se za Olimpijo ni začel najbolje, saj je že v deseti minuti zaradi poškodbe izgubila svojega najbolj nevarnega napadalca Andraža Šporarja, ki ga je zamenjal izkušeni Aleksandar Rodić. Šporar si je poškodoval zadnjo stegensko mišico in bo odsoten vsaj tri tedne.

V prvem polčasu sta si obe ekipi priigrali kar nekaj nevarnih akcij, a sta na obeh straneh blestela oba vratarja, še posebej Aleksander Šeliga. Celjan pa si je ob koncu prvega dela privoščil nepotrebno napako, ki so jo gostje tudi izkoristili. Iz kota je podal Agim Ibraimi, vratar Šeliga je slabo ocenil let žoge in skočil v prazno, s tem pa tudi zmedel Matića, od katerega se je žoga odbila le do Welleja N'Diayeja, ki mu ni bilo težko zadeti.

V drugem delu je izostala bleščeča nogometna predstava. Ni bilo zadetkov, je pa sodnik Matej Jug pokazal rdeč karton Niku Kapunu, ki je s podplatom zadel strelca edinega zadetka in si prislužil predčasen odhod v slačilnico.

Mariborčani so s tesno zmago odnesli domov vse tri točke in prevzeli vodstvo na lestvici.

Jesenski prvaki izgubljajo sapo, Celje in Koper začela z zmago

Zavrčani so uspešno krstili novo tribuno za 1.100 gledalcev, ki so videli zmago precej spremenjene završke ekipe proti do zdaj vodilnim Domžalam. Srečanje je odločil mladi hrvaški reprezentant Lovro Cvek, Domžale pa so izgubile prvo mesto.

Celjani so z 2:1 premagali Krko in tako kot Koprčani spomladanski del z malce zamude začeli z zmago. V drugi tekmi, ki se je prav tako začela ob 17. uri, so Radomlje v Domžalah presenetljivo premagale velenjski Rudar in se veselile pomembne zmage. Ključni trenutek tekme je bil v 65. minuti, ko je moral ob prekršku za enajstmetrovko igrišče zapustiti Denis Klinar (Rudar), strel z bele točke pa je v zadetek pretopil Enis Đurković, nad katerim je bil tudi storjen prekršek za najstrožjo kazen.

Na otvoritvi 21. kroga so kanarčki za prednost na gostovanju v Novi Gorici potrebovali le šest minut. Po predložku mladega dragulja koprskega kluba Domna Črnigoja je nesrečno posredoval branilec Gorice Solomon Enow in zatresel mrežo vrtnic. Črnigoj se je izkazal tudi 30 minut pozneje, ko ga je v protinapadu lepo zaposlil Mitja Lotrič, mladi reprezentant pa je povišal vodstvo Koprčanov na 2:0. Trajalo je le dve minuti. Nabil Taider je bil najbolj spreten v gneči pred koprskimi vrati in znižal na 1:2. To je bil tudi končni rezultat. Koprčani so zaradi bolezni Celjanov pretekli konec tedna prišli do prve zmage, za Novogoričane pa je bil to že drugi poraz v spomladanskem delu državnega prvenstva.

Ne spreglejte