Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sobota,
26. 7. 2014,
10.23

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor Maccabi Tel Aviv Ciper

Sobota, 26. 7. 2014, 10.23

8 let

Maribor po sanje na Ciper, policija zaradi kaosa v Avstriji zahteva personalizacijo (video)

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Nedaven incident v Avstriji, ko so palestinski podporniki prekinili prijateljsko tekmo med Maccabijem Haifo in Lillom ter obračunali z izraelskimi nogometaši, je dal misliti slovenski policiji.

Med tednom se je na videz miren pripravljalni dvoboj med izraelskim moštvom Maccabi Haifa (kapetan je Yossi Benayoun) in francoskim Lillom sprevrgel v kaotičen prizor ustrahovanja izraelskih nogometašev. Dvoboj je bil pet minut pred koncem prekinjen zaradi vdora palestinskih podpornikov, ki so pred tem tekmo spremljali s tribun, imeli izobešene palestinske in turške zastave ter številne protiizraelske napise. Nogometaši iz Haife so pravočasno pobegnili v slačilnice, tako da niso utrpeli resnejših poškodb.

Slovenska policija je zaradi omenjenega dogodka, ki se je v bližini Salzburga pripetil v sredo, spremenila odločitev. Tako bo tudi za dvoboj proti Maccabiju iz Tel Aviva (v sredo ob 20.30) podobno kot proti Zrinjskemu od organizatorja zahtevala izvedbo personalizacije. Mariborski klub sporoča, da mora imeli vsak posameznik pri nakupu ob lastnem s seboj tudi osebne dokumente preostalih kupcev, saj je treba na predpisano mesto na vstopnici takoj vpisati zahtevane podatke. Z osebnim dokumentom se bo na dan tekme tudi vstopalo na štadion.

V nasprotju s srečanjem z Zrinjskim tokrat ni omejitev pri nakupu vstopnic za tuje državljane. Vstopnice za prvi dvoboj tretjega kroga kvalifikacij za ligo prvakov med Mariborom in Maccabijem so začeli prodajati v petek, vsi kupci pa so kot darilo prejeli še vstopnico za današnjo prvenstveno tekmo z Radomljami.

Maribor odhaja na Ciper, kjer je lani remiziral

Maribor bo torej 20-kratnega izraelskega prvaka doma pričakal v sredo, povratno srečanje pa bo v torek, 5. avgusta, na Cipru. Izraelci se bodo podobno kot proti prvaku Andore v kvalifikacijah za ligo prvakov predstavili v Larnaki, saj jim Evropska nogometna zveza (UEFA) zaradi vojnih grozot ne dovoli igranja domačih tekem v domovini. To je velika prednost slovenskega predstavnika, saj ima Maccabi ogromno navijačev, ki na domačem štadionu v Tel Avivu ustvarijo zelo bučno vzdušje. Mariborčani so na Cipru gostovali že lani, ko so pri prvaki Apoelu remizirali z 1:1.

Po dvoboju na Cipru si bo skupni zmagovalec, ki bo napredoval v play-off, že deloma oddahnil, saj si bo v najslabšem primeru že zagotovil nastop v skupinskem delu lige Evropa. Tistem, v katerem je Maribor nastopil že trikrat zapored. Če bi vijolice preskočile izraelsko oviro, bi bile od velikega cilja, nastopa v skupinskem delu lige prvakov, oddaljene le še en korak.

Ne spreglejte