Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
28. 10. 2017,
22.18

Osveženo pred

6 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor NK Domžale Prva liga Telekom Slovenije

Sobota, 28. 10. 2017, 22.18

6 let, 5 mesecev

Poročilo s tekme Domžale : Maribor

Maribor nasmejan odhaja v Liverpool

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Maribor, Domžale | Foto Žiga Zupan/Sportida

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Nogometaši Domžal so v 14. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Mariboru z 0:1 (0:0).

Obračun Domžal in Maribora je ponudil kar zanimivo predstavo, v kateri pa so malce boljši vtis pustili Štajerci, ki so z golom Jasmina Mešanovića tudi prišli do desete zmage in se vsaj začasno spet povzpeli na prvo mesto prvenstvene lestvice. Domžalčani kljub petemu porazu ostajajo v zgornjem domu slovenske prve lige.

Kljub temu, da so imeli Mariborčani uvodoma pobudo, so do prve priložnosti na tekmi prišli Domžalčani. V 17. minuti je Andraž Kirm streljal malce z leve strani kazenskega prostora, žoga pa je končala v zunanjem delu mreže. Na drugi strani so Štajerci prvič zagrozili v 20. minuti, ko je Dino Hotić streljal po protinapadu, izkazal pa se je Ajdin Mulalić, ki je zamenjal obolelega Dejana Milića.

Mulalić je bil na mestu tudi v 26. minuti, ko je sprožil Dare Vršič. Gostitelji so se znova malce razburili v 41. minuti, saj so po padcu Amedeja Vetriha ob Aleksandru Rajčeviću zahtevali najstrožjo kazen, a neuspešno.

Mariborčane že v sredo čaka gostovanje na kultnem Anfieldu v Liverpoolu v ligi prvakov. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Mariborčane že v sredo čaka gostovanje na kultnem Anfieldu v Liverpoolu v ligi prvakov. Foto: Žiga Zupan/Sportida

Po mirnem uvodu drugega dela so v 58. minuti gosti povedli. Hotić je lepo podal za hrbet domžalske obrambe, kamor je stekel Jasmin Mešanović in nato malce z desne strani kazenskega prostora silovito sprožil in žogo od prečke poslal v mrežo.

Za Mešanovića je bil to šesti zadetek v sezoni, toliko jih ima tudi Ricardo Alves iz Olimpije, več od njiju pa Miljan Škrbić iz Krškega (10) ter John Mary iz Rudarja in Matej Poplatnik iz Triglava (oba 7).

Po golu je trener domačih Simon Rožman hitro reagiral, njegovi varovanci so za nekaj minut odločneje pritisnili proti golu Maribora, v 65. minuti je eno (pol)priložnost s strelom z glavo zapravil Dario Melnjak.

Na drugi strani je iz bližine v 71. minuti zgrešil Damjan Bohar, pri Domžalah pa je v 82. minuti poskusil Petar Franjić z roba kazenskega prostora, a je žogo slabo zadel, tako da Jasmin Handanović ni imel veliko dela s šibkim strelom.

V 86. in 88. minuti je dvakrat nenatančno meril še Jure Balkovec, isti igralec pa je v tretji minuti sodniškega dodatka poskusil še z glavo, a Handanović spet ni imel veliko dela. Minuto pozneje je na drugi strani Marcos Tavares po protinapadu žogo poslal v zunanji del mreže.

Domžalčani bodo v 15. krogu prihodnjo soboto gostovali v Kidričevem, Mariborčani pa v Krškem.

Domžale : Maribor 0:1 (0:0)

Športni park, gledalcev 1800, sodniki: Kajtazović, Žunič (oba Kranj) in Povšnar (Zagorje ob Savi).

Strelec: 0:1 Mešanović (58.).

Domžale: Mulalić, Balkovec, Klemenčič, Dobrovoljc, Širok, Melnjak (od 67. Hebaj), Vetrih (od 73. Bizjak), Hodžić, Kirm (od 62. Franjić), Ibričić, Alvir.
Maribor: Handanović, Milec, Rajčević, Šuler, Viler, Kabha, Pihler, Hotić (od 81. Ahmedi), Vršič, Bohar (od 76. Bajde), Mešanović (od 89. Tavares).

Rumeni kartoni: Širok, Vetrih, Klemenčič; Vršič.

Ne spreglejte