Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Petek,
26. 8. 2016,
8.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

15

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor Marcos Tavares

Petek, 26. 8. 2016, 8.00

6 let, 6 mesecev

Marcos Tavares

Kapetan je bil po izpadu ponosen: To je Maribor!

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

15

Marcos Tavares | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

"Dali smo vse od sebe, a se žal ni izšlo. Glave gor," je soigralcem po izpadu iz Evrope dejal strelec gola za zmago Maribora z 1:0 nad Qabalo na povratni tekmi play-offa za ligo Europa, ki je bila premalo za napredovanje, Marcos Tavares.

V zadnjem času je slišati mnogo kritik na njegov račun. Da je prepočasen, da igra le še zaradi starih zaslug, nekateri očitajo najboljšemu strelcu v zgodovini Maribora, a kapetan je tudi na tekmah proti Qabali pokazal, da lahko ponudi še marsikaj. Zadel je pri porazu z 1:3 v Azerbajdžanu pred tednom dni, še bolj je navdušil v četrtek zvečer, ko je v 66. minuti s pravcato mojstrovino poskrbel, da je njegov Maribor upal do zadnjega.

"Gol je zasluga Jezusa," je svoji navadi zvest tudi tokrat ostal Marcos Tavares, ki je zelo veren. "Škoda, da smo se ustavili pri samo enem. Njihov vratar je branil res dobro, imeli smo igralca več in močno pritisnili na Azerbajdžance, a nam ni uspelo. Zmanjkalo nam je malo sreče," je povedal strelec 155 golov v dresu Maribora. Četrtkov je bil že njegov tretji evropski v tej sezoni od petih, kolikor so jih dosegli vijoličasti. Še en podatek, da je njegov doprinos na igrišču še vedno zelo pomemben.

Verjame, da se lahko v naslednji sezoni uvrstijo celo v ligo prvakov

Proslavljanje gola v mreži Qabale. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Proslavljanje gola v mreži Qabale. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Mariborčani ga bodo zdaj potrebovali v nadaljevanju sezone, v katerem jim preostaneta le še državno prvenstvo in pokal.

"Škoda, a tako pač je. Soigralcem sem v garderobi takoj po tekmi rekel, da moramo dvigniti glave. Da je pred nami še dolga sezona, v kateri se bomo poskušali vrniti na slovenski vrh in se potem čez leto dni spet boriti za ligo prvakov. Ne samo to. Verjamem tudi, da se lahko vanjo uvrstimo," je povedal nogometaš, ki je Mariborčanom leta 2014 z zlatim golom v Glasgowu na tekmi proti Celticu tudi prinesel zadnji nastop v evropskem elitnem klubskem tekmovanju.

Dodal je, da sta v garderobi podobno govorila tudi trener Darko Milanič in športni direktor Zlatko Zahović.

"S to sezono ne moremo biti zadovoljni, saj se v Evropi vedno želimo uvrstiti v skupinski del tekmovanja. Kar štirikrat do zdaj nam je že uspelo. Tokrat nam žal ni. Zdaj smo nesrečni, a hkrati še bolj motivirani, da se v naslednji sezoni spet potegujemo za ligo prvakov," je povedal 32-letni napadalec.

Če bo pravi, bo Maribor stoodstotno prvak

V prvenstvu je Maribor v prejšnji sezoni s prestola zrinila Olimpija. Ta je na vrhu tudi po odigranih šestih tekmah v tej sezoni. Po le dveh točkah, ki jih je Maribor osvojil v štirih krogih, so Ljubljančani največjemu tekmecu pobegnili že za pet točk.

"Če bomo igrali tako, kot smo danes, bomo stoodstotno prvaki," je prepričan kapetan. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida "Če bomo igrali tako, kot smo danes, bomo stoodstotno prvaki," je prepričan kapetan. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

"Ne bo nam lahko, saj se vsak nasprotnik še dodatno potrudi, da bi premagal Maribor, a če bomo igrali tako, kot smo danes, bomo zmagovali. Če bomo igrali tako dobro, bomo ob koncu sezone stoodstotno spet prvaki," je odločno sporočil Brazilec, ki se že nekaj časa ponaša s slovenskim potnim listom.

Tistim, ki ga v zadnjem času kritizirajo, ne zameri. "Ne, saj sem vedno isti človek. Ko me hvalijo in ko me kritizirajo," je kratko odgovoril in za konec raje pohvalil navijače. "Spet so bili odlični. Od prve do zadnje minute so navijali za nas in nam bili v veliko pomoč. To je Maribor. Ko držimo skupaj, lahko premagamo vsakogar," je mirno in, tako kot vedno, z nasmehom na ustih pogovor končal Tavares.

Ne spreglejte