Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Četrtek,
25. 8. 2016,
23.32

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

16

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor Darko Milanič

Četrtek, 25. 8. 2016, 23.32

6 let, 6 mesecev

Darko Milanič po izpadu iz Evrope

Trener Maribora si želi, da bi bilo vedno tako

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

16

Darko Milanič, Zlatko Zahović | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

"Odigrali smo sijajno tekmo," je po grenki zmagi z 1:0 proti Qabali na povratni tekmi play-offa za ligo Europa, ki je zaradi poraza v Azerbajdžanu z 1:3 pomenila slovo od Evrope, povedal trener Maribora Darko Milanič.

Njegova ekipa se je izognila še četrtemu zaporednemu porazu, ob evropskem si je privoščila še prvenstvena spodrsljaja proti Gorici in Aluminiju, in prekinila črn niz, a vseeno ni izpolnila cilja. Kljub temu je bil po tekmi, na kateri njegove ekipe v prvih 60 minutah ni bilo videti, nato pa je v zadnjem delu tekme dosegla gol in pozneje ob igralcu več (gostje so prejeli rdeči karton) močno pritisnila proti nasprotnikovim vratom, zelo zadovoljen.

Kaj takega se redko zgodi

Kisli obrazi Mariborčanov. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Kisli obrazi Mariborčanov. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida "Bili smo bistveno boljši nasprotnik. Redko se zgodi, da tako dominiraš proti ekipi v play-offu za ligo Europa. Fantje si zaslužijo čestitke. Zmanjkalo nam je res malo, da bi napredovali," je po neuspehu dejal Darko Milanič.

"V prvem polčasu smo se dogovorili, da ne bomo rinili z glavo skozi zid. Hoteli smo napadati, a ne za vsako ceno. Imeli smo načrt. Bilo je malo prostora, gostje so se dobro branili. Ko smo ga dobili, smo bili zelo nevarni. Preprosto smo napadali in bili res dominantni. Škoda, da nam ni uspelo," je še povedal trener slovenskega podprvaka.

Zdaj, ko je Maribor še drugič zapored ostal brez evropske jeseni, ga čaka dogajanje na slovenskih tleh. Tam gre vijoličastim vse prej kot dobro. Po vsega dveh točkah, ki so ju osvojili v zadnjih štirih krogih, so šele na petem mestu. Za vodilno Olimpijo, ki brani naslov, po šestih odigranih tekmah zaostajajo za pet točk. V nedeljo ga čaka štajerski derbi. Gostoval bo v Celju.

Mariborčani so prekinili niz porazov, a se poslavljajo od Evrope. | Foto: Morgan Kristan / Sportida Mariborčani so prekinili niz porazov, a se poslavljajo od Evrope. Foto: Morgan Kristan / Sportida

Želi si, da bi bilo vedno tako

"Smo zelo razočarani, saj smo se poslovili od Evrope, a po tem, kar sem videl danes, sem lahko zadovoljen. Igrali smo dobro. Pri fantih sem začutil to, česar si želim. Tega si želim tudi v prihodnosti. Če bi s takšnim čustvenim nabojem igrali tudi na drugih tekmah, bi bilo marsikaj drugače. Zdaj moramo to ponavljati. Vem, da bo v prvenstvu, ko na tribunah ne bo toliko ljudi, veliko težje, a takšni igri se moramo vsaj približati. Razočarani smo, a časa ni dovolj. Čakajo nas novi izzivi," je na novinarski konferenci, ta je trajala le nekaj minut, za konec še povedal primorski trener, ki je z Mariborom osvojil že deset lovorik. Štirikrat je bil državni, štirikrat pokalni in dvakrat superpokalni prvak.

Ne spreglejte