Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
15. 7. 2016,
15.43

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,73

Natisni članek

NK Rudar NK Radomlje NK Aluminij NK Krško NK Koper NK Gorica NK Celje NK Domžale NK Maribor NK Maribor NK Olimpija NK Olimpija Prva liga Telekom Slovenije

Petek, 15. 7. 2016, 15.43

6 let, 7 mesecev

Pred začetkom sezone 2016/17 Prve lige Telekom Slovenije

Mandarić noče niti pomisliti na to, da bi zapustil slovenski prestol

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,73
NZS Prva liga | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Po razburljivi sezoni 2015/16, v kateri se je na najvišjo stopničko povzpela Olimpija in po 21 letih v Ljubljano pripeljala naslov državnega prvaka, sledi konec tedna začetek nove sezone, že 26. v obdobju samostojne Slovenije. Maribor napoveduje vrnitev na prestol, namesto Zavrča in Krke pa se bosta v boj za prvoligaške točke podala Radomlje in Aluminij.

Prejšnja sezona je prinesla številne presežke. Gledanost, tako na štadionih kot pred televizijskimi zasloni, se je povečala, večni derbiji med Olimpijo in Mariborom so prerasli v obračune, deležne izjemne pozornosti, prvič v zgodovini 1. SNL so bili klubi uspešnejši na gostovanjih kot pred domačim občinstvom, odločitev o prvaku pa je po dinamičnem spomladanskem delu, v katerem ni manjkalo zanimivih srečanj, presenetljivih razpletov in afer, padla šele v končnici prvenstva. Prvo mesto so osvojili Ljubljančani, ki ne skrivajo želje, da bi ubranili naslov in ostali št. 1 na sončni strani Alp.

Mariborčani želijo vrniti udarec

Predsednik Olimpije Milan Mandarić je naznanil, da zmaji ne nameravajo predati prvoligaške krone, ampak ubraniti naslov. | Foto: Vid Ponikvar Predsednik Olimpije Milan Mandarić je naznanil, da zmaji ne nameravajo predati prvoligaške krone, ampak ubraniti naslov. Foto: Vid Ponikvar V sezoni 2016/17 bodo njihovi največji tekmeci Mariborčani. Podprvaki in pokalni zmagovalci, ki se bodo letos z Olimpijo udarili tudi v superpokalnem obračunu (termin dvoboja še ni znan), so po petih letih prekinili niz osvajanja državnih zvezdic. Med kandidati, ki kotirajo na višja mesta, velja izpostaviti še Domžalčane in Novogoričane. V prejšnji sezoni so si s tretjim in četrtim mestom priigrali evropsko vozovnico.

Vrtnice so hitro izpadle, Elsnerjeva četa pa še vztraja in je po remiju v Belorusiji na dobri poti, da zaigra tudi v tretjem krogu kvalifikacij za evropsko ligo. Takšen cilj imajo tudi Mariborčani, ki morajo preskočili zahtevno bolgarsko oviro, v škripcih, kar se tiče napredovanja v Evropi, pa so se po domačem porazu na eni najbolj nenavadnih tekem v zgodovini Olimpije (3:4 proti slovaškemu prvaku Trenčinu) znašli slovenski prvaki iz Ljubljane.

Katanec: Zanimivo, a to ne pomeni, da tudi kakovostno 

Selektor Srečko Katanec opozarja, da kakovost 1. SNL zaostaja za tistimi, ki jih spremljamo v Evropi.  | Foto: Vid Ponikvar Selektor Srečko Katanec opozarja, da kakovost 1. SNL zaostaja za tistimi, ki jih spremljamo v Evropi. Foto: Vid Ponikvar ''Slovensko prvenstvo je bilo zanimivo, a to ne pomeni, da tudi kakovostno. Raven igre v naši ligi zaostaja za tistimi, ki jih spremljamo v Evropi. To je dejstvo, pa brez zamere,'' o kakovosti državnega prvenstva v nogometu razmišlja selektor Srečko Katanec, ki ni ostal ravnodušen ob spremljanju nekaterih izstopajočih posameznikov v 1. SNL. V prejšnji sezoni, ko je potekal zanimiv (dvo)boj za naslov najboljšega skoraj do zadnjega kroga, si je reprezentančni dres prislužilo kar nekaj igralcev iz Prve lige Telekom Slovenije.

Če se bo nadaljeval trend, si bodo lahko najboljši igralci z dobrimi predstavami v novi sezoni spet zagotovili reprezentančne vstopnice. Tako bodo nastopajoči v domači ligi deležni dodatne motivacije, saj bodo skušali dokazati, da so reprezentančne sanje uresničljive tudi v dresu slovenskega kluba.

Igralska sestava najboljših slovenskih klubov bo odvisna tudi od tega, kako dolgo se bodo zadržali v Evropi. Poletni prestopni rok se bo končal konec avgusta, v primeru hitrih izpadov pa bi lahko najboljši slovenski klubi ostali prikrajšani za nekatere igralce, ki so jih tuji snubci uvrstili na seznam poletnih želja.

Do sredine julija so prvoligaški klubi opravili veliko kadrovskih menjav. Slovenijo je zapustilo nekaj znanih imen, na drugi strani pa v 1. SNL spet nastopajo nekateri nogometaši, ki so tako ali drugače povezani tudi s člansko izbrano vrsto.

  • Olimpija

Olimpija bo v tej sezoni branila naslov. | Foto: Vid Ponikvar Olimpija bo v tej sezoni branila naslov. Foto: Vid Ponikvar Ljubljančani so podaljšali pogodbo s trenerjem Rodolfom Vanolijem, ki je na evropski premieri s Trenčinom doživel hladno prho (3:4), a ostaja optimističen pred povratno tekmo na Slovaškem. Prvi kadrovik kluba je postal Nenad Protega, direktorski položaj pa je prevzel Borut Arlič. Zmaji so se v novo sezono podali s ciljem, da zadržijo vodilni položaj v domovini. K uresničitvi ciljev naj bi pomagala tudi najbolj odmevni poletni okrepitvi, dolgoletni reprezentant Andraž Kirm in nekdanji prvi strelec 1. SNL Etien Velikonja, ki se je v prejšnji sezoni izkazal s strelsko formo v drugi belgijski ligi.

Vodstvo Olimpije se bo trudilo, da v slovenski prestolnici zadrži evforijo. S pomočjo glasnih navijačev, ki so ljubljence v velikem številu spremljali tudi na gostovanjih, želi ubraniti napad Maribora in ostalih tekmecev, ki merijo na vrh. Olimpija bo zaradi zdravstvenih težav v novo sezono vstopila oslabljena (Kronaveter, Vidmar, Kapun in Mitrović), novinci pa bodo skušali zapolniti vrzeli, ki so nastale po odhodih nekaterih prvokategornikov (Radović in Fink).

Poletni prestopni rok:

Prišli: Etien Velikonja (Cardiff City, Wal), Andraž Kirm (Omonia Nikozija, Cip), Leo Ejup (Krka), Đorđe Crnomarković, Srb (Javor Ivanjica, Srb), Marko Vukčević, ČG (Vojvodina Novi Sad, Srb – konec posoje), Luka Gajič (Radomlje – konec posoje), Rok Vodišek (Šenčur – konec posoje), Nenad Protega (športni direktor), Borut Arlič (direktor)

Odšli: Miroslav Radović, Srb (Partizan Beograd, Srb), Danko Lazović, Srb (Videoton, Mad), Matic Fink (Rizespor, Tur), Hrvoje Čale, Hrv, Rok Baskera

  • Maribor

Mariborčani bodo branili naslov pokalnega zmagovalca. | Foto: Vid Ponikvar Mariborčani bodo branili naslov pokalnega zmagovalca. Foto: Vid Ponikvar V Ljudskem vrtu so prepričani, da so prvoligaški naslov v stresni sezoni 2015/16, med katero se je na trenerski stolček vrnil Darko Milanič, izgubili po lastni krivdi. Čeprav je bil Maribor ranljiv kot že dolgo ne, je ostal resen kandidat za naslov vse do predzadnjega kroga. Prekinil je petletni niz osvajanja državnega naslova. Poleti je nekoliko prevetril slačilnico. Najdražji nogometaš 1. SNL Agim Ibraimi, ki se je spomladi sporekel s športnim direktorjem Zlatkom Zahovićem, je odšel v Kazahstan, najboljši strelec Jean-Philippe Mendy pa na Kitajsko. 

Poslovil se je tudi občasni slovenski reprezentant Željko Filipović. V mesto ob Dravi se je vrnil mladi reprezentant Dino Hotić in oblekel dres s prestižno številko deset, Maribor pa je v prestopnem roku ulovil tudi članskega reprezentanta Blaža Vrhovca. Mariborčani želijo v tej sezoni osvojili 14. zvezdico, hkrati pa poskrbeti, da se mladi rod, ki trka na vrata prve enajsterice, uveljavi in pridobi dragocene izkušnje.

Prišli: Blaž Vrhovec in Sunny Omoregie, Nig (oba Celje), Aleks Pihler (Zavrč), Dino Hotić, Damjan Vuklišević in Robert Pušaver (vsi Krško – konec posoje), Žiga Živko (Veržej – konec posoje), Damjan Marjanović (Krka – konec posoje), Luka Uskoković, ČG (Zarica Kranj – konec posoje), Aleš Mejač (Rijeka, Hrv – konec posoje)

Odšli: Jean-Philippe Mendy, Fra (Shijiazhuang Ever Bright, Kit), Željko Filipović (Mechelen, Bel), Agim Ibraimi, Mak (Astana, Kaz), Amir Dervišević, Marko Janković, ČG (Olympiakos Pirej, Grč – konec posoje), Welle N'Diaye, Sen

  • Domžale

Domžale so v tej evropski sezoni še neporažene. | Foto: Vid Ponikvar Domžale so v tej evropski sezoni še neporažene. Foto: Vid Ponikvar Dvakratni prvaki iz mesta ob Kamniški Bistrici so bili zelo dejavni v prestopnem roku. Ekipo so hitro okrepili z nekaterimi znanimi obrazi iz 1. SNL. Mudilo se jim je zaradi zgodnjih evropskih nastopov, ki bi se lahko z izločitvijo beloruskega Šahtjorja podaljšali tudi v avgust. Luka Elsner, najmlajši prvoligaški strateg, bo v sodelovanju s Simonom Rožmanom, skušal zgraditi močne Domžale, ki bi se lahko vmešale tudi v boj za državni naslov.

Njegova ekipa ponuja posrečeno kombinacijo izkušenih igralcev, srčnih tujcev in obetavnih mladih imen, kot zadnji pa se je rumeni družini pridružil nekdanji mladi reprezentant Elvis Bratanović, ki se je v zadnjih sezonah dokazal na Češkem in na Poljskem. Domžalčani bodo v novo sezono vstopili z lokalnim spopadom, saj bodo na svojem štadionu pozdravili drugoligaške prvake Radomlje, v četrtek pa jih čaka evropski izpit resnice, ko bodo v Športnem parku pričakali beloruske goste.

Prišli: Matija Širok (Jagiellonia Bialystok, Pol), Elvis Bratanović (Teplice, Češ - posoja), Benjamin Morel, Fra (Beroe, Bol), Luka Žinko in Luka Volarič (oba Krško), Matic Zupanc, Gal Primc, Anže Iglič, Žan Kumer in Ernest Grvala (vsi Radomlje – konec posoje)    

Odšla: Darko Zec (Rudar Velenje), Žiga Jurečič (Krško - posoja), Jon Gorenc Stanković (Borussia Dortmund, Nem)

  • Gorica

Novogoričani so v Evropi izpadli proti Maccabiju iz Tel Aviva. | Foto: Vid Ponikvar Novogoričani so v Evropi izpadli proti Maccabiju iz Tel Aviva. Foto: Vid Ponikvar Novogoričani nameravajo nadaljevati projekt, v katerem bi vrtnice iz leta v leto postopno rasle, se znebile vseh finančnih težav in predstavljale odskočno desko za vse obetavne nogometaše, ki jih v tem delu Slovenije ni nikoli manjkalo. Klubsko vodstvo je bilo za odlično opravljeno delo v prejšnji sezoni nagrajeno s četrtim mestom, ki je Gorico popeljal celo v Evropo, kjer pa ni imela sreče z žrebom, saj je naletela na bogatega izraelskega tekmeca.

Vrtnice so lani ostale brez prvega strelca Blessinga Elekeja, ki je z rekordnim odškodninskim zneskom v zgodovini 1. SNL, kar ga je kdajkoli plačal slovenski klub, okrepil Olimpijo. Finančna injekcija je prišla štirikratnim državnim prvakom, ki želijo v klub privabiti čim več nekdanjih igralcev, s katerimi se rado poistoveti novogoriško občinstvo, zelo prav.

Prišli: Theodore Develan Wilson, ZDA (Adria Miren), Rok Grudina (Brda), Gianluca Franciosi, Ita (Este, Ita), Aljaž Kanalec (Tolmin)

Odšli: Marko Nunić (Radomlje), Dino Martinović, Nejc Mevlja, Marshal Johnson, Nig

  • Celje

Celjani so izgubili kapetana Blaža Vrhovca. | Foto: Vid Ponikvar Celjani so izgubili kapetana Blaža Vrhovca. Foto: Vid Ponikvar Knežje mesto bo v tej sezoni spremljalo na delu nekoliko spremenjeno zasedbo. Kapetan Blaž Vrhovec se je preselil v Maribor, z njim vred je v štajersko prestolnico odšel tudi najnevarnejši napadalec Sunny. Odločila sta se za prestop k slovenskemu velikanu, ki je Celjanom po dramatičnem finalu na Bonifiki preprečil osvojitev pokalne lovorike.

Celjski prvoligaški klub, eden izmed treh, ki v 1. SNL nastopa od prvega dne državne samostojnosti do danes (poleg njega se lahko s tem privilegijem pohvalita še Maribor in Gorica), je na Areno Petrol privabil nekaj novincev. Pod vodstvom Roberta Pevnika, ki je s pomočjo japonskega pomočnika v spomladanskem delu prerodil celjski klub, želi uresničiti cilj in se utaboriti v zgornji polovici razpredelnice.

Prišli: Irfan Hadžić, BiH (Royal Antwerpen, Bel), Marin Glavaš, Hrv (Osijek, Hrv), Žiga Rožej (Dravograd – konec posoje), Blaž Zbičajnik (Dravinja – konec posoje), Mitja Križan (Aluminij), Tim Obrez (Ivančna Gorica), Matic Mlakar (Šenčur)

Odšli: Blaž Vrhovec in Sunny Omoregie, Nig (oba Maribor), Marko Pajač, Hrv (Cagliari, Ita), Marko Krajcer, Mario Brlečić, Hrv, Amel Mujčinović, BiH (konec kariere) 

  • Rudar

Knape bo v tej sezoni vodil srbski strokovnjak. | Foto: Vid Ponikvar Knape bo v tej sezoni vodil srbski strokovnjak. Foto: Vid Ponikvar Velenjčani so bili po koncu turbulentne sezone 2015/16, v kateri so ostali brez dolgoletnega trenerja Jerneja Javornika, zaradi finančne krize pa je bila nekaj časa ogrožena tudi prihodnost kluba, veseli, da so uresničili cilj in si priigrali obstanek med najboljšimi. Po koncu sezone je prišlo do zamenjav v vodstvu kluba. S klubom tesno sodeluje srbski partner, trenerski stolček je zasedel Srb Slobodan Krčmarević, pri knapih pa bi lahko kariero nadaljevalo še veliko novincev, ki jih v pripravljalnem obdobju na treningih velenjske zasedbe ni manjkalo.

Med vidnejšimi okrepitvami je nekdanji kapetan Domžal Darko Zec, ki bo v obrambi skušal naslediti nekdanjega slovenskega reprezentanta Elvedina Džinića in hrvaškega branilca Ivana Knezovića. Dalmatinec je nogometne čevlje obesil na klin, poslovil pa se je na srečanju, z zlatimi črkami izpisanim v zgodovini NK Olimpija, ki si je z gostujočo zmago na štadionu Ob jezeru zagotovila naslov prvaka.

Prišli: Slobodan Krčmarević, Srb (trener), Darko Zec (Domžale), Bojan Vručina, Hrv (Trikala, Grč), Jean Claude Billong, Fra (Leixoes, Por), Borivoje Ristić, Srb (Radnik Surdulica, Srb), Mateo Mužek, Hrv (Zavrč), Nejc Plesec (Dravograd)

Odšli: Elvedin Džinić, Ivan Knezović, Hrv (konec kariere), Matic Čretnik (Dob), Jaka Ihbeisheh, Marin Bratić

  • Krško

Krčani so obnovili sodelovanje z Mariborom. | Foto: Vid Ponikvar Krčani so obnovili sodelovanje z Mariborom. Foto: Vid Ponikvar V prejšnji sezoni so bili Krčani največje pozitivno presenečenje lige. Še po jesenskem delu, ki so ga končali pri dnu razpredelnice, so se v očeh javnosti oklepali statusa prvega favorita za izpad. Posavci so se kot ambiciozni drugoligaški prvaki v zimskem prestopnem roku odločili za nekatere kadrovske rešitve, ki so jim prinesle velik uspeh.

V sodelovanju z Mariborom so se okrepili z nekaterimi obetavnimi vijolicami, s pomočjo zvestih navijačev (Krško je imel tretji največji obisk na domačih tekmah, zaostalo je le za Olimpijo in Mariborom) pa so spomladi osvojili tako veliko točk, da so zadržali prvoligaški status. Po koncu sezone je nastopilo manj prijetno obdobje, ko so se poslovili nekateri nosilci igre. Za nekaj časa je odšel tudi trener Tomaž Petrovič, a ga je klubsko vodstvo nato le prepričalo, da si je premislil in vrnil na stolček.  

Prišli: Klemen Šturm (Triglav Kranj), Luka Pavić (Krka), Žiga Jurečič (Domžale - posoja), Ranko Moravac in Dejan Vokić (oba Maribor - posoja), David Bučar in Marko Felja (oba Brežice – konec posoje), Tin Martić (Samobor, Hrv – konec posoje), Filip Dangubić, Hrv (Rijeka - posoja)

Odšli: David Poljanec (Karmiotissa, Cip), Luka Žinko in Luka Volarič (oba Domžale), Šime Gregov, Hrv (Luka Koper), Dino Hotić in Robert Pušaver (oba Maribor – konec posoje),  Enis Đurković, Marko Jakolić, Klemen Slivšek, Jure Petric 

  • Luka Koper

Pred kozlički iz Kopra je še nejasna prihodnost. | Foto: Vid Ponikvar Pred kozlički iz Kopra je še nejasna prihodnost. Foto: Vid Ponikvar Na Bonifiki je spomladi zapihal nov veter. Novo klubsko vodstvo, podprto s strani občinskih veljakov, je poskrbelo za novo celostno podobo. V klub, ki ga vodi Srb Milan Jovanović, je prišlo ogromno tujcev. Nekateri so se po neposrečenem spomladanskem delu, ko so si Koprčani prvoligaško kožo rešili šele v zadnjem krogu, že poslovili. Nadomestila jih je nova pošiljka tujcev, v kateri na papirju izstopa nekdanji reprezentant BiH Senijad Ibričić, tudi udeleženec SP 2014 v Braziliji. Za boljše rezultate kot v prejšnji sezoni bi lahko poskrbeli tudi povratniki (Simčič, Krivičič in Pučko).

O prihodnosti in dometih Kopra je sicer nehvaležno karkoli napovedati, saj se klub spopada z resno finančno krizo (velik dolg), zaradi katere je vprašljiv njegov obstoj v prihodnje. Sprožen je namreč postopek poenostavljene prisilne poravnave.

Prišli: Senijad Ibričić, BiH (Sepahan, Iran), Joel Tshibamba, Niz/Kon (Botev Plovdiv, Bol), Courage Pekuson, Gan, Marko Krivičič (Bologna, Ita – konec posoje), Matej Pučko (Osasuna, Špa – konec posoje), ​Leandro Nicolas Teijo, Arg, Vasja Simčič (Tolmin - konec posoje), Šime Gregor, Hrv (Krško), Marijan Antolović, Hrv (Hapoel Haifa, Izr),  Timotej Mate, Luka Vekič, Nik Mršič in Žan Nikolić (Ankaran – konec posoje), Matic Paljk (Spezia, Ita), Robi Obrstar (Dekani)

Odšli: Leo Štulac (Venezia, Ita), Albert Riera, Špa, Jonathan Niguez, Špa (Alcoyano, Špa), Vjekoslav Tomić, Hrv (Sanliurfaspor, Tur), Nik Mršič (Deutschlandsberger, Avt), Hysen Memolla, Alb (Hajduk Split, Hrv), Luka Leko, Hrv, Djibril Mademba Cisse, Sen, Antonio Pavić, Hrv, Kristjan Kahlina, Hrv, Jakov Biljan, Hrv, Boris Živanović, Srb, Fabian Lokaj, Alb

  • Radomlje

Radomljani so se v prvo ligo vrnili kot drugoligaški prvaki. | Foto: Vid Ponikvar Radomljani so se v prvo ligo vrnili kot drugoligaški prvaki. Foto: Vid Ponikvar Drugoligaški prvak Radomlje ne bo prvič nastopil v Prvi ligi Telekom Slovenije. Kako se je potegovati za točke z najboljšimi tekmeci v Sloveniji, je na lastni koži občutil že v sezoni 2014/15. Ni bil pretirano uspešen in se hitro poslovil od elite. Predsednik Matjaž Marinšek napoveduje, da so se takrat veliko naučili in da v tej sezoni, tudi tokrat jih bo vodil nekdanji reprezentant Dejan Djuranović, ne bodo ponavljali starih napak. Njihov cilj je, da prodajo kožo čim dražje.

Javnost se nagiba k napovedi, da bi lahko o tem, kdo bo neposredno zapustil prvo ligo, kdo pa igral v dodatnih kvalifikacijah (pravico do igranja dodatnih kvalifikacij bo dobil devetouvrščeni prvoligaš), odločila Radomlje in Aluminij. Radomljani domačih tekem ne bodo igrali na svojem štadionu, ki (še) ne ustreza kriterijem Nogometne zveze Slovenije za igranje prvoligaških srečanj. Ponovno bodo najemniki domžalskega štadiona, ki bo tako gostil prvoligaške tekme v vsakem krogu, saj bosta na njem nastopala tako Domžale kot Radomlje. V uvodnem krogu celo med seboj.

Prišli: Milan Anđelković (Triestina, Ita), Tin Karamatić, Hrv (Zavrč), Marko Nunić (Gorica), Domen Jugovar (Triglav Kranj), Aljaž Ivačič (Olimpija)

Odšli: Gal Primc, Žan Kumer, Anže Iglič, Matic Zupanc in Ernest Grvala (vsi Domžale – konec posoje)

  • Aluminij

Aluminij je sprejel prvoligaško povabilo NZS. | Foto: Vid Ponikvar Aluminij je sprejel prvoligaško povabilo NZS. Foto: Vid Ponikvar Kot zadnji so se prvoligaški druščini pridružili Kidričani. Po drugem mestu v drugi ligi (2015/16) so si priigrali nastop v dodatnih kvalifikacijah za popolnitev Prve lige Telekom Slovenije, kjer jih je izločil Zavrč. Bili so blizu, a so Haložani le zadržali prednost in Aluminiju priprli prvoligaška vrata. Le nekaj dni po neuspehu v kvalifikacijah je bilo vodstvo kluba iz Kidričevega, ki se ponaša z enim izmed najboljših nogometnih vadbenih parkov v Sloveniji, postavljeno pred novo stvarnost.

Zavrč ni prejel tekmovalne licence, NZS pa je mesto v prvi ligi ponudila Aluminiju. Kidričani so se odločili, da bodo zagrizli v prvoligaško jabolko. V 1. SNL so že igrali, a se tudi hitro poslovili. V želji, da se to ne bi ponovilo, so v kraj v bližini Ptuja pripeljali kar nekaj novincev.

Prišli: Nemanja Jakšić, Srb (Zavrč), Josip Zeba, Hrv (Segesta, Hrv), Blaž Kramer (Šampion Celje), Martin Cvetič (Sladki Vrh), Toni Petrović, Hrv (Međimurje, Hrv), Marko Roškar (Drava Ptuj)

Odšli: Mitja Križan (Celje), Sandi Čeh, Denis Topolovec

Ne spreglejte