Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Sreda,
25. 9. 2013,
12.12

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Manchester United Liverpool

Sreda, 25. 9. 2013, 12.12

8 let

Man Utd vs. Liverpool: v prid rdečih vragov govori le domač teren

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Sezona se še ni dobro začela, a že zdaj je jasno, da je angleški prvak Manchester United daleč od tiste stare forme, s katero je navduševal v pretekli sezoni. David Moyes več kot očitno tava v temi.

Že podatek, da so rdeči vragi v dozdajšnjih petih krogih angleške Premier League zbrali samo sedem točk, govori, da trenutno v ekipi nekaj ne deluje, kot bi moralo. V pretekli sezoni je Man Utd v celotni sezoni angleškega prvenstva izgubil petkrat, v novi pa sta ga na kolena že spravila dva največja rivala Liverpool (Anfield, 1:0) in pretekli konec tedna na Etihadu mestni rival City (4:1).

Brez van Persieja in Fellainija, vrača se Suarez

Zadeva je zelo resna, a trener Uniteda David Moyes se s slabimi rezultati ne obremenjuje kaj dosti, ali pa tega ne pokaže. Na tiskovnih konferencah se smeje, je dobre volje, kakšne jeze ali panike pa še nismo videli. Mogoče bo vse to sprožil morebitni nov poraz proti Liverpoolu, s katerim se bodo na Old Traffordu pomerili v tretjem krogu ligaškega pokala. Rdeči vragi na nocojšnji tekmi zagotovo ne bodo mogli računati na prvo violino Robina van Persieja, ki ima težave z dimljami, ne bo niti poškodovanih branilcev Rafaela in Phila Jonesa, najnovejša okrepitev Marouane Fellaini pa nima pravice nastopa, saj je v tem tekmovanju v tej sezoni že zaigral v dresu Evertona. Pri nogometaših iz mesta Beatlov pa bodo manjkali steber obrambe Daniel Agger, Glen Johnson, Aly Cissokho, Sebastian Coates, Philippe Coutinho in Joe Allen, se pa po desetih tekmah kazni vrača urugvajski "grizli" Luis Suarez. "Za Luisom so težki dnevi. Biti kaznovan toliko časa ni lahko, a fant se je v zadnjih tednih odlično pripravljal in menim, da je nared, da ga pošljem na teren. Vsi verjamemo v njegove sposobnosti," je Brendan Rogers med vrsticami namignil, da bi Urugvajec lahko derbi začel celo od prve minute.

Liverpool nazadnje na Old Traffordu zmagal leta 2009

Manchester United si po bolečem porazu proti Cityju ne sme privoščiti še drugega zaporednega poraza. Že zdaj so v sezono stopili najslabše v zadnjih devetih letih. Wayne Rooney, trenutno edina svetla točka v ekipi aktualnih prvakov, meni, da je tekma z Liverpoolom kot nalašč, da si povrnejo samozavest, a tudi Liverpool dela svoje izračune.

Zagotovo se na Old Traffordu obeta spektakel. Kot zanimivost še povejmo, da Liverpool v gledališču sanj ni zmagal že na petih zaporednih tekmah, nazadnje so se zmage v Manchestru veselili leta 2009 (4:1).

"Preteklosti se ne da spreminjati, zato je čas, da gremo naprej. Poraz proti Cityju boli, tudi tisti na Anfieldu je, a porazi so sestavni del nogometa. Nihče ni rekel, da bo lahko, tega se še kako dobro zavedam. Čaka nas težka tekma, tekme z Liverpoolom so vedno posebne, ta ne bo prav nič drugačna, pa čeprav gre za tekmo v ligaškem pokalu," pred tekmo razmišlja Moyes.

Ponavadi so trenerji največjih klubov to tekmovanje uporabili za dajanje priložnost neizkušenim igralcem, ki ne igrajo veliko, a vprašanje je, kako se bo tekme lotil 50-letni Škot. Novega poraza proti rivalom si skorajda ne sme privoščiti. Govori se, da bi Moyes lahko v prvo postavo uvrstil Portugalca Nanija, govori se tudi o Wilfredu Zahaju, Japoncu Šindžiju Kagavi in Mehičanu Javierju Hernandezu v napadu. V igri za nastop pa naj bi bil tudi Adnan Januzay. A to so le govorice, povsem mogoče je, da bo Škot iz rokava spet potegnil že stokrat videno "izkušeno" postavo. Največja težava je, ker ta v tej sezoni ne deluje, edini, ki tega ne opazi, pa je Moyes. Liverpool ne bo eksperimentiral, na igrišče bo postavil vse najboljše.

Ne spreglejte