Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
7. 11. 2012,
12.44

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

liga prvakov

Sreda, 7. 11. 2012, 12.44

8 let

Man Utd po napredovanje, zadnja možnost za Turke

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Če bo zmagal v Bragi pri Sportingu, si bo Manchester United najverjetneje že zagotovil napredovanje v osmino finala. Zelo pomembna tekma bo tudi v Romuniji, kjer bo gostoval Galatasaray.

CFR Cluj je v zelo ugodnem položaju pred drugo polovico skupinskega dela tekmovanja. Zdaj gosti Turke, ki so razočaranje in so do zdaj osvojili le točko. Cilj je zmaga. Če Romunom uspe, bodo nevarno zakorakali v drugi krog, kar bi bil zgodovinski uspeh tega kluba.

Domači trener Paulo Sergio ima le eno težavo, poškodovan je Rafael Bastos, ki je moral pri zadnji prvenstveni zmagi nad Brasovom s 5:0 predčasno z igrišča. Za zdaj še ni jasno, ali bo lahko nastopil. Stanje v taboru Turkov je še boljše. Gostujoči trener nima prav nobenih težav s sestavo moštva.

Na prvi tekmi v Carigradu pred dvema tednoma sta se tokratna tekmeca razšla z remijem (1:1). Turki imajo zelo slabo statistiko evropskih gostovanj v zadnjem času. V zadnjih devetih so zbrali vsega točko. V Romuniji še niso gostovali. Pravzaprav je Galatasaray prvi turški klub, ki je kdajkoli gostoval v Romuniji.

''Upamo na dober rezultat proti Galatasarayu in tudi na to, da Braga izgubi proti Manchestru Unitedu. Naša zmaga in zmaga Angležev bi bila sanjski scenarij. A trenutno smo z mislimi le pri naši tekmi. Jasno je le eno. Gremo po zmago. Z remijem ne bi bili zadovoljni. Res je, da bi bila točka za nas sprejemljiva, medtem ko Turki preprosto morajo zmagati, a se ne bomo branili. V tekmo gremo, kot da bi nujno potrebovali vse tri točke,'' pred tekmo napoveduje domači trener Paulo Sergio, ki bo debitiral v ligi prvakov. Prve tri tekme je namreč vodil Ioan Andone, a so se mu v vodstvu kluba zaradi slabih rezultatov v domačem prvenstvu zahvalili za sodelovanje. ''Pripravljamo nekaj presenečenj za Romune. Natanko vem, kako se bomo lotili tekme, a seveda tega ne bom razkrival. Cluj ima prednost, ker igra doma, a tudi mi imamo svoje adute. Želimo si igrati dober nogomet in priti do dobrega rezultata. Sprememba trenerja pri Cluju je lahko pozitivna, lahko pa tudi negativna. Bomo videli. Dejstvo pa je, da so igralci enaki. Želimo si zmago, ki bi bila za nas izrednega pomena. A tudi če ne zmagamo, se bomo potrudili, da potem osvojimo šest točk na preostalih dveh tekmah,'' pa je pred tekmo povedal izkušeni Terim.

Braga je tretja in ima tri točke. Manchester United je vodilni z maksimalnim izkupičkom. Če bi zmagal tudi na drevišnjem gostovanju, bi si dva kroga pred koncem že zagotovil napredovanje. Na prvi tekmi med tema dvema nasprotnikoma na Old Traffordu so Portugalci angleškega podprvaka šokirali in po 20 minutah igre vodili že z 2:0, a so se Angleži pobrali in prišli do zmage s 3:2. Junak preobrata je bil Javier Hernandez. Tudi zato naj bi Chicharito danes igral od prve minute, kar je podatek, ki portugalskih branilcev zagotovo ni razveselil. A tudi oni imajo svoje načrte. Želijo presenetiti in z novimi točkami resno najaviti pohod na osmino finala.

V domači ekipi nimajo težav s poškodbami ali kaznimi, pri gostih je stanje nekoliko drugačno. Manchester United je brez Shinjija Kagawe, Nemanje Vidića, Dannyja Welbecka in Phila Jonesa.

Portugalci optimizem pred drevišnjo tekmo zagotovo črpajo iz podatka, da so v zadnjih štirih domačih evropskih tekmah proti predstavnikom Anglije kar štirikrat zmagali. A tudi Manchester United ni od muh. Na zadnjih štirih gostovanjih na Portugalskem ni izgubil. Zagotovo navijače "rdečih vragov" veseli tudi podatek, da so na zadnjih 20 evropskih tekmah njihovi ljubljenci skorajda vsakič zatresli mrežo nasprotnika. Uspelo jim ni le enkrat. Pa tudi strelska forma Robina van Persieja je tista, ki jim nariše nasmeh na usta. Nizozemec je na zadnjih šestih tekmah lige prvakov zabil pet golov. V domačem prvenstvu pa tako ali tako blesti. Po desetih krogih je z osmimi goli najboljši strelec prvenstva.

''Če želiš premagati Manchester United, moraš odigrati brez napak in biti zbran od prve do zadnje minute. Žogo moramo imeti čim več v svoji posesti, a ne smemo premočno napasti, saj bi s tem tekmecu pustili preveč prostora, ki bi ga tako kakovostni nogometaši seveda hitro izkoristili. Seveda ne pričakujemo, da bomo premagali Manchester United, to bi bilo preveč pogumno. Lahko pa Angležem povzročimo kar nekaj težav. Morda se nam v tem primeru nasmehne tudi sreča in pridemo do točke ali pa celo treh. Bomo videli. Upam, da bomo čim boljši. Verjamem, da nas čaka zanimiva tekma,'' pravi trener Brage Jose Peseiro. ''Če zmagamo, bomo napredovali, kar je dovolj velik motiv, da se pošteno potrudimo. Braga doma igra zelo dobro, a sem prepričan, da lahko zmagamo. Liga prvakov je zelo zahtevno tekmovanje, zato nam zagotovo ne bo lahko. Najbolj pomembno je, da čim prej napredujemo, saj bomo potem lažje zadihali. Verjamem, da nam bo uspelo,'' pa so bile besede, s katerimi je na novinarski tekmi večer pred tekmo postregel trener gostov, legendarni Alex Ferguson.

Ne spreglejte