Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Četrtek,
13. 10. 2016,
16.29

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija NK Maribor NK Maribor Prva liga Telekom Slovenije Luka Elsner

Četrtek, 13. 10. 2016, 16.29

6 let, 6 mesecev

Novinarska konferenca NK Olimpije pred sobotnim večnim derbijem

Luka Elsner pred obračunom z Mariborom: vse bo odvisno od tega, kar bomo pokazali mi #video

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53
Luka Elsner | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Potem ko je Slovenija v preteklih dneh dihala skupaj s slovensko nogometno reprezentanco, nas čaka nov nogometni spektakel. V 13. krogu Prve Lige Telekom Slovenije bo v soboto ob 20.30 na sporedu večni derbi med Olimpijo in Mariborom.

Aktualni prvaki, ki v zadnjem času igrajo v odlični formi in že nekaj časa ne poznajo poraza, imajo pred večnimi tekmeci štiri točke prednosti in so v odličnem položaju. Trener Olimpije Luka Elsner, ki bo sploh prvič v vlogi trenerja na tekmi vseh tekem, kar se tiče slovenskega klubskega nogometna, že komaj čaka, da se vse skupaj začne.

"Tako kot igralci tudi sam že nestrpno čakam ta večni derbi. Želimo si ustvariti pravi spektakel, na katerem bi pokazali, kaj dobrega smo se naredili v teh 14 dneh, ki smo jih imeli na razpolago. To so tekme, za katere se igra nogomet. Užitek bo zagotovo obstajal pred tekmo in po tekmi, a nekaj bo odvisno tudi od rezultata," je uvodoma povedal trener zeleno-belih.

Zdravstveni karton Olimpije

Razveseljiva novica za navijače Olimpije je, da bo spet igral slovenski reprezentant in eden najpomembnejših vezistov slovenskih prvakov Miha Zajc, poškodovana sta Đorđe Crnomarković in Leo Ejup, ostali so nared, če ne štejemo zraven že dalj časa odstotnih Nejca Vidmarja, Nemanje Mitrovića in Nika Kapuna.

Kdo bo zmagovalec sobotnega večnega derbija?

  • Olimpija.
    54,87 %
    152 glasov
  • Maribor.
    39,71 %
    110 glasov
  • Zmagovalca ne bo.
    5,42 %
    15 glasov
Oddanih 277 glasov

 

Reprezentančni premor zelo dobrodošel

"Med reprezentančno pavzo smo res trdo delali. Smo v segmentu, ko potrebujemo trenažni proces, zato smo bili vsakega dodatnega treninga zelo veseli. Fante moram pohvaliti, da so res trdo delali. Vnesli smo neke novosti in fantje so jih kljub utrujenosti dobro sprejeli. Vse gledamo skozi delo in verjamem, da smo v določenih zadevah tudi napredovali," je svoje izbrance za prizadevnost pohvalil Elsner, ki pa seveda na treningih ni mogel računati na reprezentanta Miho Zajca in Roka Kronavetra. Zadnji se je izkazal predvsem na tekmi proti Slovaški. Zadel je namreč zadetek za prvo zmago Slovenije v kvalifikacijah za SP 2018.

Kako je bilo na zadnjem derbiju v Stožicah?

To je bilo maja, ko je bila Olimpija velik favorit in je tudi na igrišču pokazala več, vseeno pa se je z izjemno končnico zmage veselil Maribor. Domači so svojo prevlado v prvem polčasu kronali z zadetkom Roka Kronavetra, nato pa je deset minut pred koncem sledil mrk in vijolični so tekmo obrnili v svojo korist. Z enajstmetrovko je izenačil Milivoje Novaković, za popolni preobrat pa je v sodnikovem podaljšku poskrbel kapetan Marcos Tavares. Takrat je na klopi Olimpije sedel Rodolfo Vanoli.

Se bo izjemen niz nadaljeval tudi na derbiju?

Nekdanji trener Domžal je, odkar je na klopi Olimpije zamenjal Italijana, nanizal šest zaporednih zmag, pet v državnem prvenstvu, eno je dodal še v pokalu. Vseeno opozarja na Maribor, saj na derbijih ni pomembno, kaj se je dogajalo pred tem. Niz zmag ni pomemben.

"V zgodovini vseh derbijev ni bilo veliko trenutkov, ko je bil kdo izrazit favorit. Kaj se je dogajalo pred to tekmo, ni niti malo pomembno, niti to, kje si na lestvici. Čustva so na višji ravni, tudi motivacija. Kar se tiče vloge favoritov, pa sem mnenja, da moramo biti samozavestni, saj imamo prednost na lestvici in igramo doma. Za nas ta prednost dejansko obstaja, saj imamo fantastične navijače, ki stojijo za nami in nas podpirajo. A to še zdaleč ne pomeni, da imamo v žepu že tri točke," opozarja  Elsner.

Prejeli le en zadetek

Odkar je Luka Elsner prevzel Olimpijo, so zmaji na šestih tekmah prejeli en sam zadetek, dali pa so jih 11. Mladega vratarja Roka Vodiška, ki je od prihoda Elsnerja vseskozi v vratih, so kot prvi premagali nogometaši Krškega in to je bilo ravno v zadnjem krogu pred reprezentančno pavzo.

O Mariboru ...

Kaj si želi trener Olimpije?

"Na derbiju si želim, da bi pokazali enako kakovostno predstavo v obrambi kot na preteklih tekmah, saj nasprotniku res ne dopuščamo veliko svobode, hkrati pa za 50 odstotkov izboljšamo igro v fazi, ko imamo žogo. Zelo bi bil vesel, če bi bili mi tisti, ki bi bili več pri žogi, saj bi bilo potem manj možnosti, da nas gostje ogrozijo. Ne želim si, da bi izgubili kontrolo nad tekmo, kot se nam je na nekaterih tekmah že zgodilo. To, kar bomo dali in ponudili na igrišču, bo nato dalo rezultat.

Zmaga bi me izjemno razveselila, to je seveda tudi naš cilj in na zmago bomo tudi igrali. Želimo si, da bo tekma spektakel  z ene in druge strani. Če bomo dobri v trenutkih, ko imamo žogo in glede na to, kako se branimo, se lahko nadejamo dobrega rezultata. Prepričan sem, da bo rezultat odvisen od tega, kaj bomo prikazali mi," je svoje cilje in želje sedmi sili še zaupal trener Olimpije.

Postava proti Mariboru?

Glede tega je bil trener Olimpije pričakovano skrivnosten. Izdal je le eno stvar. "V vratih ostaja Rok Vodišek, na ostalih položajih pa imamo svoj načrt. Karseda se bomo poskušali prilagoditi nasprotniku, pogledali bomo vse faktorje in se na koncu odločili. Seveda imam v glavi že večino ekipe, a vam je ne bom razkril."

 

Ne spreglejte