Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
13. 10. 2016,
4.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,40

3

Natisni članek

Zlatko Zahović NK Maribor NK Maribor NK Olimpija NK Olimpija Prva liga Telekom Slovenije Stožice

Četrtek, 13. 10. 2016, 4.00

6 let, 6 mesecev

Športni direktor NK Maribor

Zlatka Zahovića pred derbijem razganja od energije

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,40

3

Zlatko Zahović | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Ljubitelji nogometa bodo v soboto dočakali največji klubski spopad na sončni strani Alp. Vodilna Olimpija bo v derbiju Prve lige Telekom Slovenije pričakala Maribor, ki za Ljubljančani zaostaja štiri točke. "Gremo na zmago," brez ovinkarjenja sporoča športni direktor Zlatko Zahović, ponosen na zadnji niz vijolic.

Olimpija - Maribor, sobota (15. oktober) ob 20.30 v Ljubljani, 13. krog Prve lige Telekom Slovenije

Po aferi, ki jo je v prejšnji sezoni zakuhalo nekulturno dopisovanje SMS-sporočil z makedonskim reprezentantom Agimom Ibraimijem, se je Zlatko Zahović odločil, da do nadaljnjega ne bo dosegljiv medijem. Drznih izjav, s katerimi je rad dvigoval napetost pred srečanji, zlasti večnimi derbiji z Olimpijo, ni več. Do nadaljnjega.

Prvi kadrovik NK Maribor se oglaša le še za klubsko spletno stran oziroma televizijo. Praviloma pred največjimi tekmami. Sobotni derbi z Olimpijo prinaša prvoligaško poslastico, ki bi lahko napolnila tribune stoženskega štadiona. Maribor se bo odpravil v slovensko prestolnico s ciljem, da premaga največjega tekmeca in se mu približa na točko zaostanka.

Maribor igra velike tekme na visoki ravni

Nekdanji zvezdnik slovenskega nogometa si želi, da bi prihodnje leto v mestu na Dravi praznoval 14. naslov slovenskega prvaka. | Foto: Vid Ponikvar Nekdanji zvezdnik slovenskega nogometa si želi, da bi prihodnje leto v mestu na Dravi praznoval 14. naslov slovenskega prvaka. Foto: Vid Ponikvar "Ni dvoma, da nas čaka še en praznik nogometa. Smo v veliki seriji, v osmih tekmah imamo sedem zmag in en neodločen rezultat. V klubu že dolgo ni bilo tako pozitivne športne energije in takšnih rezultatov," Zahović ne skriva zadovoljstva ob pogledu na razpredelnice tekmovanj, v katerih nastopajo različne mariborske ekipe.

NK Maribor v Prvi ligi Telekom Slovenije zaostaja le za branilci naslova iz Ljubljane, mladinci so najboljši, kadeti na drugem mestu, odlične rezultate pa dosega tudi B-ekipa v tretji ligi.

"Imamo res zdravo, športno vzdušje in komaj čakamo nadaljevanje sezone z derbijem. Znano je, da Maribor velike tekme igra na visoki ravni. Maribor je Maribor. Velike tekme spadajo k velikim klubom in teh smo v zadnjem desetletju odigrali precej več kot naš nasprotnik, tako da je izkupiček temu primeren. Toda v soboto je nova zgodba, v katero želimo samozavestni, a ne vzvišeni," je izpovedal željo. 

Statistika bo v soboto zaveznica vijolic. Maribor se je na štadionu v Stožicah za prvoligaške točke gostoval 14-krat, doživel pa le dva poraza.  

Ambicioznost, pomešana z izkušnjami

Po reprezentančnem premoru, v katerem so izbranci Srečka Katanca proti Slovaški in Angliji osvojili štiri točke in navdušili domovino, je na vrsti veliki klubski derbi. Dobra rezultata izbrane vrste sta spravila v dobro voljo Zahovića, najboljšega strelca reprezentance vseh časov (35 zadetkov), zdaj pa želi nogometno ozračje, ki je po zgodovinskem remiju s tremi levi doživelo vrhunec, izkoristiti v prid NK Maribor.

Zadnji večni derbi v Stožicah (7. maj 2016):

Zahović se veseli množičnega gostovanja navijačev, posebej Viol, ki želijo ljubljencem v vijoličnim dresih pomagati, da se vrnejo na stare tirnice in postanejo najboljši klub v državi.

"Brez energije, ki jo naši najzvestejši prenašajo na preostale navijače, ne bi ekipa stalno dosegala tako dobrih rezultatov. Ekipa ob takšni spodbudi na igrišču pokaže, kar zna in zmore. Naša ekipa pa zmore veliko," ocenjuje, da je zasedba tako kakovostna, da se lahko vrne na vrh. Ko je v zadnjih dneh spremljal treninge, je bil zelo zadovoljen.

Olimpija si zasluži dolžno spoštovanje

Olimpija pod vodstvom Luke Elsnerja na tekmah, ki štejejo za točke, le zmaguje.  | Foto: Vid Ponikvar Olimpija pod vodstvom Luke Elsnerja na tekmah, ki štejejo za točke, le zmaguje. Foto: Vid Ponikvar "Že dolgo nismo imeli toliko kakovosti in mladostne energije in ambicioznosti, pomešane z izkušnjami. Gremo po zmago," se v Stožice, kjer je v torek spremljal reprezentančno tekmo med Slovenijo in Anglijo (0:0), odpravlja z visokimi cilji. Olimpijo ima za odlično ekipo, prav tako ozračje, ki prevladuje med navijači zeleno-belih v Stožicah.

"Naši tekmeci prav tako pričakujejo derbi po uspešni seriji in si zaslužijo dolžno spoštovanje. Toda to ne spreminja naših načrtov. Na igrišče moramo samozavestni in se ves čas zavedati, kdo smo mi. Kajti mi smo Maribor," ne skriva dobrega razpoloženja pred tekmo, še kako pomembno za uresničitev ciljev v tej sezoni.

Ne spreglejte